A Microsoft 365-re kifejlesztett Kaspersky Internet Security lehetővé teszi a biztonságos felhőalapú levelezést

forrás: Prím Online, 2018. február 1. 15:40

A kis- és középvállalkozások egyelőre még mindig bizalmatlanok a felhőalapú szolgáltatásokkal, pedig a legtöbb cég számára az e-mail szolgáltatás az első belépő a felhő megoldások világába. 

A Kaspersky Lab legújabb Biztonság-mint-Szolgáltatás kínálata olyan újgenerációs észlelő technológiákkal rendelkezik, mint például a gépi tanulás módszere, vagy a valós idejű felhőalapú kibercsapda-értesítés, melyek biztosítják a teljeskörű védelmet a felhőalapú e-mail szolgáltatások számára, többek között a Microsoft Office 365 termékcsalád részére. 

 

 

Kép forrása: https://www.kaspersky.com/blog/

 

Az email még mindig érdekes a kiberbűnözőknek

Az e-mailek küldése és fogadása az üzleti életben a mindennapi rutin része, így nem is meglepő, hogy a kiberbűnözők elkötelezetten újabb és újabb módszereket keresnek, amivel kártékony célokra használhatják azokat. A Kaspersky Lab legfrissebb negyedéves jelentése szerint folyamatos növekedés tapasztalható az adathalász és spam levelek használatának számában. A KKV-k számára ez azt jelenti, hogy az IT részlegeknek több időt kell eltölteniük az irreleváns levelek törlésével, a véletlenül törölt fontos levelek visszaállításával, miközben nem tudják a kritikus informatikai feladataikat ellátni. 

 

Ráadásul az irreleváns e-mailek nemcsak csökkentik az IT szakemberek és a munkavállalók hatékonyságát, hanem valós veszélyt jelenthetnek a cégek számára, akár adathalászatra használják, akár a kártékony programok terjesztéséhez. Az elmúlt év célzott támadásainak 28%-ánál a fő kiváltó tényező* az adathalász levelek és/vagy a pszichológiai manipuláció** által szerzett információk voltak. 

 

Kép forrása: https://www.kaspersky.com/blog/

 

Alapvető védelem mindenhol

A Kaspersky Lab olyan megoldást kínál a kkv-k számára az informatikai biztonsági feladatok ellátásban, valamint a levelezéseik védelmében, amely biztosítja a védelmet a levelezőszervereknek, a különböző hálózatok közötti átjáróknak (gateway) egyaránt. Idén a Kaspersky Lab bővíti kis- és középvállalati portfólióját a Kaspersky Security for Microsoft Office 365 termékével, amelyet kifejezetten a Microsoft felhőalapú szolgáltatásainak védelmére fejlesztettek. 

 

A Microsoft beépített védelmével együttműködve, a kombinált biztonsági megoldás fokozott védelmet nyújt a Microsoft Office 365-öt használók számára a zsarolóvírusok, a kártékony programokat tartalmazó csatolmányok, a spam- és adathalász levelek és a kiberfenyegetések ellen. Az újgenerációs biztonsági technológiák tartalmaznak egy hálózat-alapú és anti-adathalász motort, a gépi-tanulás alapú észlelést, a sandbox-technológiát***, a csatolmány szűrést és a Kaspersky Lab globális kiberfenyegetés adathálózatát, amelyet a fejlesztők a Kaspersky Lab HuMachine technológiával ötvöztek. 

 

 

Natív integráció a felhőben és könnyű kezelhetőség

Ahogy a Microsoft Office 365, a Kaspersky Lab terméke is a felhőben található, amely kényelmes és rugalmas felhőalapú menedzsmentet biztosít a levelezéseknek és a biztonság érdekében. A Kaspersky Security for Microsoft Office 365 a kkv-k számára számos olyan előnnyel jár, mint például a könnyű konfiguráció; a natív integráció; a műszerfal, amely mutatja a fenyegetések és észlelések statisztikáit, valamint a biztonsági mentést és a törölt e-mailek visszaállítását. 

 

A Kaspersky Endpoint Security Cloud mellett az új terméket egyetlen felhőalapú adminisztrációs felülettel lehet irányítani. Az informatikai csapatok számára lehetővé teszi, hogy könnyen kezeljék több különböző szervezet védelmét. A rendszergazdák több fiókot is használhatnak, amely így nagyobb rugalmasságot és egyszerű használatot jelent számukra. 

 

„A naponta kiküldött több millió e-mailből elegendő csupán egy, amely rosszindulatú programot tartalmaz vagy adatot halász, ami óriási károkat okozhat vagy akár tönkre is tehet egy vállalkozást. Az új termékünk bevezetésével az a célunk, hogy védelmet biztosíthassunk a felhőalapú levelezések számára is.” – magyarázta Vladimir Zapolyansky, a Kaspersky Lab KKV részlegének vezetője. 

 

A Kaspersky Security for Microsoft Office 365 elérhető világszerte mindenütt online. Bővebb információt a termékről és a 3 napos ingyenes trial verziórol ezen a linken olvashat. 

 

____________

* A Kaspersky Lab és a B2B International kutatóintézet közös kutatásának eredményei alapján

** Pszichológiai manipuláció: amikor egy jogosultsággal rendelkező felhasználó jogosulatlan személy számára bizalmas adatokat ad át, vagy lehetőséget biztosít a rendszerbe történő belépésre a másik személy megtévesztő viselkedése miatt.

*** A Sandbox egy biztonságos futtatókörnyezetek létrehozását lehetővé tévő technológia, amelynek lényege, hogy egy a külvilágtól gyakorlatilag teljesen elválasztott saját "világot" hoz létre.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17