Az új innovációkkal a HP feszegeti a számítástechnika jelenleg ismert határait

forrás: Prím Online, 2018. január 10. 14:51

A HP számos új terméket mutat be a 2018-as Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (Consumer Electronics Show, CES), amelyek a PC-k új generációját jelentik és izgalmas számítógépes élmények széles sorát kínálják.

Újdonságok:

 • A HP Spectre x360 15 a világ legnagyobb teljesítményű*1   PC-je, amelyet kifejezetten az elkötelezett kreatív szakemberek számára terveztek.
 • A HP ENVY x2 hosszú akkumulátor élettartamot és folyamatosan csatlakoztatott számítógépes élményt kínál.
 • Az OMEN Game Stream az OMEN erejével ruház fel bármilyen Windows 10-es*2  PC-t bárhol, ahol van internetkapcsolat.
 • A 65 colos átmérőjű, HDR-képes OMEN X 65 Nagyformátumú Gaming Kijelző NVIDIA G-Sync technológiával magával ragadó játékélményt kínál.

 

A legújabb HP termékek – a világ legjobb teljesítményű átalakítható készülékétől az állandóan csatlakoztatott számítógépen át az élvonalbeli gaming technológiáig –  új szintre emelik a számítógépek teljesítményét, kialakítását és funkcionalitását.

 

“Napjainkban a számítógépes élmények minden szempontból újraértelmeződnek, ebben a HP jár az élen – mondta Anne-Sophie Hadberg, a HP Inc. Consumer Personal Systems üzletág Európa, Közel-Kelet és Afrika régiójának vezetője. – Alapjaiban változtatjuk meg az összekapcsolódás és az alkotás módját. A 2018-as CES-en bemutatott termékportfóliónk kitűnően szemlélteti, hogy milyen lehetőségek rejlenek abban, ha a felhasználók elvárása világszínvonalú dizájnnal  és nagyszerű mérnöki munkával párosul. Mindegy, hogy a világ legnagyobb teljesítményű átalakítható számítógépéről az ENVY x2 Always-Connected PC-ről vagy az OMEN gaming hardverek és szoftverek soráról van szó, a HP technológiája újraírja a játékszabályokat.”

 

HP Spectre x360 15 

A premium HP Spectre x360 15 , a világ legnagyobb teljesítményű átalakítható PC-je*11, 2,5-ször gyorsabb teljesítményt*3,4  és  egyedi grafikai megoldásokat ígér a 4K és 3D tartalmak zavartalan megalkotásához, szerkesztéséhez és streameléséhez.

 

 

 

A speciális jellemzők a következők:

 • Erő és teljesítmény a kreatív szakemberek számára: az aprólékos munkamenettől kezdve a hatalmas videós fájlok szerkesztéséig a felhasználók minden munkfolyamat során gyors és reszponzív teljesítményt és grafikai megoldásokat tapasztalnak majd köszönhetően a:

– generációs Intel Core i7 8705G processzornak*5  Radeon RX Vega M grafikus vezérlővel, amely több mint 12 órás üzemidőt kínál*6  30 perc alatt 50 százalékos gyorstöltsi technológiával*7 .

– generációs Intel Core négymagos processzornak*5 NVIDIA GeForce MX 150 grafikus vezérlővel, amely több mint 13.5 órás üzemidőt kínál*6 90 perc alatt 90 százalékos gyorstöltési technológiával*8

 • Prémium kialakítás: CNC gép által gyártott aluminum váz adja alapját a 19,5 miliméter széles és 2,09 kg súlyú eszköznek. A sötét hamuszürke színben elérhető gép vékony zsanérokat kapott, hogy a lehető legkönnyebben alakíthassuk tabeltté, illetve használhassuk szórakozásra. A gép hangszórói ezúttal a billentyűzet felett kaptak helyet, hogy tökéletes hangzást biztosítsanak bármiylen módban is használjuk az eszközt. A keyboard olyan numerikus billentyűzettel rendelkezik, amellyel könnyen kezelhetők az Adobe gyorsgombok.
 • A képzelet szabja a határokat: Az 15,6 colos átmérővel rendelkező 4K UHD8 érintőképernyő és a HP Tilt Pen toll segít az ötletek legkönnyebb megvalósításában a digitalis vásznon. A tartós Corning Gorilla Glass 4 kijelző erős és karcálló, így menetközben is kényelmesen és biztonságosan használhatjuk. 
 • Biztonságos és intelligens: az erős PC IR kamerája Windows Hello*2  támogatást kapott. A gép ujjlenyomat-olvasóval is rendelkezik, mindkét módszerrel gyorsan és biztsonágosan bejelentkezhetünk. 

 

HP ENVY x2

A HP ENVY x2, a mindig csatlakoztatott, Intel Core processzorral ellátott PC-t (Always-Connected PC) úgy építették, hogy minden pillanatban munkára készen álljon. 

 

 

 

Speciális termékjellemzők: 

 • Vékony, könnyű és tartós: A ventilátor nélküli aluminium tablet 7,9 miliméter*9  vastag és 0,76 kilogrammot*10   nyom. 12,3 colos WUXGA+ érintőképernyővel*11  rendelkezik, amely Corning Gorilla Glass 4 anyagból készült, hogy az eszköz akkor is ellenálló legyen, amikor útközben használjuk. 
 • Szerkesztésre és multitaskingra tervezték: a bőrszerű tok egy állítható állványt is tartalmaz, amelynek köszönhetően az eszközt könnyedén laptoppá varázsolhatjuk vagy használhatjuk olvasó és tablet módokban is.  A hátulról megvilágított billentyűzet 1,3 mm-es lenyomási sebességgel üzemel, így a gépelés mindig gördülékeny lesz, rossz fényviszonyok között is. A Windows Ink tollal a rajzolás és írás természetes élményt nyújt.
 • A produktivitás szabadsága, bárhol, akár 17 óráig töltés nélkül*12 . Maradj produktív Windows 10 Home-mal, szinkronizáld eszközöd a Connected Modern Standby-jal*13   és csatlakozz az LTE-Advanced support*14  opcióhoz Intel XMM LTE modemmel!
 • Produktivitásra született: a hetedik generációs Intel Core Y-Series processzorokat*3 a maximális teljesítményre tervezték. 256 GB PCIe SSD tárhellyel*15  és 8GB LPDDR3 memóriával rendelkezik. 

 

OMEN Game Stream

Az Omen Game Stream*16  lehetővé teszi, hogy a gamerek bárhol, bármikor játsszanak a legmagasabb, AAA besorolású játékokkal is, kihasználva az OMEN asztali számítógépük erejét és teljesítményét bármilyen Windows 10 operációs rendszert használó mobilkészüléken*2, valamint szélessávú internetkapcsolaton keresztül. 

 

 

 

További részletek:

 • Felhőalapú kapcsolat és játékélmény: Az OMEN Command Center applikáció segítségével a gamerek most már bárhová magukkal vihetik az OMEN játékélményt, illetve a játékra használt OMEN asztali számítógépüket, ami így felhőalapú játékszerverként végzi el a nagy teljesítményt igénylő feladatokat.
 • A játék határainak feszegetése: Bármilyen Windows 10 operációs rendszert használó mobilkészülékük*2 segítségével a gamerek csatlakozhatnak OMEN asztali számítógépükhöz, így a kezükben tartott eszköz hardveres adottságait messze meghaladó játékokkal is játszhatnak, és egy hihetetlen, felhőalapú játékélmény részeseivé válhatnak. 

 

OMEN X 65 Nagy Formátumú Gaming Kijelző NVIDIA G-SYNC technológiával

AZ OMEN X 65 Nagy Formátumú Gaming Kijelző NVIDIA G-SYNC technológiával egy új generációs, nagy formátumú gamer kijelző otthoni használatra, amely élvonalbeli 4K UHD*10 megjelenítéssel és 65 colos képátmérővel rendelkezik.  

 

 

 

További részletek:

 • Lenyűgöző grafika és teljesítmény: A kijelző 120 Hz-es frissítési frekvenciája és szupergyors átviteli sebessége lehetővé teszi, hogy a gamerek valóban élvezhessék mind a nagyszerű látványt, mind a teljesítményt, amelyekre szükség is van a versenyeken való győzelmekhez. 
 • Magával ragadó látvány a játékhoz: A 4K UHD felbontás*8 és a HDR-10 megjelenítés csodálatos színeket, fényt és kontrasztot biztosít a piacon kapható legújabb játékok esetében is. 
 • Játékra, és még annál is többre tervezve: az NVIDIAG-Sync és az NVIDIA SHIELD TV integrációs technolgóia hihetetlen fluiditást kölcsönöz a képernyőnek a játékhoz, filmek streameléséhez, tévénézéshez és a zenehallgatáshoz.*17 

 

Az OMEN hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatban további információ az OMEN Game Streamről, valamint az NVIDIA G-SYNC technológiával ellátott OMEN X 65 Nagy Formátumú Gaming Kijelzőről írt blogbejegyzésekre kattintva található. 

 

Ár és elérhetőség*18 

 • A HP Spectre x360 15 colos laptop várhatóan 2018 februárjától lesz elérhető Európában, a Közel-Keleten és Afrikában (EMEA-régió) 1799 Eurós ajánlott fogyasztói ártól. 
 • A HP ENVY x2 laptop-táblagép várhatóan 2018 áprilisától lesz kapható Európában, a Közel-Keleten és Afrikában (EMEA-régió) 999 Eurós ajánlott fogyasztói ártól.
 • Az OMEN Game Stream szolgáltatás várhatóan 2018 tavaszától lesz elérhető az OMEN rendszereken.
 • Az OMEN X 65 Nagy Formátumú Gaming Kijelző NVIDIA G-SYNC technológiával várhatóan 2018 őszén érkezik. Árát a termék bemutatásához közeledve hozzák nyilvánosságra. 

 

____________________ 

*1 A HP belső, PCMark 10 benchmark pontokat alkalmazó , a Spectre 15 x360 és a piacon elérhető hasonló készülékeket összehasonlító tesztje alapján.

*2  Nem minden jellemző érhető el az összes Windows kiadáson és verzión. A rendszerhez szükség lehet frissített és/vagy külön megvsárolt hardverre, meghajtóra, szoftverre vagy BIOS frissítésre a Windows funkcióinak teljeskörű kihasználása érdekében. A Windows 10 automatikusan frissül, folyamatosan rendelkezésre áll. Bizonyos idő után az  internetes szolgáltató díjat és egyéb kötelezettségeket róhat ki a frissítésért. Bővebb információ: http://www.microsoft.com.

*3  Az Intel belső tesztje alapján. Az Autodesk 3DS Max becsült teljesítménye alapján.

*4  Rendszerbeállítás: Nvidia GT 1030. KBL-G proxy rendszer: Core™ i7-6700T 2.8GHz, 16GB DDR4 MHz, Radeon RX480 42W proxy vBIOS; NV GT 1030 rendszer: KBL-R ES verzió,  8GB DDR4 2400MHz, MSI Nvidia GT 1030 2GB GDDR5.

*5  A Multi-core a meghatározott  szoftver-termékek teljesítményét hivatott növelni. Nem minden felhasználó és szoftveres alkalmazás fog automatikusan profitálni ezen technológia használatából. A teljesítmény és az órafrekvencia az applikáció terheltségétől és a hardveres és szoftveres beállításoktól függően változik. Az Intel számozása nem a magasabb teljesítmény mércéje.

*6  A Windows 10/ MM14  akkumulátor élettartama számos tényezőtől, így a termék típusától, a beállításoktól, a betöltött alkalmazásoktól, a jellemzőktől, a használattól, a vezeték nélküli funkcióktól, illetve az energiatakarékossági beállításoktól függ. Az akkumulátor maximális kapacitása az idő és a használat függvényében csökken. További információért látogasson el a www.bapco.com webhelyre!

*7  30 perc alatt több mint 50 százalékra tölti fel az akkumulátort, ha a rendszer kikapcsolt állapotban van (a kikapcsolás parancsot használva). Ajánlott a HP nootbookokhoz járó adapterrel használni, kisebb kapacitású akkumulátortöltő alkalmazása nem ajánlott. Miután a töltöttség elérte az 50 százalékot, a töltés sebessége visszaáll normal állapotba. A töltési idő +/- 10 százalékot eltérhet a rendszer tűrőképességétől függően. Elérhető a kiválasztott HP Spectre x360, HP Spectre és HP x2 PC modelleken. A termékjellemzők teljes listája a http://store.hp.com weboldalon tekinthető meg.

*8  90 perc alatt több mint 90 százalékra tölti fel az akkumulátort, ha a rendszer kikapcsolt állapotban van (a kikapcsolás parancsot használva). Ajánlott a HP nootbookokhoz járó adapterrel használni, kisebb kapacitású akkumulátortöltő alkalmazása nem ajánlott. Miután a töltöttség elérte az 90 százalékot, a töltés sebessége visszaáll normal állapotba. A töltési idő +/- 10 százalékot eltérhet a rendszer tűrőképességétől függően. Elérhető a kiválasztott HP Spectre x360, HP Spectre és HP x2 PC modelleken. A termékjellemzők teljes listája a http://store.hp.com weboldalon tekinthető meg.

*9  Az eszköz súlya és a rendszer dimenziói változhatnak konfiguráción és gyártási eltérések függvényében.

*10  Csak a leválasztott tabletra vonatkozik ez a vastagság.

*11  A WUXGA+ képek megjelenítéséhez WUXGA+ tartalom szükséges.

*12  Az akkumulátor üzemidejét a HP tesztelte FHD videók segítségével, 1080p (1920x1080) felbontásban, 150 nit fényerővel, 17 százalékos rendszer-hangerővel, 100 százalákos lejátszási hangerővel. Az aktuális akkumulátor üzemidő konfiguráció függvényében változhat, és az üzemidő csökkenhet hosszantartó használat során.  

*13  A Standby mód hossza változhat az akkumulátor állapotának, a konfiguráció, valamint a személyes használati szokások függvényében. Az akkumulátor maximális kapacitás csökkenthet idővel és használattal. 

*14  A 4G LTE modul külön kötött szolgáltatói szerződés igényel. A szolgáltatóval való egyeztetést követően derül ki, hogy a modul elérhető-e az adott területen. A csatlakozási sebesség lokáció, hálózati kapcsolat függvényében változhat. A 4G LTE nem minden régióban érhető el.

*15  SSD-k esetében, TB = 1 trillion bytes. A formatált kapacitás ennél kevesebb. 35GB a rendszerlemezről rendszer-helyreállító szoftver számára van fenntartva.

*16  Az OMEN felhőalapú szolgáltatása, amely a csúcskategóriás játékokat Windows 10 asztali számítógépeknek továbbítja. Használatához aktiválni kell a Game Stream számlát, illetve letölteni az OMEN Command Center applikációt a Microsoft áruházból. A rendszer legalább 10 Mbps-os letöltési sebességet igényel 5 GHz-en, valamint kizárólag Windows 10 operációs rendszert használó asztali számítógépekkel kompatibilis. Internetkapcsolat szükséges, amit az ajánlat nem tartalmaz. 

*17  Szélessávú internetkapcsolat-szükséges. 

*18  A termék ára és elérhetősége megváltozhat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01