A Sony bővíti full-frame objektívjeinek kínálatát

forrás: Prím Online, 2020. február 27. 09:20

A Sony bejelentette, hogy a G Lens széria legújabb darabjával, az FE 20mm F1.8 G-vel (SEL20F18G) tovább bővül széleskörű full-frame E-bajonett kínálata. A tökéletes G Lens felbontást és bokeh hatást biztosító FE 20mm F1.8 G egy kisméretű, pehelysúlyú és ultraszéles látószögű prímobjektív, amely az E-bajonett kínálatból a legszélesebb látószöggel rendelkezik, így még több mozgástered ad a Sony full-frame objektívek felhasználóinak, hogy lenyűgöző tájképeket és kiemelkedő videókat készítsenek. 

Az objektív két AA (fejlett aszférikus) és három ED (extra alacsony szórású) elemet tartalmaz, amely hatékonyan csökkenti a kromatikus aberrációt és kiemelkedő képminőséget biztosít a képmező teljes zoomtartományában még maximális, F1.8 gyújtótávolság beállítás esetén is. Az objektív páratlan bokeh hatást és kiváló közel ponti teljesítményt a minimális fókusztávolság 0,19 méter (maximális közelítés: 0.2).

 

 

 

A sokoldalú FE 20mm F1.8 G kompakt kialakításának köszönhetően tökéletes választás fotósok és videósok számára egyaránt. 373 grammos súlya és kis mérete által rendkívül könnyen mozgatható, így egy kiegyensúlyozott rendszert alkot a kompakt E-bajonett vázakkal, a kardáncsuklós felfüggesztésnek és a kiegészítő markolatoknak köszönhetően. 

 

Ezen felül a két XD (extrém dinamikus) lineáris motor gyors, pontos és halk autofókuszt biztosít álló és mozgó portréalanyok esetén egyaránt. 

 

A por- és nedvességálló kialakításnak*, valamint a fluorid bevonatú elülső borításnak köszönhetően a FE 20mm F1.8 G rendkívüli megbízható és egyszerűen használható objektív. A testreszabható fókuszgomb és a ki- és bekapcsolható rekeszgyűrű további mozgásteret enged a fotósok számára, ezen felül kompatibilis számos 67mm-es szűrővel, ami még több kreatív lehetőséget biztosít. 

 

 

 

“Objektívfejlesztési stratégiáink kialakításának egyik alapeleme, hogy meghallgatjuk felhasználóinkat és igényeiket. Számos tájfényképész jelezte igényét egy ultraszéles látószögű prímobjektívre, amely egyúttal rendkívül könnyű és sokoldalú” – nyilatkozta Yann Salmon Legagneur, a Sony Europe digitális képalkotó eszközeiért felelős marketing igazgatója. “Véleményünk szerint az új SEL20F18G objektívvel sikerült tökéletes összhangot találni a képminőséget, a kiemelkedő AF teljesítményt és az árat illetően. A termék full-frame és APS-C vázakkal egyaránt alkalmas videófelvételre, így meghatározó részét képezi objektívkínálatunknak.”

 

Elérhetőség

Az új FE 20mm F1.8G 2020 márciusától lesz elérhető Európában. 

 

 

_________________

* 100 százalékos por- és nedvességállás nem garantált

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59