A foci Eb alatt lépett érvénybe az elektronikus aláírások közös uniós szabályozása

Időt és pénzt spórolhatunk az új szabályokkal

forrás: Prím Online, 2016. július 14. 15:29

A július 1-én érvénybe lépett eIDAS rendelkezés az unió területén egységesíti az elektronikus aláírások szabályozását: közösen elfogadottakká váltak az elektronikusan aláírt dokumentumok az Unióban.

„Véletlen, hogy éppen a Futball Európa bajnokság alatt lépett életbe az új rendelkezés, de mindez például azt is jelenti, hogy a külföldre igazoló focistáink mostantól egy kattintással, számítógépen is aláírhatják profi szerződéseiket, ha rendelkeznek minősített aláíró tanúsítvánnyal és a szükséges eszközzel vagy szoftverrel. A magyar vállalkozások többségét is helyzetbe hozhatja az új szabályozás és egységesítés. Mostantól a hazai cégek még könnyebben tudnak együttműködni külföldi partnereikkel, gyorsabbá, átláthatóbbá és olcsóbbá tehetik az üzletmentet.” – mondta el Molnár Ferenc, a NETLOCK ügyvezetője. „Hiszünk a digitális evolúció erejében és azt szeretnénk, hogy egyre több magyar vállalkozás értse meg, hogy milyen versenyelőnyökkel jár az eddig papíron zajló folyamatok átterelése a digitális világba. A véletlen időbeni egybeesés miatt gondoltuk úgy, hogy az új szabályozásban rejlő lehetőségeket a foci és a sport példáján keresztül próbáljuk meg még inkább érthetőbbé tenni.” – tette hozzá a szakember, a NETLOCK által készített infografika kapcsán. 

 

Milyen versenyelőnyöket kínál az egységesítés a magyar vállalatoknak? 

  • Lerövidül az átfutási idő, hiszen az üzleti dokumentumokat e-mailen küldhetjük és nem postán.
  • Biztonságosabbá válik a folyamat, a dokumentumok nem veszhetnek el a postázás során, nem sérülhetnek meg olyan könnyen, mint a papírra nyomtatott okiratok.
  • Megszűnnek a térbeli akadályok és a szabadságok sem akaszthatják meg az ügymenetet: mivel az aláírás számítógépen történik, adott esetben az aláíró az irodától távol laptopján is aláírhatja a szükséges dokumentumokat.
  • Sőt, a legújabb technológia arra is módot ad, hogy akár okostelefonon írjunk alá.
  • Poros dosszié helyett tablet: biztonságosabb és olcsóbb a digitális dokumentumok kezelése, egyszerűbben, kattintásra visszakereshetővé válnak az okmányok, szerződések.
  • A postai nyitvatartási időn kívül - akár hétvégén - és minden plusz költség nélkül is eljutnak a dokumentumok a címzettekhez.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50