Eltűnt gyermekek: segít az internet!

FeriMesz , 2000. december 23. 23:25
A németországi Kasselben megalapították a Cobion nevű céget, amely az elveszett gyermekeket az internetes pornóoldalak képeinek átvizsgálásával próbálja megkeresni speciális szofvter segítségével. Ebben a munkában már támogatója is van a kezdeményezésnek: ez a FREDI (Fondation pour la Recherche dEnfants Disparus par Internet - Alapítvány az elveszett gyermekek internetes kereséséért) nevű svájci szervezet.
Előreláthatólag ez a két szervezet a Cobion által kifejlesztett képkereső rendszert ingyenesen bocsátja majd az európai szülők szövetségeinek rendelkezésére. A cég adatai szerint az egyedi technika lehetővé teszi, hogy majdnem az egész internetet automatikusan átböngészhessék a megadott képhez hasonlókat keresve.

Az internetes keresés folyamán a gyermekek képeit beolvassák a számítógépbe, amely azt arcspecifikus adatokat keresve "áttanulmányozza", és matematikai számításokkal meghatározza a keresett "mintát". Minél több képet szkennelnek be, annál nagyobb a valószínűsége a találatnak. A képek összehasonlítása és felismerése teljesen automatikus. A program nemcsak a megadott képek másait keresi a világhálón, hanem azoknak "öregített" változatait is felhasználja a kutatásban.

A kasseli képkeresőprogramot máris használják céges logók jogtalan használatának, hamisított gyógyszerek terjesztésének kifürkészésére. Pornográf vagy szélsőjobboldali oldalak szűrésére is megfelela keresőrendszer. A Cobion 52 embert foglalkoztat Kasselben és San Francisco-ban, és a folyó év végére 9,2 millió eurós forgalomra számít.

Kulcsszavak: jog website

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Éppen most robban a hazai előfizetéses e-kereskedelem

2024. szeptember 24. 15:10

Ezek a MI legnagyobb veszélyei az oktatásban

2024. szeptember 17. 11:37

Techóriások özönlöttek a Városligetbe

2024. szeptember 13. 17:00

Belföldön az elmúlt 2 évben megduplázódott a nyári adatforgalom

2024. szeptember 9. 13:10