Professzionális tehetséggondozás

forrás: Prím Online, 2016. február 1. 12:34

Két, nagyágyúnak számító intézmény szövetkezett arra, hogy az IKT szektorban felmerülő mérnökhiányra megoldást kínáljon. Programjuk összekapcsolásával átjárást biztosítanak hallgatóiknak, így az NJSZT által felfedezett és képzett tehetségek mostantól azonnal átléphetnek az ELTE IK tehetséggondozó rendszerébe.

A karon hallgatóknak már elsőéves koruktól külön tehetséggondozó foglalkozásokat tartanak, bevonják őket a kutató-fejlesztő munkába, személyes tutorokat rendelnek hozzájuk további fejlődésükhöz és egyenes utat biztosítanak számukra a két diplomás európai mesterképzéshez is.

 

Az ELTE Informatikai kara 45 éve képez informatikusokat. Az elmúlt években évente 700 új informatikus alapszakos diák kezdte meg tanulmányait az ELTE-n, ezzel az ELTE IK a legnagyobb hazai informatikus képző intézménynek számít. Az NJSZT pedig 33 éve foglalkozik informatikai tehetséggondozással, versenyek szervezésével, amelyeken eddig összesen több, mint 270.000 fiatal versenyző indult.

 

Az ELTE IK a nagy létszámú hallgató mellett kezdetektől fogva kiemelten foglakozott a legtehetségesebbekkel. A legkiválóbbak az ELTE szakkollégiumi rendszerébe jutottak, harmadéves korukra sokan már kiváló Tudományos Diákköri dolgozatot készítettek, a mesterfokozat megszerzése után pedig a doktori képzésben folytatták tanulmányaikat. Az NJSZT is kiemelten foglalkozik a legtehetségesebbek (akik az Informatika OKTV-n és informatikai diákolimpiákon szerepeltek) versenyeztetésével és szakmai felkészítésével.

 

”Nemcsak a múltunk, hanem a szakmai tapasztalatunk és az informatikai szektor iránti természetes elkötelezettségünk is jó alap arra, hogy e két intézmény szövetségével eredményes programot kínáljunk a műszaki-informatikai iparág iránt érdeklődő fiataloknak, ezzel is hatékonyan segítve a szektorban kialakult szakemberhiány csökkentését” – mondta Alföldi István, a NJSZT ügyvezető igazgatója.

 

Kulcsszavak: NJSZT ELTE oktatás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02