Technológiai együttműködést jelentett be a Start it @K&H és a Telenor

forrás: Prím Online, 2020. május 20. 18:00

27 startuppal és a legújabb mobiltechnológiával folytatja tovább működését a Start it @K&H inkubátorprogram. Magyarország legnagyobb, iparágfüggetlen nagyvállalati inkubátorába 9 új startup csapat került be a vírusjárvány miatt online megvalósított kiválasztási folyamat lezárultával. A Telenorral kötött megállapodás pedig új lendületet adhat a startupok digitális fejlődésének és támogathatja az 5G technológiában rejlő lehetőségek kiaknázását. 

A startup környezet az elmúlt hónapok rendkívüli helyzete, nehézségei ellenére sem állt le. „A lendületet egyrészt az igazolja számunkra, hogy a Start it @K&H inkubátorprogramunk jelenlegi csapatai közül többen – a startupokra jellemző gyors alkalmazkodásnak és fejlődésnek köszönhetően – olyan megoldási lehetőségeket fejlesztettek ki, melyek kifejezetten a koronavírus és annak gazdasági hatásait enyhítik, arra reagálnak. Másrészt pedig, hogy inkubátorunkba közel a tavalyival azonos számú jelentkezés érkezett. A helyzetnek megfelelően, idén online tartottuk meg a kiválasztást. 8 új csapatot választottunk be a programba, 1 pedig egy hackathon esemény Start it @K&H különdíjasaként nyert felvételt. Így összesen 27 startuppal működik most Magyarország vezető nagyvállalati startup inkubátora. A szakmai mentorálás, a nagyvállalati kapcsolatrendszer és a rendelkezésre álló infrastruktúra mellett olyan digitális szolgáltatások is elérhetővé válnak számukra, amelyek a jelenlegi körülmények között is lehetővé teszik fejlődésüket” – tájékoztatott Németh Balázs, a K&H Operáció, technológiák és lakossági hitelkezelési divízió vezetője az új csapatok bemutatása kapcsán.  

 

Telenor: a startupok technológiai partnere

Eddig több mint 45 iparági mentor és szakértő, valamint 15 vállalati és egyetemi partner támogatta a startupokat, mely most kiegészül a telekommunikációs szektorból ismert Telenorral. „Már a járványt megelőzően is nagy hangsúly fektettünk startupjaink digitális támogatására, ami a fejlődésüket és a kialakult helyzetben az online üzemmódra átállást segítette. Erre jó példa a Global Accelerator Network (GAN) 1 millió dollár értékű digitális szolgáltatáscsomagja, mely 120 ezer dollár értékű IBM felhőszolgáltatást tesz elérhetővé a startupok számára. A lehetőségek tára pedig most tovább bővül, hiszen a Telenorral kötött megállapodás keretében korlátlan mobilnet hozzáférést és kedvezményes céges szolgáltatáscsomagot kaphatnak a csapatok. Mindezeken felül elsőként férhetnek hozzá a hazai startupok az 5G hálózathoz, ami nagyban támogathatja termékeik, ötleteik megvalósítását” – hangsúlyozta ki Németh Balázs.

 

5G tesztkörnyezet a startupoknak

„A Start it @K&H inkubátor startupjainak napi működését szeretnénk megkönnyíteni azzal, hogy a számukra biztosított korlátlan mobilnettel gyakorlatilag bárhol online lehetnek és fejleszthetik projektjeiket. Az 5G technológiához való hozzáférés keretében pedig szakembereink és a biztosított 5G-s eszközök segítségével valós műszaki háttérre és gyakorlati tapasztalatokra építve emelhetik be üzleti megoldásiakba az 5G előnyeit. Ezt most kell elkezdeni, hogy mire az 5G minden előnye a gyakorlatban is elérhetővé válik, addigra kész, megalapozott és versenyképes modellek legyenek. Ebben játszhatnak komoly szerepet az új technológiákra nyitott startupok” – mondta el Mészáros Attila, a Telenor Magyarország vállalati kommunikációs igazgatója az együttműködés kapcsán.

 

Új csapatok a Start it @K&H inkubátorprogramban

A felvételt nyert 9 új csapat is igazolja az iparági megkötés nélkül, a nagyvállalati inkubátorok között egyedüliként működő program sokszínűségét:

  •     KRUZ Bike: nagyvállalatok számára szállít egyedi tervezésű kerékpár csomagokat
  •     Warmauz: kompetitív e-sport platformot fejleszt, alacsony nevezési díjas tornákkal, széleskörű játékpalettával
  •     LiveRobe: közösségi platform, ahol a felhasználók saját gardróbjukat értékesíthetik
  •     Kosár-logisztika: kis, helyi közösségekben felépülő rövid ellátási láncok (kosár közösségek) támogatása
  •     Linistry: egy beépíthető app, ami összehangoltan kezeli a betérő ügyfeleket és az időpontfoglalásokat
  •     Volteum: útvonaltervező applikáció elektromos autók számára
  •     DriftAir: kéménybe szerelhető eszköz, amely segíti az égést, csökkentve a kibocsájtott károsanyagokat
  •     Cégjelző: Magyarország egyik vezető céginformációs szoftvere
  •     Phonein: rövid távú bérlőkre igazított okos kapucsengők gyártásával foglalkozó nemzetközi csapat 
Kulcsszavak: Telenor inkubátorprogram

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Így használjuk biztonságosan a kijelzőket

A jó idővel jön a napsütés is, amitől gyakran nehezebb látni a kijelzőnket. Ilyenkor hajlamosak vagyunk felhúzni a fényerőt, ami azonban hosszútávon káros lehet szemünknek. A HONOR összeszedett pár általános tippet arról, hogy – az időjárástól függetlenül – miként óvjuk érzékszervünket, főleg úgy, hogy egyre többet használunk kijelzőket, képernyőket.

2024. április 21. 10:29

ABB: 2024. I. negyedévi eredmények

Björn Rosengren, vezérigazgató: „A magas bázisadatokhoz viszonyított első negyedéves teljesítményünk azt mutatja, hogy az év jól indult, a megrendelések dinamikája erősebb a vártnál, az árrés rekordmagas, a készpénztermelési teljesítményünk erős. Mindez kellő magabiztosságot ad ahhoz, hogy a 2024-ben várt árrést felfelé módosítsuk.”

2024. április 20. 19:07

Külföldi nyitásban és az online kereskedelmi fejlődésben segítik a hazai kkv-ket

Partnerségi megállapodást írt alá a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és az eMAG Magyarország, amelynek célja az e-kereskedelmi know-how fejlesztése,  és a magyar  kis- és középvállalatok online értékesítési csatornáinak fejlesztése a régióban.

2024. április 20. 18:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50