A Sony újraértelmezi a kommunikációt az Xperia márka továbbfejlesztésével

forrás: Prím Online, 2016. február 22. 10:10

A Sony Mobile Communications bemutatta a teljesen megújult XperiaTM márkát, valamint az első „X” szériás okostelefonokokat, melyek előre vetítik a jövő kommunikációját, olyan minket körülvevő, egymással összekapcsolt készülékek, melyek megváltoztatják a világgal való érintkezésünk módját.

„A Sony Mobile továbbra is folytatja még inkább személyre szabott és intelligens termékeinek és szolgáltatásainak fejlesztését, melyek által többre lehetünk képesek a mindennapokban, és még jobban kiélhetjük kreativitásunkat, mint valaha. Termékeink és szolgáltatásaink összekapcsolnak egymással, és ezáltal válnak életünk kedvelt részévé” – mondta Hiroki Totoki, a Sony Mobile Communications elnök-vezérigazgatója.

 

„A technológia iránti szenvedélyünk által vezérelve továbbra is fejlesztjük okostelefonjainkat új és izgalmas funkciókkal. Mindeközben szeretnénk megváltoztatni nemcsak az információhoz való hozzáférés módját, hanem a barátokkal, családdal való interakció formáját is, hogy az még közelebbi, természetes és jelentőséggel telibb legyen.” 

 

Az első „X” szériás okostelefonok: Xperia X, Xperia X Performance és Xperia XA

A Sony Mobile új márkaképét megtestesítő Xperia X szériája az intelligens technológia új megközelítésével érkezik, olyan kedvelt és elismert Xperia funkciókkal, mint a kamera, az akkumulátor és a formatervezés, hogy minden nap egyszerűbb és okosabb legyen.

 

A kiszámíthatatlant előre látni nehéz, de nem lehetetlen – az új generációs Xperia kamera egy teljesen más szintre emeli a spontán fotózást, így éles fókusszal készíthetünk képeket a pillanat hevében is. A gyártó a teljesen új prediktív hibrid autofókuszt a Sony α fényképezőgépek mérnökeivel együttműködésben fejlesztette ki, mely előrevetíti a kiválasztott alany mozgását, így tökéletes fókusszal, elmosódás nélküli fotókat kapunk az Xperia X és az Xperia X Performance okostelefonnal is.

 

Az innovatív funkciók egy fejlettebb akkumulátort igényelnek, ezért az okostelefonokat a Sony továbbfejlesztett, adaptív akkumulátor kezelésével szerelték fel, mely akár két napos üzemidőt biztosít. Nemcsak tovább bírják egyetlen töltéssel, de az Xperia X sorozat okostelefonjainál elsőként, a Sony beépítette a Qnovo adaptív töltési technológiáját is, melynek köszönhetően az akkumulátor üzemideje akár kétszeresére is nőhet. A telefonok továbbfejlesztett  tulajdonságaiból a legtöbbet hozta ki a gyártó,  az Xperia X Qualcomm Snapdragon 650 processzorral , míg az Xperia Performance a Qualcomm Snapdragon 820 processzorral érkezik az ultragyors kapcsolat biztosítása érdekében. 

 

Az egységesített dizájn koncepció részeként a Sony formatervezői kiválasztották a legjobb anyagokat és megtervezték a legideálisabb íveket, hogy az új készülékek a lehető legtermészetesebben illeszkedjenek a tenyérbe. Minden X szériás okostelefon a  szélein lekerekített üveg kijelzővel, egybefüggő keretben érkezik, amely kellemesen illeszkedik a kézbe. Ez az egységesített dizájn koncepció az Xperia XA modellre is érvényes, mely lélegzetelállító szinte „keretek nélküli” kijelző megoldásával hozza el a harmóniát a mindennapokba.

 

Az Xperia X, Xperia X Performance és az Xperia XA négy, elegáns színben érkezik: fehér, grafit fekete, lime arany és rózsaarany, valamint minden modell esetében stílusos tokok közül válogathatunk 2016 nyarától.

 

Bemutatkoznak az új Xperia okos termékek, kibővített kommunikációs lehetőségekkel

Az új Xperia okos termékek és koncepciók azért jöttek létre, hogy hétköznapi helyzeteinkhez és körülményeinkhez igazodjanak – legyünk otthon vagy akár úton.  A Sony Mobile víziója, hogy az intelligens eszközök ezen új kategóriája képes lesz megérteni preferenciáinkat, tevékenységeinket és viselkedésünket, hogy ezeknek megfelelően valóban hasznos és releváns információkat biztosítsanak számunkra.

 

Az Xperia Ear egy új generációs, vezeték nélküli fülhallgató, mely megnyitja az utat egy újfajta kommunikáció felé, így kompromisszumok nélkül élvezhetjük a minket körülvevő világot. Hasznos információkkal szolgál az időbeosztásunkról, az időjárásról és a legfrissebb hírekről, így mindig naprakészek lehetünk, akár utazás közben is. A Sony beszédfelismerő-technológiájának köszönhetően hallgat a szóbeli parancsokra: hívást kezdeményezhetünk, kereshetünk az interneten, üzeneteket diktálhatunk és navigálhatunk is. Az eszköz segítségével folyamatosan előre tekinthetünk kézi vezérlés nélkül, miközben kényelmesen végezhetjük feladatainkat.

 

 

A készülék Bluetooth vagy NFC segítségével csatlakozik az okostelefonhoz, és egy alkalmazáson keresztül kommunikál, melyben személyre szabhatjuk a beállításokat, azt hogy milyen információkra van szükségünk, milyen érintési parancsokat használunk, és milyen értesítéseket szeretnénk kapni.

 

A könnyű és kényelmes, fülbe helyezhető szilikon egységet folyamatos viselésre tervezték, IPX2 vízállósággal és egész napos akkumulátor üzemidővel. Grafit fekete színben lesz kapható, az innovatív tok pedig töltőként is funkcionál, így töltéskor csak bele kell pattintani a készüléket.

 

Az Xperia Ear 2016 nyarán érkezik a piacokra.

 

Az új Xperia koncepciók, adaptív tanulással, felhasználóbarát kezelőfelülettel és érzékelőkkel ellátott termékek jövőképét vetítik előre

Az Xperia Eye egy új termékkoncepció, mely egy új, ultra kompakt, viselhető, széles látószögű lencsével rendelkező kamera, ami elég rugalmas ahhoz, hogy egyszerűen ruhához csatoljuk vagy nyakban hordjuk. A Sony elismert kameráinak és érzékelő technológiáinak a lehető legkisebb méretű megvalósításának eredménye.  Az intelligens kameratechnológia hang- és arcfelismerés segítségével készít képeket, így nem kell a technológiával foglalkoznunk, nyugodtan élvezhetjük és megörökíthetjük az élet fontos pillanatait.

 

Az Xperia Projector egy olyan koncepció, mely a kreatív családi kommunikációt gazdagítja, mivel bármely tiszta, egységes felületre képes vetíteni természetes és interaktív módon.  Képes lesz úgy reagálni az érintésre, szóbeli parancsokra és mozdulatokra, akárcsak egy okostelefon érintőkijelzője.

 

 

Az Xperia Agent koncepciója egy olyan személyi asszisztens víziója, aki mindennapjainkat teszi hatékonyabbá, mivel hangra és gesztusokra is képes lesz reagálni, így látva el minket hasznos információkkal, miközben képes nemcsak kommunikálni az otthonunkban található háztartási gépekkel, hanem irányítani is tudja majd azokat. A termék szintén a Sony beszédfelismerő-technológiáját használja, sokféle parancsnak engedelmeskedik – emellett rendelkezik egy beépített kamerával és projektor kijelzővel is, mellyel bármilyen felületre képes vetíteni.

 

Az RM-X7BT autóba szerelhető Bluetooth vezérlővel vezeték nélkül játszhatunk le zenéket és kézi vezérlés nélkül használhatunk okostelefon funkciókat

Az RM-X7BT egy autóba szerelhető Bluetooth vezérlő, mellyel vezeték nélkül játszhatjuk le zenéinket, a Sony beszédfelismerő-technológiájával pedig okostelefon funkciókat használhatunk vezetés közben is. Két egységből áll össze: a „feldolgozó egység” lehetővé teszi a vezeték nélküli lejátszást és hívásokat indít kézi vezérlés nélkül, a „irányító egység” pedig okostelefon funkciókat kezel, mint például a navigáció, mindezt biztonságos vezetés közben.

 

Az RM-X7BT autóba szerelhető Bluetooth vezérlő 2016 nyarától lesz elérhető.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59