Száz százalékos védelem a zsaroló vírusok ellen az új Trend Micro megoldásokkal

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 19. 11:34

A Trend Micro Incorporated bemutatta a Trend Micro Security 2017 szoftvercsaládot, amellyel újból bizonyította elkötelezettségét a biztonság és az ügyfelek adatainak védelme iránt. Az új család olyan kibővített képességekkel rendelkezik, amelyek megvédik a felhasználókat a zsaroló programoktól, a kártevők fenyegetéseitől, a személyazonosság-lopástól és a kártevő programok új fajtáitól is.

A Trend Micro átfogó biztonsági megoldása megóvja a felhasználót az általánosan ismert veszélyektől, ugyanakkor az újfajta támadásokat is képes blokkolni. Védelmet nyújt a zsaroló programok ellen, amelyek zárolják a számítógépeket és a mobil eszközöket, akár titkosíthatják is az azokon tárolt fájlokat, és váltságdíjat fizettetnek az áldozattal. Az sem garancia, ha az áldozatok engednek a zsarolásnak, a támadók ugyanis akár a fizetést követően is törölhetik a fájlokat, vagy véglegesen zárolhatják a számítógépet. Az iparági szakértők nemrég készült jelentése szerint azonban a Trend Micro Security 2017 a zsaroló programok 100 százalékát blokkolja, és a webes fenyegetések ellen is 100 százalékos védelmet nyújt. Így a megoldás segítségével a felhasználók hatékonyan védhetik meg értékes adataikat. 

 

 

„Minden eddiginél nagyobb szükség van a védelemre világszerte, így hazánkban is. A világ egyik legnagyobb kiberfenyegetési tudástárának számító Trend Micro Smart Protection Network adatai szerint Magyarországon is fékezhetetlen lendülettel terjednek a zsaroló vírusok. Nem véletlen, hogy 2016 második negyedévben, szinte a semmiből ugrott a Locky ransomware a leggyakoribb fenyegetések rangsorának az élére, és a dobogó 3 fokából kettőt zsaroló vírusok foglalnak el. A toplistán szintén előkelő helyen szerepelnek a felhasználók online banki információnak eltulajdonítására szakosodott kártevők, amelyek ellen a Trend Micro Security 2017 szintén kiváló védelmet nyújt” – foglalta össze Bárány Zsolt, a Trend Micro Magyarországért és Romániáért felelős regionális ügyfélmenedzsere.

 

A különféle káros fenyegetések növekvő jelenléte miatt a Trend Micro Security legújabb verziója egy magasabb védelmi szintet biztosít a legértékesebb fájlok és emlékek számára. A továbbfejlesztett biztonsági képességek kivédik a zsaroló programok támadását, amelyek rejtőzhetnek feltört weboldalakon, kéretlen levélüzenetekben vagy egyéb kártevőkben. Az új Folder Shield funkció azt is megakadályozza, hogy a zsaroló programok titkosíthassák a gépen található, pótolhatatlan fájlokat. 

 

A mobil eszközök védelmére szintén kiemelt figyelmet fordít a Trend Micro. Az androidos mobil eszközöket támadó zsaroló programok száma 2015 áprilisa óta a 15-szörösére nőtt. A mobilokat célzó változatokat különféle találékony módszerekkel terjesztik, az egyik új trükk például az androidos okostelevíziók megfertőzése (amint arról elsőként a Trend Micro tudósított).

 

A Trend Micro Mobile Security for Android, amely megtalálható a Trend Micro Security-csomag egyes változataiban, képes észlelni a kártékony alkalmazások 99,9 százalékát, és mobil eszközökön is megvédi felhasználóit a zsaroló programok internetes támadásaitól . A Mobile Security további újfajta védelmi lehetőségeket kínál, például figyelmeztet, ha nem biztonságos vezeték nélküli hálózathoz tervezünk csatlakozni. Továbbá megkeresi a biztonsági réseket az alkalmazásokban, amelyeket kihasználhatnak a telefont vagy a fájlokat támadó kiberbűnözők. A Mobile Security a WhatsApp felhasználói számára is letiltja a veszélyes hivatkozások megnyitását, ezáltal a személyazonosság-lopástól is megóvja őket.

 

A Trend Micro Securityről szóló további információkért vagy az ingyenes próbaverzióért keresse fel a következő weboldalt: www.trendmicro.com/consumer-ransomware/

 

 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tudjuk, hogy kritikus a jelszavak cseréje, de mégsem tesszük meg

Egy friss felmérés szerint bár a lakosság háromnegyede gondolja úgy, hogy meg kell változtatni bizonyos időközönként az online felületeken használt jelszavakat, egyharmaduk nem teszi ezt meg. Sőt, az internetes vásárlók ötöde minden felületen ugyanazt a belépési azonosítót használja. A biztonságos internethasználathoz azonban elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk az ilyen alapvető adatvédelmi beállításokkal. Éppen ezért az OTP Mobil egy edukatív, online információs kampányt indított, melyben gyakorlati, egyszerűen alkalmazható tanácsokkal, tippekkel látja el az internetezőket. 

2024. április 12. 10:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09