Az IT galaxis őrzői

forrás: Prím Online, 2016. április 26. 15:33

Már idén szeptemberben megnyitja kapuit QUADRON D.C. felügyeleti központja, amely a magyar piacon egyedülálló módon folyamatos IT biztonsági felügyeleti szolgáltatást nyújt a vállalatok számára.

A QUADRON RENDSZER Információvédelmi Kft. a Symantec magyarországi partnereként folyamatos, napi 24 órás felügyeleti szolgáltatásának fő célja figyelni, felderíteni és megelőzni a partnereit célzó IT biztonsági támadásokat. A magasan képzett IT biztonsági szakembergárdának köszönhetően a vállalatok a legkorszerűbb, naprakész kiszolgálásban részesülnek.

 

"Az információtechnológia oly mértékben változott és fejlődött az elmúlt időszakban, hogy mára döbbenetes komplexitású rendszerek vesznek körül minket. A kiberbűnözők rég felismerték az IT rendszerek sebezhetőségében rejlő üzleti potenciált, és mostanra már vállalati keretek közé szerveződve, célzottan indítják támadásaikat. Így nem csoda, hogy exponenciálisan megnőtt a fenyegetettségek száma, a hálózati technológia bonyolultságával a támadások is egyre kifinomultabbak" – ismertette Harold Teasdale, a QUADRON RENDSZER Információvédelmi Kft. ügyvezető igazgatója.

 

A vállalatok felismerték, hogy IT biztonság terén nem szabad tétlenül várni a katasztrófával fenyegető támadásokat, ám sokan kibervédelem terén alapvető technológiáknál ragadtak le, melyek már nem tartják a lépést a modern hackerek tevékenységével. A QUADRON új szolgáltatásával ennek a védekezésnek a terhét veszi le ügyfelei válláról, akik ezáltal fő üzleti tevékenységükre tudják erőforrásaikat összpontosítani.

 

"Szeretnénk a QUADRON berkein belül felhalmozódott szakértői tudást, a rendelkezésünkre álló megfigyelőrendszereket és elemzőeszközöket a vállalatok IT rendszereinek védelmére fordítani. Ügyfeleink a legmagasabb szintű és naprakész IT védelemben részesülhetnek, anélkül, hogy magas költségeket jelentő IT biztonsági szakértőt kellene alkalmazniuk. Az állandó felügyelet humánerőforrás költségeit is kiváltja az egyszerű, átlátható havidíjas konstrukció" – mutatott rá Harold Teasdale.

 

 

Növekvő fenyegetettség

A 2016. április 19-én megjelent Symantec Internet Security Threat Report szerint 2015-ben hetente átlagosan egy új nulladik napi sérülékenység vált ismertté. Tavaly 430 millió kártevő látott napvilágot. Ez a nagy szám azt jelzi, a professzionális kiberbűnözők nagy erőforrásokat mozgatnak meg annak érdekében, hogy áttörjék a védelmi vonalakat, és bejussanak a vállalati hálózatokba.

 

2015-ben a kormányzati szerveket vagy a pénzügyi szolgáltatókat legalább egyszer támadás érte, azonban nagyrészüknél ez a szám lényegesen magasabb volt: a kibertámadásokat elszenvedő nagyvállalatok esetében a sikeres akciók száma a tavalyi évben szervezetenként meghaladta a hármat (3,6)! A jelentés szerint az adathalász támadások 43%-a a kkv-at célozta, így elmondható, hogy a kiberbűnözők bármilyen méretű vállalkozás számára veszélyt jelentenek. A kiberbűnözők a sikeres támadással járó pénzügyi haszon érdekében üzleti tervvel, a jó üzleti gyakorlatokat egymást között megosztva, majdhogynem vállalat módjára működve készülnek fel a támadásokra, így növelve a támadások hatékonyságát.

 

A QUADRON D.C. felügyeleti központ

A szeptemberben induló QUADRON D.C. felügyeleti központban a biztonsági szakemberek folyamatosan, napi 24 órában figyelik és elemzik partnereik védelmi rendszereit. Amennyiben a biztonsági szakemberek észlelik, hogy támadásra készülnek ügyfeleik rendszere ellen, azonnal riasztják őket, megelőzési és elhárítási tanácsadást nyújtanak. A folyamatos megfigyelésnek és a valósidejű globális biztonsági intelligencia tudásnak köszönhetően a QUADRON D.C. szakemberei hatékonyan képesek megtalálni az informatikai rendszer hiányosságait, és javaslatot tesznek annak javítására. 

 

A 7/24 órás felügyeleten túlmenően a szakértők a legmodernebb incidens megelőzési technológiákkal és elemző szakemberekkel ellenőrzik a vállalatok IT biztonsági rendszereinek épségét. Amennyiben a legkisebb jelét látják egy kibertámadás előkészítésének, azonnal riasztják a megfelelő személyeket az adott ügyfélnél, hogy a támadásokat közösen, csírájukban lehessen elfojtani. A QUADRON D.C. felügyeleti központban a Symantec nemzetközi megfigyelő hálózatára épülő megelőző, riasztó és elhárító eszközökkel dolgoznak a cég IT biztonsági szakértői. 

 

A QUADRON D.C. felügyeleti szolgáltatásról 

A szolgáltatás keretén belül a magasan képzett IT biztonsági szakemberek megosztják tudásukat, tapasztalatukat az ügyfelekkel. A vállalat védelmi szintje jelentősen emelkedik - újabb technológiai beruházás nélkül. A szolgáltatást igénybe vevő cégeknek kevesebb IT biztonsági szakembert vagy technológiát kell alkalmazniuk, mentesülnek a kapcsolatos költségektől (amit a motiválás, megtartás, folyamatos képzés megkíván). Így a cégek fő tevékenységükre tudnak összpontosítani miközben rendszereiket, adataikat, hírnevüket biztonságban tudhatják.

 

Az ügyfelek IT biztonsági intelligenciához jutnak, valós időben értesülnek a vállalat számára releváns támadásokról, sérülékenységekről, támadási trendekről.

A szolgáltatás havidíjas konstrukcióban érhető el, így könnyen tervezhető kiadást jelent.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50