Új igazgató a Schneider Electric zalaegerszegi gyárának élén

forrás: Prím Online, 2016. április 4. 16:29

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője Krzysztof Żylińskit (48) nevezte ki zalaegerszegi kismegszakító gyárának igazgatói posztjára.

A 330 főt alkalmazó termelőegység vezetésével megbízott lengyel származású szakember az operatív termelés irányításán, valamint a hatékony értékesítés-támogatás biztosításán túl a gyár teljes átalakításáért felel, melyet egy kétéves fejlesztési terv keretében kíván megvalósítani. Elődje, Elisa Genua 2002 óta dolgozik a Schneider Electricnél, három év magyarországi tartózkodás után a vállalat spanyolországi központjában folytatja pályafutását. 

 

Krzysztof Żyliński karriere indulása óta hazája mellett Oroszországban, Kanadában, Franciaországban, és Magyarországon szerzett tapasztalatot. Az ágazatokat tekintve is meglehetősen nagy utat járt be: programozóként, banki elemzőként, beszerzőként, vállalatirányításirendszer-tanácsadóként, projektmenedzserként és IT igazgatóként egyaránt dolgozott, végül a logisztika és a gyártási terület mellett kötelezte el magát. Széles körű nemzetközi szakmai háttere és piacismerete mellett főként csapat- és eredmény-orientált vezetői attitűdje alapján kérték fel a gyár vezetésére. Emellett az is jelentős szerepet játszott kinevezésében, hogy már húsz éve a Schneider Electric Csoportnál dolgozik, ezáltal alapos ismerettel rendelkezik a vállalat megoldásairól és szervezeti folyamatairól. 

 

A Schneider Electricet Franciaországban az öt legnagyobb beruházó között tartják számon, 2015-ös árbevétele meghaladta a 27 milliárd eurót. Krzysztof Żyliński a társaság stabil hátterére alapozva azt kívánja elérni, hogy a zalaegerszegi üzem a termelékenységet és a hatékonyságot tekintve iránymutató legyen a vállalat többi gyára számára. Hosszú távú feladatának tekinti a kismegszakítókat és tartozékokat előállító termelőegység sikeres modernizálását, valamint nagy volumenű ipari projektek kivitelezését. Mindezt egy erős csapattal szeretné elérni, amelynek tagjai elkötelezetten hisznek abban, hogy az innováció által a következő húsz év stabil növekedését alapozhatják meg. 

 

„Úgy gondolom, hogy a közös vízió és a változásokhoz való alkalmazkodási képesség határozza meg a jövőnket. A jelenlegi munkakörömben az ipari projektek számos aspektusa egészen új számomra, így a pozíció kihívást és tanulási folyamatot egyaránt jelent számomra. Vezetőként a siker eléréséhez kulcsfontosságú, hogy az ember képes legyen számos működési területet megfelelően koordinálni. Egyedül gyorsabban tudjuk elvégezni a feladatokat, igazán nagy lépéseket azonban csak közösen tudunk megtenni, hiszen csapatmunkában messzebbre juthatunk el” – mondta Krzysztof Żyliński, a Schneider Electric zalaegerszegi gyárának igazgatója.

 

A szakember az elmúlt 7 évben Oroszország és a Független Államok Közössége (FÁK) logisztikai hálózatának átszervezéséért és menedzseléséért felelt. Legsikeresebb projektjének is ezt tartja, hiszen a 2008 és 2015 közötti időszakban a FÁK területén tevékenysége eredményeként megháromszorozódott a logisztikai részleg bevétele, aminek eléréséhez az ellátási lánc mellett az ügyfélkiszolgálás fejlesztése is elengedhetetlen volt. 

 

Krzysztof Żyliński műszaki és közgazdász mesterszakokon végzett Krakkóban, illetve Párizsban, négy nyelven beszél. A háromgyerekes családapa szabadidejében a síelés és a futás szerelmese – maratoni futóként is azt az elvet vallja, hogy nem csak rövid távon kell jó eredményeket elérni.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09