Jobb kapcsolódás, rugalmas hálózati sebesség

forrás: Prím Online, 2020. május 29. 15:59

A Zyxel Networks, ma bemutatta legújabb modelljét, az XS1930 sorozat 10/12-portos Multi-Gigabit Okos Menedzselt Switch eszközét, amelyet kifejezetten a kis- és középvállalkozások számára terveztek, a még nagyobb hálózati rugalmasság és a WiFi 6 technológia maximális kiaknázásának érdekében.

Bár az új WiFi 6 szabvány megérkezése számos előnyt hoz a vállalkozások számára, nagyobb nyomást is helyez a meglévő sávszélességek kapacitására is. A Multi-Gigabites hálózati switchek a hálózatok megbízható gerincét adva kulcsfontos szerepet játszanak abban, hogy a vállalatok kiaknázhassák a WiFi 6-ban rejlő teljes potenciált, amint azok készen állnak az átállásra.

 

Optimalizálható sebességkülönbség

A legtöbb gigabites switch tipikusan vagy 1G, vagy 10G sebességet nyújt, ami korlátozza a lehetőségeket, ha például 2.5G vagy 5G eszközöket szeretnénk hozzáadni a hálózathoz. A Zyxel legutóbbi Multi-Gigabit switch eszköze, az XS1930 Sorozat, többféle sebességet is támogat – a 100M tól kezdve 1G, 2.5G, 5G és 10G-ig – hogy a lehető legrugalmasabban ki tudja szolgálni a KKV-k irodáiban meglévő alkalmazások és eszközök különféle sebesség igényét. Az XS1930-ra való váltást követően a vállalkozások a meglévő kábeleiken keresztül megőrizhetik a korábbi hálózatra fordított befektetéseiket, emellett megfelelően felkészülhetnek a hálózat jövőbeni bővítésére is.

 

Felhasználóbarát színkódok

Ha egy hálózat különféle sebességű eszközökből és különböző hosszúságú és minőségű kábelekből tevődik össze, az gyakran jár azzal, hogy a teljesítmény nem egyenletes, és nehéz megállapítani a kapcsolatok tényleges sebességét. Az XS1930 sorozat modelljei az iparágban elsőként olyan ötszínű LED kijelzővel rendelkeznek, ami minden egyes sebességet különböző színnel jelez, a rendszergazdák így könnyedén megállapíthatják a hálózat tényleges teljesítményét. A színek alapján könnyen beazonosítható a portok sebessége, mivel a karbantartást jelző indikátorok rendkívül intuitív és felhasználóbarát módon kerültek kialakításra.

 

Az innovációval a hálózat gerincének is lépést kell tartania

A mobil, IoT és WiFi 6 eszközök elterjedésével és egyre széleskörűbb felhasználási módjával a hálózat gerincének is lépést kell tartania, ha a teljesítménnyel kapcsolatos elvárásokról van szó. Az XS1930-12HP támogatja a legújabb IEEE 802.3bt (PoE++) szabványt, és az akár 375W-os teljesítmény tartaléknak köszönhetően képes kiszolgálni a legtöbb WiFi 6 eszköz magas teljesítmény igényét. „A KKV-knak egyre nagyobb szükségük van megfelelő sávszélességű vezeték nélküli kapcsolatra a mindennapi működésük során, a WiFi 6-ra való átállás pedig tovább fokozza ezt a tendenciát. Nem egyszerű átváltani egy jobban teljesítő vezeték nélküli hálózatra anélkül, hogy ne kelljen kompromisszumokat hozni a hálózat gerincének megbízhatósága kapcsán. A legújabb Multi-Gigabites switcheket pont erre terveztük, hogy biztosítsák azt a teljesítményt, amire hálózatának szüksége van, a meglévő befektetéseit is figyelembe véve” – mondta Treso Tamás, a Zyxel magyarországi vezetője.

 

Rugalmasan változtatható üzemmódok

Az XS1930 sorozat a Zyxel NebulaFlexTM megoldását is magába foglalja, a felhasználók is rugalmasan választhatnak az önálló mód és a Zyxel Nebula felhő üzemmódja között. A meglévő Nebula felhasználók kiaknázhatják a WiFi 6 összes előnyét egy teljes körű megoldással a vezeték nélküli hozzáféréstől a hálózat gerincéig.

 

Az XS1930 Switch által kínált sávszélességnek és teljesítmény tartaléknak köszönhetően akár 28-50 dBA közötti zajszinttel is képes működni, így ideálisan elhelyezhető kisebb irodákban, hotelekben vagy a vállalkozások nyilvános helyiségiben. Az XS1930 sorozat 2 modellből áll, az XS1930-10 8 Multi-Gig porttal és 2 száloptikai uplink porttal, míg az XS1930-12HP 8 Multi-Gig PoE porttal, 2 Multi-Gig porttal és 2 Száloptika uplink porttal rendelkezik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50