Kedvezőtlen fényviszonyokra tervezett NIKKOR objektív

forrás: Prím Online, 2019. október 10. 14:11

Ma a Nikon egy ikonikus objektívet mutat be tükör nélküli fényképezőgépeihez: a NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct objektívet. A Nikon legendás F-bajonett Noct klasszikus megjelenésével és forradalmi optikai kialakításával, rendkívül szélesre nyitott rekeszével és kivételes élességével páratlan új lehetőségeket kínál kedvezőtlen fényviszonyok mellett is.

A hibátlanul kialakított NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct egy vadonatúj kézi élességállítású objektív. A széles Z-bajonett és a nagy f/0,95 rekesz az új lehetőségek egész tárházát kínálja kedvezőtlen fényviszonyok mellett is. A portréktól kezdve, az éjszakai látképeken át a videózásig a hihetetlen mélységélesség az élességgel párosítva teszi lehetővé, hogy minden kép mozifilmbe illő stílusban készülhessen el.

Két tükröződésgátló bevonat – az ARNEO bevonat és a nanokristály bevonat – együttműködése hatékonyan csökkenti a szellemképek és tükröződések előfordulását, a színeltérés-korrekciót pedig a precíziós, nagy átmérőjű zúzott aszférikus objektívelemeknek és a magas törésmutatónak köszönhetően drámaian javítja. A kemény fluorbevonat taszítja a port, a szennyeződéseket és a nedvességet a képminőség feláldozása nélkül.

Az OLED információs panel segítségével az objektíven gyorsan és közvetlenül ellenőrizheti a rekeszértéket, a fókusztávolságot és a mélységélességet, az értelemszerű vezérlőgyűrűvel pedig zökkenőmentesen és csendesen vezérelheti a funkciókat, például rekeszértéket és az expozíciókompenzációt is. AE-rögzítés, fénymérés, sorozatkészítés: a kibővített Fn gomb segítségével akár 17 hozzárendelhető funkció feleltethető meg a fényképezőgép vázán lévő Fn gombnak. A feliraton lévő betűk rögzítik az objektív nevét és adatait a kifinomult megjelenésért és tartós olvashatóságért.

A portréfotósok témája éles lesz – még a legnagyobb, f/0,95 rekesszel készült fényképeken is – és kivételes esztétikai vezérlés lesz birtokukban, bármilyen fényben. A lenyűgöző háttérelmosás garantált, egyenletes átmenetekkel rendelkezik a kép szélei felé.

 

Az éjszaka megörökítése még sosem volt ennyire egyszerű. 10 csoportban 17 objektívelemmel rendelkező optikai kialakítás biztosítja, hogy a pontszerű fényforrások is gyönyörű részletességgel jeleníthetőek meg, még a legnagyobb rekesznyílás mellett is. Az éjszakai tájképektől kezdve a csillagokról készített fényképekig az eredmények lenyűgözőek.

 

A videósok élvezni fogják a NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct maximális rekeszének hatalmas szabályozási terjedelmét a mélységélességben, az erőteljes filmes felvételek készítése során, amely érzelmekkel, karakterrel és hangulatossággal teli.

 

Dirk Jasper, a Nikon Europe BV termékmarketing-igazgatója így mutatja be az objektívet, amely 58 mm es gyújtótávolságával a jól ismert F-bajonett Noct objektívek előtt tiszteleg: „A NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct nem csak az optikai tervezés csúcsa, hanem a Nikon Z-bajonettek fejlődése mögötti alapelvet is megtestesíti – létrehozni a legjobb optikai minőségű objektíveket. Ez az objektív tiszteletben tartja a múltat, miközben hatalmas előre mutató lépést reprezentál kedvezőtlen fényviszonyok mellett is. Izgalmas látni, ahogy a Z-bajonett rendszer ígéretei ilyen erőteljesen valóra válnak.”

 

Főbb jellemzők

  • ARNEO bevonat + nanokristály bevonat: A két tükröződésgátló bevonat hatékonyan csökkenti a szellemképeket és tükröződéseket. A Nikon ARNEO bevonata kiküszöböli a függőlegesen beeső fényt. A nanokristály bevonat az átlósan érkező beeső fényt szűri ki.
  • Zúzott aszferikus objektívelemek: A precíziós, nagy átmérőjű aszferikus objektívelem magas törésmutatóval drámaian javítja a színeltérés-korrekciót.
  • Fluor bevonat: A Nikon strapabíró lencsebevonata taszítja a vizet, a szennyeződéseket és a nedvességet a képminőség feláldozása nélkül.
  • Nagy pontosságú élességállító gyűrű: Állítsa be az élességet extrém pontossággal és természetes nyomatékkal. Állóképek és mozgóképek készítéséhez is ideális.
  • Felirat: A feliraton szerepel az objektív neve és adatai a kifinomult megjelenésért és tartós olvashatóságért.
  • OLED információs panel az objektíven: Gyorsan ellenőrizheti a rekeszértéket, a fókusztávolságot és a mélységélességet az objektíven.
  • Értelemszerű vezérlőgyűrű: Hozzárendelhet és vezérelhet funkciókat, például a rekeszértéket és az expozíciót.
  • Kibővített Fn gomb: A hozzárendelhető funkciók megfeleltethetők a fényképezőgép vázán lévő Fn gomboknak.

 

Fényképezés ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50