A "teltkarcsú" vidéken jobban bejön

forrás: Prím Online, 2019. március 5. 17:25

A társkereső oldalak ma már nem csupán összehozzák a párkapcsolatokat, de a begyűjtött hatalmas adatvagyonból kutatásokat is végeznek, és érdekes összefüggésekre bukkannak. A Viszony.hu több ezer félrelépést tervezgető párkereső adatlapját megvizsgálta, azt kutatva, hogy külső alapján a nők illetve a férfiak milyen szeretőt keresnek maguknak. 

Az egyik legszembetűnőbb, hogy a szerető ideál lakhelyenként is változhat, amire legjobb példát a vidéki és a fővárosi nők elképzelései közötti különbségek adják. Míg vidéken a hűtlenkedni vágyó hölgyek inkább a korosztályukban nézelődnek és jobban vonzódnak a testesebb férfiakhoz, addig a fővárosiak az idősebb, ám de vékony, vagy sportosabb testalkatú férfiakat keresik leginkább.
 
A fiatalabb nőknek a kékszemű férfiak a gyengéi, a negyven felettieknél viszont már a barna szemszín a legkívánatosabb, ha szeretőről van szó. Ugyanez a hajszínnél is megfigyelhető: minél fiatalabb egy nő, annál világosabb hajú (szőke, szőkésbarna) férfit keres. A férfiaknál a kutatás szerint a női szemszín kevésbé lényeges egy szeretői viszonyban, legalábbis kiugró adatot egyik szemszín sem mutatott.
 
Fiatalabb szeretőt nem meglepő módon leginkább a negyvenes férfiak keresnek, a harmincasok inkább korosztályukban nézelődnek, ha titkos légyottokra vágynak. Viszont az ötvenes hölgyek közül is vannak (4% körül), akik kifejezetten jóval fiatalabb szeretőre vágynak és a harmincas férfiak érdeklik őket.
 
Míg a férfiak jelentős része – minden hetedik hűtlenkedni vágyó – keres vörös, vagy vörösesbarna hajú hölgyet titkos légyottokra, addig a hölgyek szinte egyáltalán nem szeretnének vörös hajú férfival randevúzni.
 
Az viszont egyáltalán nem igaz, hogy a molett nőknek esélyük sincs a férfiaknál: minél idősebb a férfi, annál inkább keres magának molett hölgyet félrelépés céljából – derült ki a Viszony.hu kutatásából. Kétszer annyi ötvenes férfi keres kifejezetten molett hölgyet alkalmi partnernek, mint 20-30 évvel fiatalabb férfitársai és náluk is megfigyelhető a nőkre jellemző földrajzi eltérés: a vidéki férfiak nagyobb arányban keresnek molett szeretőt, mint fővárosi társaik.
Kulcsszavak: társkereső dating

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52