3D nyomtatás és 3D szkennelés témájú ingyenes webinárok

forrás: Prím Online, 2020. május 11. 14:11

Ahogy egyre nagyobb sebességgel terjed a magyar iparban az additív gyártás, úgy nő a tudásszomj és az igény a 3D technológiákkal kapcsolatos, szakmai képzések felé. Ilyen tematikájú online képzéseket eddig jellemzően angol nyelven lehetett csak találni, azonban a 3D Akadémiát is üzemeltető FreeDee Printing Solutions nemrég magyar nyelvű webinár sorozatot indított főként az ipari felhasználókat érdeklő, a 3D nyomtatás és 3D szkennelés felhasználási területeit érintő témákban.

A 3D technológiákra specializálódott FreeDee Printing Solutions professzionális gépekkel szolgáltat és kereskedik is, valamint a cég életében a kezdetektől fogja kiemelt szerepet játszott az ismeretterjesztés. A magyar tulajdonban lévő vállalkozás csapata a 2012-es alapítás óta napi szinten frissülő blogot vezet az additív gyártástechnológiák fejlődéséről. A cég fejlődésével 2015-ben megalapították a 3D Akadémiát, Magyarország egyetlen 3D technológiáknak dedikált oktatási stúdióját, majd az ezt követő évben elindították a 3DTech az Iskolákban programot, amely nagyban hozzájárult ahhoz, hogy mostanra az ország iskoláinak jelentős részében már nagyon fiatalon megismerkedhetnek a tanulók a 3D nyomtatás technológiájával. Habár a kijárási korlátozásoknak köszönhetően a 3D Akadémia személyes képzései szünetelnek, a FreeDee Kft. nem szerette volna feladni ismeretterjesztő tevékenységét, ezért ingyenes, informatív, online előadások szervezésébe kezdett.

 

 

A webinárok tematikája

A FreeDee weboldalán bárki egy helyen elérheti mind a cég saját, magyar nyelvű online előadásait, mind az általuk forgalmazott márkák által közzétett ingyenes, angolnyelvű képzéseket. Az első előadásra április 23-án került sor ’Alkatrészpótlás 3D szkenneléssel és 3D nyomtatással’ témában, amely során Artec Space Spider metrológiai kézi 3D szkennerrel digitalizáltak élőben egy tárgyat és végigvezették a közönséget az utómunka és újragyártás lépésein, egészen a nyomtatott alkatrész visszaméréséig. Az előadás ezen a linken bárki számára visszanézhető egy regisztrációt követően. Az első webinárra több mint százan jelentkeztek, ami lendületet és megerősítést adott a csapatnak abban, hogy hatalmas itthon az igény a magyar nyelvű online képzésekre és gyakorlatias terméktesztekre a rohamosan fejlődő 3D technológiák területén. 

 

 

A FreeDee következő élő webinárjára május 14-én, csütörtök délután 16:00-kor kerül majd sor ’3D szkennelésen alapuló visszamodellezési stratégiák’ témakörben, amelyre itt lehet regisztrálni. Az ezt követő csütörtökökön pedig olyan izgalmas témákra lehet számítani, mint például az egyedülálló, folyamatos szálerősítésre képes kompozit 3D nyomtatás optimalizálása és felhasználási területei, a tiszta réz alkatrészek gyártása Markforged Metal X rendszerrel vagy az optikai 3D szkennerekkel és metrológiai szoftverekkel történő minőség-ellenőrzés. A csapat emellett örömmel lát minden kívülről érkező témaötletet is. 

 

 

Természetesen a 3D nyomtatókat gyártó világmárkák sem tétlenkednek, a Formlabs és a Markforged is rendszeresen tart online előadásokat, ahol jellemzően partnereikkel készült esettanulmányok segítségével mutatnak be 1-1 felhasználási területet, a magyar CraftUnique kezdő 3D nyomtatás tanfolyamot indított, az Ultimaker, piacvezető asztali FDM nyomtatógyártó pedig podcast sorozatot indított, amelyeket szintén mind elérhetnek a látogatók a 3D tudásbázis oldalról.

 

 

Itt az online tárgyalások korszaka?

A FreeDee Printing Solutions-t legtöbben a piacvezető márkákból összeálló, professzionális és mégis elérhető árú 3D nyomtató és 3D szkenner kínálatáról ismerik. A vállalat fontosnak tartja, hogy az ügyfelek saját feladataikon keresztül próbálják ki a 3D nyomtatók és szkennerek tudását, mert így lehet a legjobban megismerkedni a 3D technológiákban rejlő lehetőségekkel. Rendkívül fontosak az élő termékbemutatók, a gyakorlati, személyes tapasztalatok a berendezésekkel, amelyek jelentős része most online platformokra helyeződött át. 

 

A csapat szerint ez nem hátrány, sőt hatalmas lehetőséget rejt, hogy az online kapcsolattartás most tömegesen válik természetes, hétköznapi és elfogadott kommunikációs formává. A tréningek és online terméktesztek résztvevőitől már számos pozitív visszajelzést kaptak – az interaktív lehetőségek, az adott munkafolyamat közben bemutatott gépek, a képernyőmegosztás, a visszanézhetőség és az, hogy egyik félnek sem kötelező a találkozó miatt akár órákat autóznia, mind-mind kényelmessé és hatékonnyá teszik a megbeszéléseket. A FreeDee irodája természetesen az engedélyezett idősávban továbbra is nyitva tart, az online lehetőségekkel párhuzamosan a szakértő csapat a szükséges óvintézkedések mellett örömmel lát minden személyes érdeklődőt is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52