A Samsung KNOX a legerősebb biztonsági platform

forrás: Prím Online, 2016. április 15. 13:45

A Samsung Electronics bejelentette, hogy a Samsung KNOX 2.6, a Samsung beépített és gyárilag használatra kész biztonsági megoldása kapta a „legerősebb” értékelést a Gartner „Mobil eszközök biztonsága: Platformok összehasonlítása” jelentésében.

A 2016. április 6-án közzétett jelentés tizenkét mobil platform operációs rendszerének központi biztonsági funkcióit, valamint az eszközök vállalati szintű felügyeleti szolgáltatásait hasonlította össze. 

 

A Gartner megjegyzi, hogy „a biztonsági szakembereknek megalapozott döntést kell hozniuk arról, hogy külön felügyeleti szoftvert, illetve mobil biztonsági alkalmazást használjanak-e, vagy támaszkodhatnak a különböző eszközök meglévő biztonsági rendszereire. Ez az értékelés a mobil eszközökre vonatkozó biztonsági követelményekre összpontosít, és ebből a szempontból hasonlítja össze a legnépszerűbb mobil eszközök platformjait.”

 

„A Samsung büszke arra, hogy már a rendszer magjában biztosítja a végpontok közötti biztonsági megoldásokat” - mondta Injong Rhee, a Samsung Electronics Mobil kommunikációs üzletágának K+F területért valamint Szoftver és szolgáltatásokért felelős alelnöke.  „A mai, elsődlegesen mobil környezetben az adatvédelem már integrált része minden mobil alkalmazásnak és szolgáltatásnak. A KNOX egy kész, hardver alapú biztonsági platform, amelyre számos, erős biztonsági és adatvédelmi funkcióval rendelkező mobil alkalmazást lehet építeni. Büszkék vagyunk arra, hogy a védelem szempontjából a KNOX „erős” értékelést kapott a Gartnertől.”

 

A Gartner az összes vállalati felügyelt biztonsági platform közül a Samsung KNOX-nak adta a „legerősebb” értékelést. A jelentés szerint a Samsung KNOX az egyetlen platform, amely a „Vállalati felügyelt biztonság” kategóriában az összes felsorolt biztonsági faktor szempontjából „erős” értékelést kapott. Ez megerősíti a Samsung piacvezető pozícióját a hitelesítési módszerek, a titkosításkezelés, a feltörés elleni védelem és az alkalmazás-tanúsítás területén.    

 

A Samsung KNOX kicsomagolás után azonnal használható, beépített biztonsági megoldásokkal rendelkező eszközöket kínál a vállalati felhasználók számára. Az eszközök hardverébe integrált Samsung KNOX a bekapcsolástól az alkalmazásfuttatáson át végig védi a rendszert. A KNOX 2.6 a Samsung mobil biztonsági platformjának legújabb változata, amely a Galaxy S7 és S7 edge készülékekben áll rendelkezésre. A KNOX 2.6 biztonsági platform ezen felül a számos biztonsági és felhasználói hatékonysági funkciót tartalmazó Android M változatra is optimalizált.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50