Minden eddiginél fejlettebb védelmet nyújt a Dell SonicWALL OS 6.2.6 verziója

forrás: Prím Online, 2016. augusztus 4. 07:59

A SonicWALL használói szerint a hálózatuk biztonsága rendkívüli mértékben nőtt a SonicWALL Capture Advanced Threat Protection Service technológiai előzetesének használata során.

A SonicOS 6.2.6 firmware bejelentésével pedig a SonicWALL Capture lett az iparágban az első olyan többmotoros sandbox, amelynek segítségével az ügyfelek blokkolhatják a gyanús fájlokat, amíg a biztonsági elemzés lezajlik. Emellett a SonicOS 6.2.6 olyan fejlett tartalomszűrési szolgáltatással is rendelkezik, amelynek segítségével a szervezetek könnyen érvényesíthetnek védelmi és termelékenységi házirendeket, így szabályozhatják a hozzáférést a helytelen vagy felesleges webes tartalmakhoz.

 

A SonicOS 6.2.6-os SonicWALL Capture megvédi a felhasználókat napjaink legfejlettebb fenyegetéseivel szemben, ideértve a nulladik napi támadásokat is. Az új megoldás a SonicWALL TZ, NSA és a SuperMassive 9000 sorozatú tűzfalakkal használható.

 

A rosszindulatú kódok írói kifejlesztettek olyan megoldásokat, amelyekkel a kártevők észlelik a meglévő sandboxokat, így el tudják kerülni, hogy azok felfedezzék őket. A SonicWALL Capture három, technológiailag különböző, felhőalapú fenyegetéselemző sandbox-motorral veszi fel a harcot a hasonló technikák ellen. Ezzel a megoldással szinte lehetetlenné válik, hogy egy kártevő észrevétlen maradjon. A Capture emellett számos különböző méretű és típusú fájl fogadására képes, és úgy is konfigurálható, hogy blokkolja a gyanús fájlok belépését a rendszerbe, amíg a biztonsági elemzés folyamatban van. 

 

„Az új SonicWALL Capture ismét egy kulcselem abban a biztonsági eszközcsomagban, amely segít megbirkózni a nap mint nap ránk váró kihívásokkal. Mintha lenne egy partnerünk, aki velünk együtt küzd a rendszerünk biztonságának megőrzéséért. Mivel megakadályozza, hogy a rendszerünkbe a rosszindulatú fájlok lépjenek be, ügyfeleinknek és nekünk is nagyobb biztonságot nyújt az új kártevőkkel szemben, már azok megjelenésétől kezdve.” – mondta el Angel Torres, a Credit Services, Inc. informatikai igazgatója.

 

 

SonicWALL Content Filtering Service 4.0: jobb teljesítmény, egyszerűbb használat

A SonicOS 6.2.6 verziójában elérhető új SonicWALL Content Filtering Service 4.0-s verziójával az informatikai szakemberek védelmi és termelékenységi házirendeket alkalmazhatnak, így blokkolhatják a hálózaton a nem odaillő, illetve illegális webes tartalmakat. Főbb újdonságai:

  • Blokkolás felülbírálata, sávszélesség-felügyelet és műveletek jóváhagyása – A CFS 4.0 a már meglévő engedélyezési és blokkolási módszerek mellett lehetővé teszi a blokkolás felülbírálatát (passphrase), a sávszélesség-felügyeletet és a műveletek jóváhagyását. Így a rendszergazdák részletesebben szabályozhatják az önálló domain kategóriákat. Ez az öt módszer házirendi szinten konfigurálható (szemben az általános beállítással). Így például az oktatási intézmények iskolánként, osztályonként vagy épp felhasználói csoportonként is egy tűzfal mögött szabhatják testre az oktatási anyagot. A tanárok és az informatikai rendszergazdák pedig hatékonyabbá és élménytelibbé tehetik az oktatást.
  • Korlátozott mód a YouTube-on – A szülői felügyelet funkcióhoz hasonlóan működő korlátozott YouTube mód meggátolja a nem megfelelő tartalmak keresését a YouTube-on. A megoldás a YouTube jogvédett technológiájára épül.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50