Erre keresett Magyarország 2015-ben

forrás: Prím Online, 2015. december 30. 09:02

Látszanak is a Google keresések tükrében az év fontos eseményei, meg nem is: már csak a fontosság fogalmát kellene tisztázni.

Az "Éden Hotel", a "Való Világ 7", egy szókirakó játék, az "ötös lottó", az "A szürke ötven árnyalata" és az "Eurovíziós Dalfesztivál" vezetik idén a Google magyarországi keresési toplistáit.

Idén már 15. alkalommal összesítették az év legnépszerűbb kereséseit bemutató listákat, melyekből az kiderül, hogy kik és mik keltették fel leginkább az emberek érdeklődését, milyen ügyek és botrányok, mindennapi problémák foglalkoztatták leginkább Magyarországot és a világot 2015-ben.

A legfelkapottabb magyarországi netes keresések között feltűnik többek között Vágó István, a Madách Színház, a Charlie Hebdo és Szíria. De itt van az is, hogy vajon ki lehet az igazi lelki társ, és kiderül, hogy a legtöbb netező fogyni akar. Eközben a nagyvilág legfelkapottabb kereséseinek idei toplistáját Lamar Odom amerikai kosárlabdázó, a Charlie Hebdo és az Agar.io játék vezette.

A Google minden év végén bemutatja a keresési toplistákat. A Google a keresőbe világszerte évente beírt több ezermilliárd kifejezést összegzi, az így születő keresési toplisták pedig minden évben tükröt tartanak az egyes országoknak és az egész világnak. A népszerű kereséseket kétféle módon mérik. A legtöbbször keresett kifejezések mellett a Google egy összetett statisztikai módszerrel az év új kedvenceit érdekességeit és feltörekvő sztárjait azonosítja. Ehhez az év felkapott kereséseit szűrik ki, melyek keresési száma az előző évhez képest a legnagyobb mértékben ugrott meg, úgy, hogy ez a fokozott érdeklődés huzamosabb ideig fenn is maradt. A keresési toplisták elkészítéséhez anonim, statisztikailag összesített keresési információkat használnak fel.

Az internet elterjedésével együtt alapvetően megváltozott az információszerzés módja is. Ezt jól jellemzi, hogy ma már havonta több 100 milliárd keresést indítanak a Google keresőben. Azonban még így is 100 Google keresésből átlagosan 15 olyan van, melyre korábban még soha senki nem keresett.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59