KórházSuli – ahol a tanulásnak és a közösségnek gyógyító ereje van

forrás: Prím Online, 2019. augusztus 22. 13:03

Magyarországon a súlyos betegsége miatt szeptemberben több ezer gyerek nem tudja elkezdeni az iskolát, pedig az a közösség, a tudás, a barátságok helyszíne. A betegség az élet másik oldala, a fájdalom, a félelem, az elveszni látszó célok és elszigetelődés.

A KórházSuliban önkéntes középiskolások és egyetemisták szegődnek társul a beteg társaik mellé, és egy személyre szabott, egyedi oktatási rendszerben a gyógyulás akár évekig is eltartó időszakára házitanítójukká válnak. A közös tanulás örömével visznek újra célokat, aktivitást  és társaságot az egyhangú mindennapokba, miközben ők maguk  komoly személyiségfejlődésen mennek keresztül.

 

 

Megújul a „digitális iskolatáska” tartalma 

A 2018/19-es tanévben 270 önkéntes fiatal 6000 órában segítette a gyógyuló diáktársak iskolai visszailleszkedését. Az elkészült nagyszámú érdekes és szórakoztató tananyag eredményeképp egy tantárgyanként rendszerezett tudástár jött létre, amely segítségével már a szeptemberben jelentkező beteg gyerekeket a kortársak által készített tananyagokkal teli iskolatáskával várják. 

 

A KórházSuli egy 5 éve működő, professzionális civil program, ami nem tudná folytatni munkáját támogató piaci szereplők segítsége nélkül. A Telenor Magyarország  az indulás óta a program főtámogatója. A digitális oktatáshoz szükséges eszközök és a biztosított Hipernet kapcsolaton túl önkéntes munkatársainak részvételével és anyagi erőforrásokkal is hozzájárul a KórházSuli működéséhez. A szoros együttműködésnek és a program sikeres fejlődésének köszönhetően már a 2019/2020-as tanévre is biztosított a program folytatása.

 

Várják szeptembertől tartós betegségükből gyógyuló diákok, önkéntes egyetemisták ill. középiskolások  és a programmal azonosulni tudó támogató magánszemélyek és cégek jelentkezését honlapjukon.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15