AI-megoldás és új képfeldolgozó processzor az LG 2018-as tévéiben

forrás: Prím Online, 2018. január 8. 17:23

Az LG Electronics (LG) a 2018-as CES-en mutatja be legújabb OLED és SUPER UHD televízióit, melyek a cég ThinQ mesterséges intelligencia (Artificial Intelligence, AI) technológiájával és az új α (Alpha) képfeldolgozó processzorral új távlatokat nyitnak a házimozizásban. A ThinQ technológia révén a készülékek több száz verbális parancsot képesek értelmezni az LG saját, nyílt okosplatformján és számos más AI szolgáltatáson keresztül.

A beépített AI-funkciókkal az LG televíziók tulajdonosai a mai fejlett hangasszisztens-technológiák minden előnyét élvezhetik, hiszen közvetlenül a távirányítóba beszélve adhatnak utasításokat a készülékeknek. Az LG ThinQ televíziói okosotthon-központként is funkcionálnak, melyen keresztül további okoseszközök, például robotporszívók, légkondicionálók, légtisztítók, okosizzók és okoshangszórók is elérhetők, melyek wifin keresztül csatlakoztathatók a tévéhez.

 

Az LG piacvezető OLED tévéi a nézők szerint a legjobb képminőséget nyújtják – a vállalat új, α (Alpha) 9 processzorával ez a minőség még magasabb szinte lép. Az LG nanocellás SUPER UHD televíziói Full-Array Local Dimming (FALD) háttérvilágítással készülnek, így mélyebb feketéket, élénkebb színeket és részletesebb árnyalatokat képesek megjeleníteni. E technológia lényege, hogy az LCD panel háttérvilágítását sorokba rendezett diódák biztosítják, melyek fényerőssége csoportonként változtatható, így a megjelenő képen a világosabb színek erősebb, a sötétebb színek pedig gyengébb háttérvilágítást kapnak.

 

 

Modern életstílus az intelligens eszközökkel

Az LG ThinQ AI-megoldása még interaktívabb élményt kínál a cég legújabb OLED és SUPER UHD televízióiban. A természetes nyelvek feldolgozásán (Natural Language Processing, NLP) alapuló intelligens, hangalapú irányítás az LG saját gépi mélytanulási (deep learning) technológiájával, a DeepThinQ-kel egészül ki. A leegyszerűsített beállításokkal a felhasználók gyorsan és könnyen kapcsolódhatnak a videojáték-konzolokhoz és külső hangprojektorokhoz. A felhasználók bármilyen információra, képre vagy videóra rákereshetnek, de konkrét témára is szűrhetnek egyszerű, verbális parancsokkal. A távirányítóba beszélve használhatják például a “mutasd meg az összes filmet, amiben ez a színész játszott” vagy a “mutass jógavideókat” verbális parancsokat.

 

A ThinQ mesterséges intelligenciával felvértezett LG tévék az elektronikus műsorújságon (Electronic Program Guide, EPG) alapuló szolgáltatások mindegyikét támogatják, így bármikor valós idejű információkat képesek szolgáltatni, de egy olyan csatornára is át tudnak váltani, amely a kért tartalmat sugározza. A készüléket megkérhetjük, hogy keressen rá egy film zenéire, de utasíthatjuk arra is, hogy kapcsolja ki önmagát egy adott műsor végén – mindezt anélkül, hogy megismételnénk a program nevét vagy beírnánk egy konkrét kikapcsolási időpontot.

 

 

Képminőség a tökéletesség ajtajában

Az LG legújabb α (Alpha) 9 intelligens processzora a képeket élethűen, elképesztően gazdag színvilággal, élességgel és képmélységgel jeleníti meg. Az α (Alpha) 9 legfontosabb, innovatív funkciója a négylépcsős zajcsökkentés, mellyel az LG televíziói kétszer annyi műveletet végeznek el a kép megjelenítése előtt, mint a hagyományos zajcsökkentő technikákat alkalmazó készülékek. Az új algoritmus így kifinomultabb zajszűrést tesz lehetővé, javítja a megjelenő képek tisztaságát és részletesebb, finomabb színárnyalatokat biztosít.

 

A processzor a színmegjelenítési képességeket is javítja, így az árnyalatok a lehető legközelebb állnak az eredeti tartalomhoz. A továbbfejlesztett színkorrekciós algoritmus még természetesebben jeleníti meg a színeket, hiszen a korábbinál hétszer nagyobb színkoordináta-rendszert használ. Támogatja továbbá a gyors képfrissítést (high frame rate, HFR), így folyamatos és tiszta mozgógépet képes megjeleníteni akár másodpercenként 120 képkocka esetén is - az akciójelenetek, sportközvetítések és akciófilmek gyors részletei így mindig jól kivehetőek lesznek a képernyőn. Az új képfeldolgozó processzorral a 2018-as LG OLED televíziók bármilyen tartalmat képesek a lehető legjobb minőségben megjeleníteni, valóban különleges tévénézési élményt nyújtva a vásárlóknak.

 

A Nanocellás technológia új szintje

Az LG már 2017-ben célként fogalmazta meg, hogy a nanocellás SUPER UHD televízióival a piacon elérhető legjobb LCD TV képminőséget alkossa meg. A nanocella-technológia, a FALD háttérvilágítás és az α (Alpha) 7 processzor kombinációjával az LG 2018-as SUPER UHD készülékei számtalan technológiai előnyt nyújtanak a vásárlók számára a mélyebb fekete megjelenítésétől az élethűbb képeken, a részletesebb árnyékokon és a valósághű színeken át a széles betekintési szögekig.

 

A tévé kávájának széleiben elhelyezett LED-háttérvilágításhoz, az ún. edge-lighting technológiához képest az idei, FALD technológiás SUPER UHD televíziók sűrűbb háttérvilágítási zónákat biztosítanak, melyek a teljes panel mögött, egyenletesen helyezkednek el. Az LG technológiájával a feketék sötétebbek, a színek pedig élénkebbek, hiszen a LED-fények csoportjai külön-külön irányíthatók, így ahol kevesebb háttérvilágítás szükséges a képernyőn megjelenő szín megvilágításához, ott a diódák csoportja alacsonyabb fényerőn funkcionál. A technológiával részletesebb árnyékokat és élesebb képet kapunk, és kevesebb háttérfény szűrődik ki a panelen keresztül – ennek köszönhetően magasabb kontrasztarány és jobb képminőség jellemzi az új tévékészülékeket.

 

A lehető legjobb 4K HDR moziélmény

Az LG 2018-as OLED és SUPER UHD tévéi mind 4K Cinema HDR képességgel felvértezve kerülnek a polcokra, amely igazi moziélményt visz az otthonokba, formátumtól függetlenül. A készülékeket immár a Technicolor továbbfejlesztett HDR-technológiájával is ellátták, így a legtöbb fontos HDR-formátumot támogatják, a Dolby Vision–től a HDR10-en keresztül a HLG (Hybrid Log-Gamma) formátumig. Az LG 2018-as OLED és SUPER UHD tévéi dinamikusan, képkockáról képkockára dolgozzák fel a HDR-tartalmakat az LG saját fejlesztésű képmegjelenítési algoritmusának (Enhanced Dynamic Tone mapping) segítségével. Az új készülékek mindegyike Dolby Atmos objektumalapú térhangzással érkezik, így a lehető legjobb audiovizuális élményt kínálja a vásárlók számára.

 

„Az LG folyamatosan arra törekszik, hogy új technológiákat mutasson be a szórakoztatóelektronika piacán. A ThinQ technológia és az α (Alpha) 9 processzor az iparágban páratlan tévénézési élményt nyújt majd” – mondta Brian Kwon, az LG szórakoztatóelektronikai üzletágának elnöke. „Az LG-nél azért dolgozunk, hogy kényelmesebbé és jobbá tegyük vásárlóink mindennapjait – ezt a 2018-as televízióink tökéletesen szemléltetik.”

 

A CES látogatói maguk is megismerkedhetnek a jövő televízióival január 9. és 12. között, a Las Vegas Convention Center központi csarnokának (Central Hall) 11100-as standján.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17