A Fujitsu IoT-t támogató technológiái

forrás: Prím Online, 2016. február 16. 12:31

A Fujitsu a digitális szempontból kiegyensúlyozott nagyvállalatok üzleti növekedését ösztönző IoT-technológiákat mutat be a Mobile World Congress 2016 kiállításon. Az „Emberközpontú innováció a gyakorlatban” szlogen jegyében szemlélteti, milyen fontos szerepet játszanak a dolgok internetjét (Internet of Things, IoT) támogató megoldások az üzleti folyamatok átalakításában számos iparágban.

A Fujitsu definíciója szerint a digitális átalakulás célja a digitális szakadék áthidalása az új front-end élmény és az alapműködéshez tartozó (back-end) folyamatok és adatok tökéletes integrálásával. A vállalat szerint a digitális átalakulás fontos szerepet játszik minden szervezet üzleti növekedésében, ám megvalósításához teljeskörűen digitalizálni kell a működést. Ebben központi jelentőséggel bír a mobilitás – a munkahely-megoldásoktól kezdve a hordható technológiákon és érzékelőkön át a számítási felhőig, minden területen. A technológiának kell ott lennie, ahol az emberek vannak, és nem fordítva, hiszen csak így képes természetesen és zavarmentesen támogatni és felkészíteni őket az önálló munkavégzésre.

 

„Az európai üzleti vezetők egyetértenek abban, hogy a digitális átalakulás kritikus jövőbeni sikerük szempontjából, ugyanakkor a többség ‘hazárdjátéknak’ tartja az egész digitalizálási folyamatot” – magyarázza Dr. Alex Bazin, a Fujitsu Technology Solutions alelnöke és IoT digitális üzleti platformjának vezetője. „Emberközpontú innovációs szemléletünknek, valamint termékekből, megoldásokból és szolgáltatásokból álló átfogó portfóliónknak köszönhetően élen járunk a digitális fejlesztésekben, és segíteni tudunk a nagyvállalatoknak leküzdeni a digitális siker útjában álló akadályokat. A Mobile World Congressen bemutatjuk, hogyan támogatja ez a célt az IoT.” 

 

 

A Fujitsu az idei Mobile World Congressen

Az 5-ös csarnok A40-es standján a Fujitsu az alábbi intelligens IoT-technológiákat mutatja be: 

 • Intelligens közművek és terepi szolgáltatások: hipercsatlakoztatott furgon és kiterjesztett valóság a helyszínre kiszálló mérnökök eredményesebb munkavégzéséhez
 • Gépkocsigyártás és intelligens közlekedés: A közlekedési és logisztikai ágazat számára nagy kihívást jelent, miként lehet érzékelőalapú adatok segítségével fokozni a vezető biztonságát és javítani a flotta kezelését. A Fujitsu digitális megoldása a vezető, a flottamenedzser, a jármű, a szállítók és a gyártók számára egyaránt praktikus megoldást kínál. 
 • Hordható nagyvállalati IoT-megoldások: Eszközök és érzékelők, például helyazonosító jelvények (location badge) és címkék, kritikus adatokat érzékelő pánt (vital sensing band) és távmonitorozó állomás. Az érzékelő pánt például a dolgozó munkakörnyezetének paramétereit követve megakadályozza a baleseteket/leeséseket és növeli a munkabiztonságot.
 • Intelligens gyártás: átlátható ellátási lánc, hatékony gyári működés és továbbfejlesztett munkabiztonság 
 • Intelligens egészségügy: A Fujitsu Healthcare Cloud / RFID megoldások kórházaknak (pl. digitalizált ágynemű és egyenruha kórházi felhasználásra). A Fujitsu Healthcare Cloud platformja támogatja a betegkommunikációt, a tranzakciós szolgáltatásokat, az öngondozást, a távgyógyászatot és a közösségi egészségügyi szolgáltatásokat 
 • Intelligens városok: Sokféle IoT-vonatkozású téma – pl. mobilitás, big data, emberközpontú innováció 
 • Intelligens mezőgazdaság: Valós idejű tejipari esettanulmány – Connected Cow 
 • Intelligens pénzügyi szolgáltatások: A mobil ATM-felhasználó lehetőségeinek kiszélesítése – Fujitsu ATM Series 100 – PalmSecure és NFC technológia a biztonságos tranzakciókért
 • Mobil eszközök:
  Emberközpontú munkavégzés:
  – ESPRIMO mini PC beágyazott PalmSecure technológiával
  – Korlátlan használat és produktivitás a FUJITSU STYLISTIC R726 táblagéppel 
  – Könnyen kezelhető együttműködési megoldás Intel Unite technológiával és ESPRIMO Q956 mini PC-vel, amely intelligens, hálózatra kapcsolódó találkozóhellyé teszi a tárgyalót 
 • A Fujitsu Laboratories demói:
  – Kreatív digitális terek a Virtual Window megoldással
  – Levegőbe írás (Air Hand-Writing) és „gyűrűszerű” eszközök (Ring Type Devices) a kézhasználatot nem igénylő működéshez

   

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A magyar vásárlók közül választják a legtöbben környezettudatosságból a felújított mobilt

Nagyjából 300 tonna szén-dioxidtól kímélte meg a környezetet a Rejoy és a három további piacon jelen lévő anyacége, a Flip Technologies – ez átszámítva 150 személyautó éves kibocsátásának felel meg. A piactér régiós ügyfélfelmérése szerint arányaiban a magyar vásárlók közül voksolnak a legtöbben a felújított készülékekre környezettudatossági szempontokból – ebben pedig a boomer és millenial korú ügyfelek a legaktívabbak.

2024. április 21. 16:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Így használjuk biztonságosan a kijelzőket

A jó idővel jön a napsütés is, amitől gyakran nehezebb látni a kijelzőnket. Ilyenkor hajlamosak vagyunk felhúzni a fényerőt, ami azonban hosszútávon káros lehet szemünknek. A HONOR összeszedett pár általános tippet arról, hogy – az időjárástól függetlenül – miként óvjuk érzékszervünket, főleg úgy, hogy egyre többet használunk kijelzőket, képernyőket.

2024. április 21. 10:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50