A Samsung nyílt IoT ökoszisztémát fejleszt

forrás: Prím Online, 2016. február 23. 10:53

A Samsung Electronics bejelentette, hogy a SAMSUNG ARTIK IoT platform immár kereskedelmi forgalomban is elérhető. A SAMSUNG ARTIK fejlesztőkészletek megrendelhetők a Samsung értékesítési partnerétől, a Digi-Key Electronics vállalattól.

A Samsung egy új, minősített ARTIK-partner programot is elindított (Certified ARTIK Partner Program, CAPP), amelynek célja, hogy biztosítsa a partnerszolgáltatások és a platformok könnyű elérhetőségét, így gyorsítva az IoT projektek fejlesztését és piacra kerülését.  

 

„Nagyon büszke vagyok a SAMSUNG ARTIK csapatra és az általuk végzett lendületes munkára. Nem egészen 8 hónap alatt jutottunk el a termék bemutatásától a kereskedelmi forgalomba kerüléséig, és eközben több modul, operációs rendszer és beépített biztonsági rendszer kidolgozása mellett az aktívan bevont partnerek növekvő ökoszisztémáját is kiépítettük” – mondta el Dr. Byungse So, a Samsung stratégiai és innovációs központjának ügyvezető alelnöke. „Hiszünk a nyílt platformok és a partneri ökoszisztémák erejében, amelyekkel a piacon elérhető hatalmas szakértelmet és tudást aknázzuk ki, hogy örömteli élményeket szerezzünk ügyfeleinknek. Izgatottan várjuk a sok innovatív projektet, amelyekkel a fejlesztők a jövőben elő fognak rukkolni.”

 

Az egyre növekvő ökoszisztéma kiterjeszti az ügyfelek lehetőségeit

A Samsung új, minősített ARTIK-partner programjának célja, hogy gondosan kiválasztott professzionális szolgáltatókkal és fejlesztő cégekkel együttműködve segítsen beindítani a fejlesztők és a vállalatok munkáját és biztosítani ötleteik gyors piacra kerülését. Függetlenül attól, hogy az ügyfeleknek személyre szabott hardverre van-e szüksége, vagy egy új rendszer alapoktól történő kiépítéséhez igényelnek segítséget, a CAPP segítségével az IoT rendszerek megtervezése és használata gördülékenyen megy. A minősített partnerek és szakterületeik listája a http://www.artik.io/partners webhelyen tekinthető meg. Egyedülálló lehetőség kínálkozik arra, hogy a Samsunggal már együtt dolgozó vezető partnerekhez csatlakozva a vállalatok kiváló minőségű megoldásokat szállítsanak a SAMSUNG ARTIK platform segítségével IoT alkalmazásokat fejleszteni kívánó ügyfeleknek. A CAPP partnerség iránt érdeklődő vállalatok a https://www.artik.io/partners/programs/certified-partners webhelyen tudhatnak meg további részleteket.    

 

A nyílt SAMSUNG ARTIK platform minden szükséges hardveres és szoftveres építőelemmel rendelkezik, így az új vállalati, ipari és fogyasztói platformok gyorsabb és egyszerűbb kiépítését teszi lehetővé. Így a fejlesztők az új alkalmazások és szolgáltatások kidolgozásakor a saját szakterületükre koncentrálhatnak ahelyett, hogy az alapoktól építenék fel a teljes rendszereket, ami gyorsabb piacra kerülést tesz lehetővé.

 

Az új SAMSUNG ARTIK ökoszisztéma együttműködői: 

  • Operációs rendszer. A SAMSUNG ARTIK többek között a Tizen, a Nucleus Real Time OS és a nyílt forráskódú Fedora Linux operációs rendszereket támogatja, ezáltal a fejlesztők kiválaszthatják azt a platformot, amelyet a legjobban ismernek. Az ökoszisztéma legújabb tagja a Canonical, Dolgok Internetéhez kifejlesztett operációs rendszere, a Snappy Ubuntu Core, amely ideális operációs rendszer a biztonságos, de korlátozott erőforrásokkal működő okoseszközök számára. A nyílt forráskódú, bővíthető és rendkívül népszerű Ubuntu rendszermag lehetővé teszi a „carrier-grade” frissítéseket, valamint az egyszerű és biztonságos szoftvertelepítést biztosító alkalmazás-architektúrát, mindezt a SAMSUNG ARTIK legfőbb biztonsági jellemzőire építve. 
  • Eszközök és szolgáltatások. A SAMSUNG ARTIK mind a tapasztalt, mind a Dolgok Internetének világában újoncnak számító fejlesztők számára eszközök és szolgáltatások egész sorát kínálja. Például, támogatja a gyártók körében népszerű Arduino webalapú fejlesztési környezetet, valamint a felhőalapú kapcsolódást és automata kódgenerálást lehetővé tévő Temboo platformot. A helyi feldolgozást és analízist előtérbe helyező fejlesztők számára a Medium One munkamenet-eszközei a SAMSUNG ARTIK eszközön helyben futó analízist és megjelenítést biztosítanak. Az új szolgáltatások közé tartozik a Sensory hangszórófüggetlen, beépített TrulyHandsfree hangvezérlési technológiája; a Soundhound új, kontextuális természetes nyelv- és hangfelismerő motorja és a Vayyar 3D képfeldolgozó, érzékelő technológiája. 
  • Felhő. A SAMSUNG ARTIK-nak az Azure IoT Suite és az IoT Hub eszközökkel való kompatibilitását a Microsoft tanúsítja. A SAMSUNG ARTIK modulokat a Fedora operációs rendszerrel használó fejlesztők gyorsan munkához láthatnak és kihasználhatják az Azure Platform SDK-k előnyeit, hogy teljes körű megoldásokat dolgozzanak ki a gyakori IoT helyzetekre. A bármilyen eszközről és formátumban érkező adatok összegyűjtését és megosztását megkönnyítő SAMIIO nyílt adatcsere platformmal együtt a fejlesztők mostantól még több eszközzel rendelkeznek ahhoz, hogy innovatív, felhőalapú alkalmazásokat és szolgáltatásokat dolgozzanak ki a Dolgok Internete számára.
  • A biztonság az IoT eszközök egyik kritikus jellemzője. A Samsung minden modulba hardveralapú biztonsági eszközöket épít be, és piacvezető biztonsági partnerekkel dolgozva bővíti lehetőségeit. A SAMSUNG ARTIK az 500 millió okostelefonban több mint 70 vállalati és fizetési alkalmazást védő Trustonic technológiával támogatja a TEE megbízható végrehajtási környezetet. A hardveres izolációval működő TEE biztosítja az érzékeny adatok biztonságos tárolását és feldolgozását.  Azt is lehetővé teszi, hogy a felhasználók és a megbízható szolgáltatók használat közben biztonságosan telepítsenek és futtassanak új alkalmazásokat a SAMSUNG ARTIK-kal rendelkező berendezéseken és érzékelőn. Ez nagyban növeli a biztonságos, állandó összeköttetésben lévő eszközök ökoszisztémájára építő termékek és szolgáltatások használhatóságát, és az IoT felhasználók biztonságérzetét is.

 

A Samsung Stratégiai és Innovációs Központról

A SAMSUNG ARTIK kidolgozását a Samsung Stratégiai és innovációs központ (SSIC) vezette. Az SSIC globális szervezet, amelynek fő célkitűzései a vállalkozókkal és stratégiai partnerekkel együtt kidolgozott nyílt innováció, az átrendező technológiákba és start-up cégekbe történő befektetés, valamint új vállalkozások létrehozása egyesülések és felvásárlások, illetve partnerségek segítségével.  A Szilíciumvölgyben, Koreában, Izraelben, Franciaországban és az Egyesült Királyságban irodákkal rendelkező SSIC kiemelt területei közé tartozik a felhő-infrastruktúra, az intelligens egészség, a Dolgok Internete és az okos gépek. 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59