Folyamatos tanulással lehetnek a döntéshozók a globális digitális transzformáció nyertesei

forrás: Prím Online, 2018. szeptember 30. 10:47

A jövő irányítóinak és tehetségeinek kinevelése jelenti a legnagyobb kihívást a 25 ezer vezető megkérdezésével készült Global Leadership Forecast 2018 jelentés szerint. A digitális vezetési képességgel rendelkező döntéshozók kiemelkednek a globális versenyben. A változó piaci igényekre válaszul, itthon METU Xpert néven újítja meg vezetőknek szóló képzéseit Magyarország legnagyobb magánkézben lévő felsőoktatási intézménye, a Budapesti Metropolitan Egyetem.

A nemzetközi kutatás* több mint 25 ezer vezető megkérdezésével azonosította azokat a trendeket, amelyek a 21. századi agilis vezetés helyzetét és jövőjét befolyásolják. Az eredmények alapján a döntéshozók számára az előttünk álló évek legnagyobb kihívása a „következő generációs” vezetők és tehetségek megszerzése és megtartása. A felmérés szerint azok a cégek, amelyek a vezetői készségek fejlesztését korábban, a felsővezetői szint alatt megkezdik, pénzügyileg sikeresebbnek bizonyulnak, és erősebb felső vezetőkkel rendelkeznek. A digitális úttörők – a legerősebb digitális vezetési képességgel rendelkező szervezetek – pedig pénzügyileg több mint 50 százalékkal jobban teljesítenek más, gyengébb digitális vezetési kvalitásokkal bíró vállalatoknál.

 

A kutatás adatai azt is kimutatták, hogy a vezetési stratégiák sikeréhez a szervezeteknek szilárd kulturális sarokköveket kell építeniük. Ezek közé tartoznak például az egyértelműen megfogalmazott célok, a személyes coaching lehetősége, az új megoldások kipróbálása iránti nyitottság vagy a pszichológiai biztonság. „A Global Leadership Forecast 2018 rámutat arra, hogy a tehetséges vezetők képzésére fókuszálva erősebb céges kultúrát és jobb pénzügyi teljesítményt építhetünk akár vállalati szinten” – mondta el Prof. Dr. Bachmann Bálint DLA, a METU Oktatási vezérigazgató-helyettese, általános rektorhelyettese. 

 

A Budapesti Metropolitan Egyetem új, Transformative Agile Leadership kurzusa erősen fókuszál azokra a problémákra, amelyekkel a döntéshozók a saját cégeiken belül is találkoznak: hogyan lehet továbbadni az újra való nyitottságot, miként lehet az ellenállásból követőket, befogadó céges kultúrát teremteni. „Ambíciónk, hogy egy terembe tereljük a különböző szakmák képviselőit, és együtt tudjon tanulni, dolgozni az ügyvezető, a marketinges, a HR-es, a sales-es és az IT-s is: mozduljunk ki a szervezeti silókból” – mondta Csaba Zoltán, a Metropolitan Egyetem stratégiai igazgatója.

 

Az öt modulból álló, egyéves miniMBA képzésére olyan szakembereket, vezetőket várnak, akik változatos, csoportmunka-orientált oktatási környezetben fejlesztenék digitális vezetési kvalitásaikat. A kurzus mögé, melynek résztvevői többek között a Flow elmélet atyjától, Csíkszentmihályi Mihálytól is inspirálódhatnak, olyan óriáscégek sorakoztak fel tudásukkal, mint a Microsoft, az NNG, az AImotive vagy az Invitech.

 

A Budapesti Metropolitan Egyetem új miniMBA kurzusára a következő linken jelentkezhetnek az érdeklődők: http://xpert.metropolitan.hu/ 

 

_____________

* A Development Dimensions International (DDI), a The Conference Board és az EY közös kutatása (https://webforms.ey.com/Publication/vwLUAssets/ey-the-global-leadership-forecast/$FILE/ey-the-global-leadership-forecast.pdf)

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53