Szolnokra is megérkezett a Vodafone Digitális Iskola Program

forrás: Prím Online, 2016. március 10. 12:45

A Vodafone Digitális Iskola Program keretében csütörtökön összesen 95 darab Vodafone Tab SpeedLTE táblagépet vehettek át a Szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskola tanárai és diákjai. Az országszerte 25 iskolát érintő Vodafone Digitális Iskola Program keretében a vállalat összesen 1300 darab Vodafone Tab SpeedLTE táblagépet oszt ki, díjmentesen biztosítja az oktatási célú használathoz szükséges havi 3 GB adatforgalmi keretet, valamint finanszírozza a gyermekek és az érintett pedagógusok internetbiztonsági oktatását is.

"A programnak köszönhetően kivételes lehetőséget kapnak a diákok, és kinyílhat számukra a világ. A 21. századi infokommunikációs eszközök oktatási célú felhasználása révén motiváltabbá, eredményesebbé és magabiztosabbá válnak a gyermekek, a programban részt vevő pedagógusok eszköztára pedig jelentősen bővül, és követi a kor kihívásait.” – mondta Szabó István, Szolnok Megyei Jogú város alpolgármestere.

 

“A 25 iskolában 6424 diákot és 690 pedagógust érintő Vodafone Digitális Iskola Program legfőbb célja a hátrányos helyzetű fiatalok digitális ismereteinek fejlesztése, és a magyarországi oktatás digitális átalakításának ösztönzése. A Program segítségével reményeink szerint a diákoknak nagyobb esélyük lesz a továbbtanulásra és a későbbiekben a munkaerőpiacon való érvényesülésre. Az anyagi támogatás mellett aktív szerepet vállalunk a Program lebonyolításában is a kollégáinkból álló Vodafone Önkéntes Közösség munkájának bevonásával.” – mondta a rendezvényen dr. Beck György, a Vodafone Magyarország Elnöke.

 

A Program, amelynek megvalósításában az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK), a Komplex Instrukciós Programot (KIP) Magyarországon működtető Hejőkeresztúri Iskolásokért Alapítvány, illetve szakmai partnerként az Együttható Egyesület is szerepet vállalt, a szolnoki intézménnyel együtt mostanáig 15 iskolába, 3596 diákhoz és 413 pedagógushoz jutott el. A program bővítésének köszönhetően a következő néhány hét során további 10 iskolába látogat el a vállalat, hogy ünnepélyes keretek között átadja a diákok és pedagógusok számára a táblagépeket.

 

„Szolnokon remek iskolák vannak, amelyek a tanulók fejlesztése érdekében széles körű partneri viszonyt alakítottak ki a családok mellett a különböző gazdasági és szakmai szervezetekkel.”- mondta Szutorisz-Szügyi Csongor, a KLIK Szolnoki tankerületének igazgatója. „Iskoláinkat egyszerre jellemzi az együttműködés és a nemes szakmai versengés: minél többet adni gyermekeinknek, hogy minél inkább kiteljesedhessenek Szolnok jövendő polgárai. Most a Szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskola innovatív tantestülete "dobott egy nagyot", az új módszerek és eszközök segítségével tanulóik, a "digitális bennszülöttek" még motiváltabban és sikeresebben végezhetik tanulmányaikat.”- fogalmazott Szutorisz-Szügyi Csongor.

 

A Programban résztvevő iskolák közös jellemzője a rendkívüli nyitottság és a befogadó szellem, így nem véletlen, hogy a tanulók között igen nagy arányban találhatunk hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű, illetve sajátos nevelési igényű gyermekeket. A tanulók és a pedagógusok digitális kompetenciáinak fejlesztése mellett az eltérő igényű és eltérő szociális háttérrel rendelkező gyerekek együttnevelése, illetve a tanulmányi eredmények javulása is fontos cél, ebben nyújt segítséget a Stanford Egyetem által kifejlesztettKomplex Instrukciós Program, amelynek célja, hogy a tanárok egy olyan, csoportmunka-szervezésen alapuló oktatási módszert sajátítsanak el, amely nem csupán a tudásszint emelkedését, de a folyamatos sikerélményt is biztosítja a gyermekek számára. A módszert immár 6. esztendeje támogatja a Vodafone Magyarország. 

 

A KIP módszert jelenleg 17 iskolában alkalmazzák, és a Vodafone Digitális Iskola Program keretében további nyolc magyarországi iskolában is bevezetésre kerül. A pedagógusok képzését szintén a Vodafone Magyarország Alapítvány finanszírozza.

 

“Iskolánkban kiváló pedagógusok oktatnak, de tisztában vagyunk azzal, hogy ez a tény önmagában nem elegendő ahhoz, hogy a kevésbé motivált tanulókat bevonjuk az aktív munkába, illetve, hogy a tehetséget megfelelően támogassuk. Ez az egyik legfőbb oka annak, hogy csatlakoztunk a KIP programhoz.”– mondta Szappanos Józsefné, a Szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskola vezetője. ”A Vodafone Digitális Iskola Program  remek kezdeményezés. Az iskolánknak felajánlott 95 táblagép segít abban, hogy egyéni és csoportos foglalkoztatások keretében fejlesszük tanulóink digitális írástudását.” – tette hozzá a vezető.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09