A ’SaaS’-t egyre több KKV használja a Kaspersky Lab jelentései szerint

forrás: Prím Online, 2016. október 26. 13:13

A Kaspersky Lab idei máltai konferenciájának legfontosabb témája volt a számítástechnikai biztonság a kis- és középvállalkozások (KKV) életében. 

A vállalat szemléltette a szakadékot a minimális biztonságtechnikai büdzsével és a számos szakértőt felvonultató cégek között és igyekszik megoldást nyújtani azoknak a vállalatoknak, amik nem rendelkeznek a szükséges belső erőforrásokkal vagy elegendő költségvetéssel: ’Security as a Service’ (SaaS) - ’szolgáltatott szoftver ’ azaz lekérhető szoftver, egy olyan szoftverszolgáltatási módszer, amelynél a szoftver és a kapcsolódó adatok központilag vannak tárolva - lehet a megoldás. Az európai vállalkozások 40% -ának ki kell szervezniük alvállalkozóknak a számítógépes infrastruktúrájukat. 

 

"Az utóbbi időben egyre több kis- és középvállalat kezdi megérteni a kiberbiztonság jelentőségét, hiszen aggódnak a vírusok támadásától és annak következményeként adataik elvesztésétől. Kisebb szervezeteknél gyakran hiányzik a szakértelem és az idő az informatikai biztonság kezelésére. Ezért olyan megoldást kell választani, amik speciálisan az ő igényeiket szem előtt tartva kínálják a legjobb megoldást, pl. a ’Kaspersky Endpoint Security Cloud’, valamint érdemes informatikai védelmüket kiszervezni a kiberbűnözésre szakosodott szolgáltató cégeknek." - mondta Szergej Martsynkyan, a Kaspersky Lab vezető marketing menedzsere.

 

http://edge.alluremedia.com.au/

 

2016-ban a Kaspersky Lab, együttműködve a B2B International kutatóintézettel, világméretű felmérést végzett több mint 4000 résztvevővel 25 országból. Az eredmény azt mutatta, hogy a leggyakoribb incidensek - amik az európai KKV-kat érték az elmúlt évben a vírusok és rosszindulatú programok által - szignifikánsan csökkentették a termelékenységet (38,9% számolt be erről). Szintén fontos probléma az elektronikai eszközök nem megfelelő használata (34,6%) és az olyan adathordozók elvesztése, amelyek céges anyagokat tartalmaznak (28,5%). Ugyanakkor a legnagyobb aggodalmat továbbra is a zsarolóprogramok okozzák - célzott támadások, adathalászat és egyéb közösségi média által hozzáférhető adatok vadászata, vagy korábban nem ismert sebezhetőségi pontok. 

 

A kutatás azt is kimutatta, hogy átlagosan egy kibertámadás költsége KKV-k számára kb. 86.500$, azaz kb. 25 millió forint. A helyreállítás költségeit jelentősen növeli a késői észrevétel. Általánosságban elmondható, hogy azok a károsult vállalatok, akik a támadást egy héttel később észlelték, 44% -kal többet kellett fizetniük, mint azok, akik aznap jelezték a problémát.  A kutatásban résztvevő vállalatok 40% -a ugyanakkor elismeri, hogy nincs kellő rálátásuk az üzletüket fenyegető támadásokra. Ebben a helyzetben, egyre több KKV igényli külső partnerek szolgáltatásait (62%) és további cég (18%) tervezi, hogy erre sort kerít a közeljövőben.

 

További információkért, kérjük, látogasson el a "A SaaS fejlődő szerepe és IT Kiszervezés a KKV-k számítástechnikai biztonságáért” tanulmány honlapjára.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50