Egy mítosz vége: hat általános tévhit az üzleti tintasugaras nyomtatással kapcsolatban

forrás: Prím Online, 2017. április 10. 09:39

Az EMEA régió tizennégy országában, 2400 irodai dolgozó és informatikai döntéshozó részvételével készült felmérés alapján olyan hat, általános tévhitre derült fény az üzleti tintasugaras nyomtatási technológiával kapcsolatban, amelyek korábban meghatározóak voltak a piacon, annak ellenére, hogy igazságtartalmuk megkérdőjelezhető.

A Buyers Laboratory LLC (BLI) független tesztjei az Epson üzleti tintasugaras megoldásokat – a WorkForce Pro (WFP) és a cserélhető tintacsomag rendszerű WorkForce Pro RIPS (Replaceable Ink Pack System) – a konkurens lézernyomtatókkal és lézeres fénymásolókkal hasonlították össze, és kimutatták, mennyit fejlődött a tintasugaras technológia, megcáfolva az alábbi hat, általános tévhitet:  

 

1. MÍTOSZ: „A tintasugaras technológia drágább, mint a lézeres.”

TÉNY: A tintasugaras technológia segítségével a színenkénti két kazetta felhasználásának köszönhetően a felhasználók akár négy és félszer több nyomatot készíthetnek, mint a lézernyomtatókkal

  • A WFP modellekkel akár kétszer annyi nyomat készíthető, mint a konkurens színes lézernyomtatókkal
  • A RIPS nyomtatókkal akár négy és félszer több nyomat készül, mint a színes lézernyomtatókkal és lézer fénymásolókkal

 

2. MÍTOSZ: „A lézernyomtatók hatékonyabbak, mint a tintasugaras technológia.”

TÉNY: A tintasugaras nyomtatók három és félszer gyorsabbnak bizonyulnak az első oldal elkészítési idejében, és a beavatkozási idő egyharmadára csökkenhet. A WFP modellek akár három és félszer gyorsabbak az első oldal elkészítési idejét tekintve, mint a lézernyomtatók és a színes fénymásolók

  • A WFP modellek az átlagos, néhány oldalas nyomtatás esetén akár másfélszer gyorsabbak, mint a színes lézernyomtatók és a színes fénymásolók
  • A WFP modellek a lézernyomtatókhoz képest egyharmadára csökkenthetik a beavatkozási időt
  • A RIPS nyomtatók esetében, a lézernyomtatókkal és lézeres fénymásolókkal összehasonlítva, 40 000 nyomat nyomtatása során akár 100%-kal csökkenthető a beavatkozási idő. 

 

3. MÍTOSZ: „A lézernyomtatók jobb nyomtatási minőséget kínálnak, mint a tintasugaras technológia”

TÉNY: A tintasugaras technológia professzionális minőséget biztosít a tintacsepp alakjának és méretének pontos szabályozásával

  • A PrecisionCore technológiát alkalmazó tintasugaras készülékek nyomtatóáramkörönként 600 vagy akár 720 dpi valós teljesítmény mellett akár háromszor nagyobb fúvókasűrűséggel rendelkeznek a hagyományos piezo nyomtatófejekhez képest.

 

4. MÍTOSZ: „A tintasugaras technológia hangos”

TÉNY: A tintasugaras nyomtatók akár 18%-kal csendesebben üzemelnek, mint a lézernyomtatók 

  • A WFP modellek akár 18%-kal (29,42 dBA) halkabbak, mint a lézernyomtatók és a lézeres fénymásolók

 

5. MÍTOSZ: „A tintasugaras technológia kevésbé megbízható, mint a lézertechnológia.”

TÉNY: A tintasugaras nyomtatók ritkábban igényelnek beavatkozást, mint a lézernyomtatók, ezáltal megbízhatóbbak

  • A WFP modellek a BLI által kiadott „Megbízhatósági tanúsítvánnyal” rendelkeznek, és akár 75 000 nyomatot képesek elkészíteni hibás papírbehúzás vagy szervizhívás nélkül

 

6. MÍTOSZ: „A tintasugaras technológia nem környezetbarát”

TÉNY: A tintasugaras technológia csökkenti a nyomtatás során keletkező hulladék mennyiségét, és akár 82%-kal kevesebb energiát fogyaszt, mint a lézertechnológia 

  • A WFP modellek közel 80 000 oldal nyomtatása esetén akár 95%-kal (vagy 77 kilogrammal) kevesebb hulladékot termelnek, mint a lézeres modellek és a lézeres fénymásolók
  • A WFP modellek akár 82%-kal kevesebb energiát fogyasztanak, mint a lézernyomtatók és a lézeres fénymásolók

 

Az irodai környezetben a lézeres nyomtatás mindig „jól bevált” választás volt, mivel azonban a további fejlődés tekintetében szűk mozgástérrel rendelkezik, a tintasugaras technológia már felülmúlja a lézeres megoldásokat.

 

„Több mint három évvel ezelőtt mutattuk be a WorkForce Pro (WFP) üzleti tintasugaras nyomtatóinkat, melyek egy eredetileg a nehézipar számára kifejlesztett megoldást, a PrecisionCore technológiát használják. A PrecisionCore-alapú termékek üzleti piacon való megjelenése a BLI teszteredmények alapján gyors, magas minőségű nyomtatást tesz lehetővé a lézeres készülékekhez képest fél áron és kisebb környezeti terheléssel” – mondta el Fábián Miklós, az Epson Magyarország kereskedelmi vezetője.

 

Egyre több vállalat fedezi fel a tintasugaras nyomtatás előnyeit a lézeres nyomtatáshoz képest, amit az IDC piackutató előrejelzése is bizonyít. Eszerint, a tintasugaras szektor 2020-ra gyors, 10,2%-os növekedésnek indul. A tintasugaras technológia munkahelyi alkalmazása várhatóan tovább terjed, különösen Nyugat-Európában, ahol az üzleti tintasugaras nyomtatók piaca 5,1%-kal nőtt 2015-ben a lézeres készülékek rovására.

 

,,A piaci növekedésből adódó igények kielégítése és a nyomtatófejek minőségének, és hatékonyságának maximalizálása érdekében az Epson komoly összegeket fektetett a tintasugaras megoldások fejlesztésébe. Ez az új gyártóüzemek esetében 400 millió eurós beruházást jelentett, és az Epson további 185 millió euró összeget tervez befektetni a PrecisionCore technológia korszerűsítésébe a következő három év folyamán” - mondta el Fábián Miklós.

 

Kulcsszavak: felmérés nyomtatás Epson

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Adatvédelem a felhasználók igényeire szabva – így segít a Samsung Knox

Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így az eszközök olyannyira mindennapjaink részévé váltak, hogy még otthonunkat is ritkán hagyjuk el nélkülük. Hozzánk tartoznak, és az olyan robbanásszerű, új technológiák, mint az AI vagy a generatív mesterséges intelligencia rendkívül izgalmas lehetőséget kínálnak a készülékek felhasználására – kiszélesítve a lehetőségek tárházát. 

2024. május 21. 20:39

Hazánkban is megkerülhetetlen lesz a mesterséges intelligencia

Magyarországon is versenyhátrányba kerülnek azok a munkavállalók, akik nem képesek alkalmazni a mesterséges intelligenciát (MI), és azon médiavállalatok, amelyek nem integrálják az új technológiákat a munkafolyamataikba – olvasható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss tanulmányában, hozzátéve: a magyarok inkább pozitívan gondolnak az MI-megoldásokra.

2024. május 21. 19:10

Így hasznosíthatod újra régi laptopodat a gyerek számára

Van a családban gyerek és van egy régebbi laptopod is? Ahelyett, hogy leadnád a laptopot egy elektronikai hulladékgyűjtőbe vagy elásnád a szekrény mélyére a kacatok közé, miért nem kelted inkább új életre a közeledő gyereknap alkalmából? Egy régi vagy nemrégiben lecserélt laptop nem feltétlenül használhatatlan, ezért a tovább örökítése kiváló módja az újrahasznosításnak. 

2024. május 21. 17:41

IT Fitneszteszt 2024 - idén is megmérik a régió diákjainak digitális készségeit

Idén Magyarország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Ukrajna részvételével zajlik a régió nagyszabású, online digitáliskészség-felmérése, az IT Fitneszteszt. Az elsősorban az általános iskola végzős diákjait és a középiskolás korosztályt célzó felmérés nem csupán a kitöltők számára nyújt valós képet a szórakozáson túl a tanulás és más hétköznapi online feladatvégzés terén szerzett gyakorlati ismereteikről, eredményeinek összesítése tanáraik, illetve a szakpolitikusok munkáját is segítheti azáltal, hogy fény derül erősségeikre és a fejlesztendő területekre egyaránt.

2024. május 21. 16:03

A HONOR leleplezte a vadonatúj HONOR 200 Lite-ot

Már Magyarországon is kapható a vadonatúj HONOR 200 Lite. A sokoldalú okostelefon a felhasználók igényeihez igazodik: kiváló portréfotózási képességekkel, bámulatos kijelzővel, remek hardverrel, elegáns kialakítással és stabil felhasználói élménnyel érkezik.

2024. május 21. 14:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59