A negyedik Gízai piramis nyomában

A DoQ lerántja a leplet az eddig felfedetlen rejtélyekről

forrás: Prím Online, 2016. július 23. 08:33

Mi okozhatta olyan tengerjáró kolosszusok vesztét, mint a Titanic? Mitől halt ki a gyapjas mamut vagy a kardfogú tigris? Tényleg létezik egy negyedik piramis a három Gízai óriás mellett? A DoQ felejthetetlen tematikus nappal érkezik július 24-én, hogy fényt derítsen a történelem során elhomályosult titkokra.

Számos legendás vízi jármű végzetének körülményeit napjainkig homály fedi. A modern tudománynak köszönhetően ma már lehetséges, hogy szó szerint a titkok mélyére ássunk: a Mélytengeri nyomozók című sorozat a hírhedt tengeri járművek elsüllyedésének körülményeit rekonstruálja, és betekintést ad az óceán fenekén nyugvó roncsok feltárására tett kísérletekbe. Szintén a múltban kutakodhatunk a DoQ Az igazság nyomában című sorozatával, amely a XX. században szolgált vadászpilóták nagyhírű csatákról őrzött emlékeit éleszti újra, miközben a légi ütközetek izzasztó adrenalin-sokkját animációkon keresztül élhetjük át.

 

 

A messzi régmúltba repít vissza a Krisztus előtt 10.000 évvel dokumentumfilm, hogy testközelből meséljen a kardfogú tigris vagy a gyapjas mamut világáról és mellettük az emberről, aki rendkívül zord természeti körülmények között küzdött életéért.

 

Az ókori Egyiptom IV. dinasztiájába tartozó Radzsedef fáraó mindössze hétéves uralkodására heves családi viszályok rejtélyei és a XXI. század elejéig felfedezetlen temetkezési helyszínek emlékeztetnek. Az apját gyűlölő egyiptomi uralkodó mondhatni dacból építkezett ősei nyughelyétől, Gízától távolabb, ahova egy sokkal díszesebb és robosztusabb piramist húzatott fel. Az elveszett piramis című dokumentumfilm a saját magát elsőként Ré fiának nevező fáraó temetkezési helyének titkait fedi fel.

 

Misztikum tematikus nap július 24-én 11:00-tól a DoQ műsorán!

 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50