Új PRIMERGY szerverek: többet, jobban, kevesebbért

forrás: Prím Online, 2016. április 13. 11:38

A Fujitsu bejelentette kétfoglalatos PRIMERGY szervercsaládja teljes körű frissítését a toronyszerverektől a nagy teljesítményű számítási fürtökben használatos node-okig. A frissített rendszerek minden eddiginél nagyobb energiamegtakarítás mellett nyújtanak az eddiginél jóval nagyobb teljesítményt. 

Annak ellenére, hogy minden iparág ugyanolyan IT-kihívásokkal szembesül, a Fujitsu tisztában van vele, hogy az adatközpont-infrastruktúra terén nem működnek az egy kaptafára készült megoldások. Üzleti szempontokra épülő számítástechnikai koncepciója (Business-Centric Computing) részeként a Fujitsu széles portfólióval és egyedülálló tanácsadással gondoskodik róla, hogy minden ügyfele hozzájusson a szervezete igényeihez pontosan illeszkedő szerverekhez. Az új PRIMERGY-kínálatban hagyományos toronyszerverek, rackek, pengék, vékony fürt node-ok, valamint szolgáltatóknak és hosztingcégeknek szánt, dedikált rack-modellek is szerepelnek. A széles választékban minden vertikum kis- és nagyvállalatai találnak szükségleteiknek megfelelő megoldást. 

 

Uwe Neumeier, a Fujitsu alelnöke és EMEIA-régióbeli terméküzletágának adatközpontokért felelős vezetője, a termékfrissítés kapcsán  elmondta: „Senki nem épít házat stabil alapok nélkül. Ugyanez az elv érvényesül az ICT-infrastruktúra kialakításakor is. Az adatközpontnak támogatnia kell ügyfeleink üzleti igényeit és üzleti modelljeit. Digitális korunkban az IT versenyképesebbé, hatékonyabbá és eredményesebbé teszi a vállalatokat. x86-os szervercsaládunk értékes segítséget nyújt ehhez, és támogatja a szoftveresen definiált adatközpont ICT-folyamatait. Ez egyformán érvényes az egészségügyben, a termelési környezetek ERP-rendszereinél, vagy a globális munkaerőt összekapcsoló együttműködési platformoknál. Az üzleti szempontok szerint működő adatközpont által nyújtott stabil alapok nélkül ma már egyetlen vállalat sem juthat hozzá a versenyképessége megőrzéséhez és a kimagasló teljesítmény eléréséhez szükséges rugalmassághoz.” 


 

Az új Intel Xeon E5-2600 v4 processzorokkal és a max. 2400 MHz-es DDR4 memóriatechnológiával frissített új generációs, kétfoglalatos PRIMERGY szerverek továbbra is az élvonalat képviselik teljesítmény terén. Rendszerteljesítményük mintegy 20 százalékkal haladja meg az előző generációét. Ezt az eredményt hét benchmark-világrekord is alátámasztja, bizonyítva hogy a Fujitsu kétfoglalatos szerverek nem csak az aktuális feladatok elvégzésében gyorsak, hanem energiafogyasztásuk is rendkívül alacsony. 

 

A Fujitsu PRIMERGY ügyfelek energiaköltségét a rendszer hűtése is tovább mérsékli a Fujitsu Cool-safe Advanced Thermal Design megoldásának köszönhetően. Az új technológia 40-ről 45 Celsius fokra növeli a biztonságos működés plafonértékét a legtöbb jelenleg elérhető rack- és toronyszervernél illetve scale-out rendszernél. A kommunikáció hitelesítését és az adatok titkosítását támogató opcionális TPM-modul (Trusted Platform Module 2.0) a támadások ellen is védi az IT-infrastruktúrát.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50