A Schneider Electric támogatja az otthoni IoT-megoldások elterjesztését

forrás: Prím Online, 2016. április 28. 15:22

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője bejelentette, hogy csatlakozik a Thread Group nonprofit szervezet igazgatótanácsához.

A vállalat döntésével azt a törekvést támogatja, hogy a Thread az otthoni IoT-technológiák legfőbb hálózatkezelési megoldásává váljon. A Schneider Electric világszerte a piacvezetők közé tartozik az okosotthonok, valamint okosépületek területén, és Wiser programja keretében most egy olyan kapcsolatfejlesztési stratégiát fejleszt, amely a Thread Group ágazatvezető portfóliójához igazodik. A stratégia teljes mértékben támogatja az IoT-szervezet kínálatát, köztük az áramvédelmi termékeket, a világítás- és hőmérséklet-szabályzókat, valamint az okosotthonokhoz kapcsolódó egyéb megoldásokat, mint például az otthoni biztonság, a napenergia, az energiamenedzsment és az energiatárolás. 

 

A Thread Group célja, hogy a Thread az otthoni IoT-megoldások széles körben támogatott alapja legyen. A szövetség ennek megvalósítását szoftverekkel és specifikációkkal is támogatja, valamint folyamatos tájékoztatást nyújt a termékfejlesztőknek és a fogyasztóknak a Thread egyedi szolgáltatásairól és előnyeiről, a szigorú terméktanúsítás pedig az egyedülálló felhasználói élményt biztosítja. Több mint 230 tagvállalattal és a 12 fős igazgatótanáccsal a Thread Group ma az egyik leggyorsabban növekvő szövetség az otthon használt IP-kompatibilis Internet of Things területén.

 

 

Bővülő otthoni IoT-megoldások 

A Thread platform lehetőséget teremt arra, hogy a Schneider Electric és a Thread csoportok tagvállalatai, a biztonság, a kényelem és az energiahatékonyság növelése érdekében, minél gyorsabban alkalmazhassák ezeket a technológiákat. A Thread az egyetlen nyílt szabványokra épült IPv6 hálózati protokoll a kis energiájú 802.15.4 hálózatokhoz, amely könnyen és biztonságosan képes több száz eszközt összekapcsolni egymással, illetve azokat közvetlenül mobileszközökkel vagy a felhővel. 

 

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Schneider Electric, amely a világ egyik vezető vállalata az energiamenedzsment technológiák terén, csatlakozott igazgatótanácsunkhoz. Aktív szerepvállalása megerősíti a Threadben rejlő lehetőségeket. A vállalat alapos iparági ügyféligény-ismerete nagyban hozzájárul majd a tevékenységi területeink bővítéséhez és továbbfejlesztéséhez” – mondta Grant Erickson, a Thread Group elnöke.

 

„Mivel a Thread IP-alapú, óriási lendülettel nyer teret világszerte. Meggyőződésünk, hogy az IoT egyik alapvető protokollja lesz. Rendkívül örülünk, hogy az otthonautomatizálás, az IoT fejlődésének egy olyan meghatározó időszakában csatlakozhatunk a Thread Grouphoz, amikor az ügyféligények egyre magasabbak a biztonság, a kényelem és az energiahatékonyság terén. Örömmel várjuk, hogy részt vehessünk a tevékenységek vezetésében, fejlesztésében és a munka felgyorsításában. Korlátlan növekedési lehetőséget látunk a ma okosotthonaiban és a közeljövő kereskedelmi és ipari alkalmazásaiban megvalósuló ökoszisztémákban” – mondta Barry Coflan, a Schneider Electric környezetbarát épületekért felelős üzletágának technológiai vezetője. 

 

A Schneider Electric a Thread csoport márciusi taggyűlésén mutatkozott be az igazgatótanács tagjaként. Szponzoráló tagként a Schneider Electric más tagokkal együttműködve munkacsoportok kialakítását és vezetését tervezi, és a tagokkal, valamint az ügyfelekkel együttműködve kívánja biztosítani e jelentős IoT-protokollnak az érvényesülését. 

 

A Thread technológiájáról az alábbi videóból tudhat meg többet, a Schneider Elecric okosotthon megoldásairól pedig a http://kapcsolj.hu/okos-otthon oldalon olvashat részletesebben.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40