A világ legnagyobb képátmérőjével érkezik a Samsung első HDR-képes QLED gamer monitorja

forrás: Prím Online, 2017. június 21. 11:01

A Samsung új CHG90 és a CHG70 ívelt monitorjai már támogatják az eddig csak a televíziókra jellemző, nagy dinamikatartományú (HDR) képmegjelenítést. Az új technológiával a képek életre kelnek a képernyőn, és a legapróbb részletek, színárnyalatok is nagy hangsúlyt kapnak, így a felhasználó valóban a fejlesztők által megálmodott képet láthatja játék közben. 

„A gamerek számára elsődleges fontosságú, hogy egy adott játék minél valósághűbb legyen. Az új monitorjaink pont ezt teszik lehetővé, hiszen minden eddiginél gazdagabb látványt biztosítanak – mondta Seog-gi Kim, a Samsung Electronics vállalati üzletágának ügyvezető elnöke. – Az új QLED monitorok új szintre emelik a játékélményt, így biztosak vagyunk abban, hogy innovatív kialakításuk, valamint új funkcióik hatása az egész játékpiacon érzékelhető lesz.” 

 

 

A részleteken a hangsúly

A CHG90 és a CHG70 monitorok egyaránt a Samsung forradalmi quantum dot technológiájára épülnek, amely elsőként a QLED televíziók termékcsaládjában mutatkozott be a 2017-es CES kiállításon. A QLED quantum dot technológia képpontjai egy újféle fémmagra épülnek, és az így megjeleníthető színek lefedik az sRGB színspektrum 125 százalékát, illetve a filmiparban használatos Digital Cinema Initiatives (DCI-P3) szabvány 95 százalékát. Ez minden eddiginél nagyobb színgazdagságot, valamint tűéles és pontos képmegjelenítést garantál a számtalan színárnyalat mindegyikében. 

 

 

A Samsung CHG90 32:9 képarányú kijelzője 3840x1080 pixeles felbontással dupla Full HD (DPHD) képmegjelenítésre képes a 49 colos átmérőjű képernyőn. A CHG90 szó szerint nagyobb teret kínál a játékosoknak, köszönhetően az ipari szabványokat is meghaladó szélességének. A monitor 1,800R értékű íve és ultraszéles, 178°-os betekintési szöge a legkülönbözőbb nézőpontokból garantál tökéletes képminőséget.

 

A CHG90 magas képfrissítési frekvenciája (144 Hz), az iparágban is kiemelkedőnek számító, 1 ms válaszideje (MPRT), illetve a kép elmosódását gátoló négycsatornás scannelési technológiája együttesen garantálják a folyamatos, egybefüggő képet a képernyő teljes felületén. 

 

 

A játékok új szintje

A CHG70 az első gamereknek szánt, ívelt QLED monitor, amely ötvözi a HDR és quantum dot technológiát. Az akár 600 nit fényerőre is képes képernyő élesebb (2560x1440 WQHD felbontású) és fényesebb kép megjelenítését teszi lehetővé, amelyen a legapróbb részletek is láthatóvá válnak fényes és sötét környezetben egyaránt. A monitor 27 és 31,5 colos átmérővel is elérhető. A CHG70 duplazsanéros, állítható magasságú állvánnyal rendelkezik, így a monitor a felhasználó igényeinek megfelelően pozicionálható. 

 

 

A még jobb képminőség érdekében a Samsung gamer monitorjai közül a CHG70 és a CHG90 elsőként alkalmazza az AMD új Radeon FreeSync 2 technológiáját. Ez a megoldás kiküszöböli a kép akadozását, így a folyamatos átmenetek zavartalan játékélményt biztosítanak. A Radeon FreeSync 2 technológia a szélesebb színskálát is támogatja, így a HDR tartalmak az sRGB szabványhoz képest kétszer gazdagabb fény- és színhatásokkal jelennek meg. 

 

Az optimális HDR képminőség elérése érdekben a Samsung stratégia partnerséget kötött a DICE és Ghost Games stúdiókkal, így jelentős fejlesztések várhatóak a jövőben is a gamer monitorok területén. 

 

A CHG90 és a CHG70 monitorok már bezsebelték az első nagy elismerést: az idei IDEA Awards díjátadón az CHG90 bronzérmet nyert a Fogyasztói technológiák kategóriában, míg a CHG70 szintén döntős termék volt ugyanebben a csoportban. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02