A Fujitsu IoT-t támogató technológiái

forrás: Prím Online, 2016. február 16. 12:31

A Fujitsu a digitális szempontból kiegyensúlyozott nagyvállalatok üzleti növekedését ösztönző IoT-technológiákat mutat be a Mobile World Congress 2016 kiállításon. Az „Emberközpontú innováció a gyakorlatban” szlogen jegyében szemlélteti, milyen fontos szerepet játszanak a dolgok internetjét (Internet of Things, IoT) támogató megoldások az üzleti folyamatok átalakításában számos iparágban.

A Fujitsu definíciója szerint a digitális átalakulás célja a digitális szakadék áthidalása az új front-end élmény és az alapműködéshez tartozó (back-end) folyamatok és adatok tökéletes integrálásával. A vállalat szerint a digitális átalakulás fontos szerepet játszik minden szervezet üzleti növekedésében, ám megvalósításához teljeskörűen digitalizálni kell a működést. Ebben központi jelentőséggel bír a mobilitás – a munkahely-megoldásoktól kezdve a hordható technológiákon és érzékelőkön át a számítási felhőig, minden területen. A technológiának kell ott lennie, ahol az emberek vannak, és nem fordítva, hiszen csak így képes természetesen és zavarmentesen támogatni és felkészíteni őket az önálló munkavégzésre.

 

„Az európai üzleti vezetők egyetértenek abban, hogy a digitális átalakulás kritikus jövőbeni sikerük szempontjából, ugyanakkor a többség ‘hazárdjátéknak’ tartja az egész digitalizálási folyamatot” – magyarázza Dr. Alex Bazin, a Fujitsu Technology Solutions alelnöke és IoT digitális üzleti platformjának vezetője. „Emberközpontú innovációs szemléletünknek, valamint termékekből, megoldásokból és szolgáltatásokból álló átfogó portfóliónknak köszönhetően élen járunk a digitális fejlesztésekben, és segíteni tudunk a nagyvállalatoknak leküzdeni a digitális siker útjában álló akadályokat. A Mobile World Congressen bemutatjuk, hogyan támogatja ez a célt az IoT.” 

 

 

A Fujitsu az idei Mobile World Congressen

Az 5-ös csarnok A40-es standján a Fujitsu az alábbi intelligens IoT-technológiákat mutatja be: 

 • Intelligens közművek és terepi szolgáltatások: hipercsatlakoztatott furgon és kiterjesztett valóság a helyszínre kiszálló mérnökök eredményesebb munkavégzéséhez
 • Gépkocsigyártás és intelligens közlekedés: A közlekedési és logisztikai ágazat számára nagy kihívást jelent, miként lehet érzékelőalapú adatok segítségével fokozni a vezető biztonságát és javítani a flotta kezelését. A Fujitsu digitális megoldása a vezető, a flottamenedzser, a jármű, a szállítók és a gyártók számára egyaránt praktikus megoldást kínál. 
 • Hordható nagyvállalati IoT-megoldások: Eszközök és érzékelők, például helyazonosító jelvények (location badge) és címkék, kritikus adatokat érzékelő pánt (vital sensing band) és távmonitorozó állomás. Az érzékelő pánt például a dolgozó munkakörnyezetének paramétereit követve megakadályozza a baleseteket/leeséseket és növeli a munkabiztonságot.
 • Intelligens gyártás: átlátható ellátási lánc, hatékony gyári működés és továbbfejlesztett munkabiztonság 
 • Intelligens egészségügy: A Fujitsu Healthcare Cloud / RFID megoldások kórházaknak (pl. digitalizált ágynemű és egyenruha kórházi felhasználásra). A Fujitsu Healthcare Cloud platformja támogatja a betegkommunikációt, a tranzakciós szolgáltatásokat, az öngondozást, a távgyógyászatot és a közösségi egészségügyi szolgáltatásokat 
 • Intelligens városok: Sokféle IoT-vonatkozású téma – pl. mobilitás, big data, emberközpontú innováció 
 • Intelligens mezőgazdaság: Valós idejű tejipari esettanulmány – Connected Cow 
 • Intelligens pénzügyi szolgáltatások: A mobil ATM-felhasználó lehetőségeinek kiszélesítése – Fujitsu ATM Series 100 – PalmSecure és NFC technológia a biztonságos tranzakciókért
 • Mobil eszközök:
  Emberközpontú munkavégzés:
  – ESPRIMO mini PC beágyazott PalmSecure technológiával
  – Korlátlan használat és produktivitás a FUJITSU STYLISTIC R726 táblagéppel 
  – Könnyen kezelhető együttműködési megoldás Intel Unite technológiával és ESPRIMO Q956 mini PC-vel, amely intelligens, hálózatra kapcsolódó találkozóhellyé teszi a tárgyalót 
 • A Fujitsu Laboratories demói:
  – Kreatív digitális terek a Virtual Window megoldással
  – Levegőbe írás (Air Hand-Writing) és „gyűrűszerű” eszközök (Ring Type Devices) a kézhasználatot nem igénylő működéshez

   

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tökéletesre csiszolt autóval döntené meg világrekordját a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

A SZEnergy Team tavaly májusban az energiahatékonysági és az autonóm kategóriát is megnyerve, kettős győzelemmel és saját korábbi világcsúcsát megdöntve zárta a világ legnagyobb energiahatékonysági versenyét, a Shell-Eco Marathont. A győri Széchenyi István Egyetem csapata idén a szokásosnál is magasabbra tette a lécet: a cél a dupla címvédés, ha lehet, újabb világrekorddal. Mielőtt elutaztak volna a verseny helyszínére, bemutatták elkészült fejlesztéseiket.

2024. május 20. 12:34

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59