Megérkezett a Fujitsu új generációs, négyprocesszoros PRIMERGY szervere

forrás: Prím Online, 2020. június 22. 14:56

A Fujitsu napokban bemutatott IT-infrastruktúrájával a vállalatok a digitális üzleti működésük vérkeringését biztosító adatokat állíthatják a középpontba, így gyorsabban megvalósíthatják adatvezérelt átalakulásukat. A helyben telepített adatközpontok fontos elemeként, a következő generációs, négyprocesszoros PRIMERGY RX4770 M6 rendszer soha nem látott szintre emeli a memórialapú adatbázisokhoz és analitikai feladatokhoz kínált szerverteljesítményt.

Rendkívüli teljesítménye a legnagyobb követelményeket támasztó feladatok végrehajtására is képessé teszi a jelenleg elérhető leggyorsabb RAM-memóriára, az Intel Optane 200-as sorozatú perzisztens memóriára optimalizált rendszert, amelynek négy 3. generációs Intel Xeon Scalable processzora az Intel Deep Learning Boost technológiával megvalósított beépített MI-gyorsítással dolgozik.

 

A fizikai törvényeivel dacoló, új szerver hihetetlen, rendszerenként akár 112 magnak megfelelő feldolgozási teljesítményt sűrít 3U méretbe. Kis méreténél fogva lehetővé teszi a szervezetek számára a helyi telepítésű adatközpont területigényének csökkentését. Az akár 48 DIMM-et, azon belül 24 Intel Optane perzisztens memóriamodult tartalmazó gyors, nagy kapacitású és költséghatékony memória hosszabb adatsorok feldolgozására képes, így az alkalmazások gyorsabban futnak.

 

Az új rendszer támogatja a nagyvállalati feladatvégrehajtási mintákat, köztük a digitális környezetek alapját képező, rendkívül nagy méretű virtuális gépek futtatását. A Fujitsu hat Intel UPI felhasználásával duplájára növelte az új generációs szerverek Ultra Path Interconnect (UPI) összeköttetéseinek számát. 

 

 

Sokféle csatlakozási és bővítési lehetőség 

A szerver új, rugalmas meghajtó-modulhelyében akár 24 db 2,5” SAS/SATA/NVME tárolómeghajtó is elfér. A jövőbeni igényeket is kiszolgáló, beépített bővíthetőségről és a nagyobb I/O sávszélességről összesen 11 PCIe 3.0 bővítőhely és OCP 3.0 interfészekkel ellátott, dinamikus alaplapi LAN-vezérlő (DynamicLoM) gondoskodik. A PRIMERGY RX4770 M6 két duplaszéles és teljes hosszúságú GPGPU modult támogat a mélytanulási alkalmazásokhoz. 

 

A költséghatékony és egyszerű szerveradminisztrációt és távoli életciklus-kezelést a Fujitsu legújabb integrált távfelügyeleti vezérlőmegoldása (iRMC S5) biztosítja, miközben a Fujitsu Software Infrastructure Managerrel (ISM) egy felületen, központilag felügyelhető az adatközpont teljes infrastruktúrája – a szervereket, a tárolókat, a hálózatot, a tápellátást és a hűtést is beleértve.

 

„Az Intel legújabb generációs processzoraival és memóriáival dolgozó PRIMERGY RX4770 M6 biztosítja azt a kimagasló teljesítményt és MI-gyorsítást, amely nélkül a szervezetek nem tudnák kezelni az egyre összetettebb üzleti követelményeket és az exponenciális adattömeg-növekedést. A gépi tanulási és mélytanulási feladatok egyre fontosabb szerepet játszanak a képek kategorizálása, a beszédfelismerés, a nyelvi modellezés és az iparági alkalmazások terén, de végrehajtásuk a nagy számításikapacitás-igény miatt gyakran órákat vagy napokat vesz igénybe. Ezekkel az élvonalbeli, új szerverekkel a szervezetek jóval rövidebb idő alatt elvégezhetik az ilyen és más nagy adatfeldolgozási teljesítményt igénylő feladatokat” – nyilatkozta Christian Leutner, a Fujitsu Europe alelnöke és termékértékesítési vezetője. 

 

„Az új, 3. generációs Intel Xeon Scalable processzor biztosítja a legkritikusabb adatanalitikai és alkalmazásbeli kihívások legyőzéséhez szükséges skálázhatóságot, memóriakapacitást és beépített MI-gyorsítást” – mutatott rá Lisa Spelman, az Intel alelnöke és Xeon and Memory Group üzletágának ügyvezető igazgatója. „A nagy teljesítményű processzorokkal és Intel Optane perzisztens memóriával dolgozó Fujitsu PRIMERGY RX4770 M6 szervert használó vállalatok a maximumot hozhatják ki lehetőségeikből az adatközpontú világban.”

 

Ár és piaci bevezetés

Az új, harmadik generációs Intel Xeon Scalable processzorokkal és Intel Optane 200 sorozatú perzisztens memóriával szerelt Fujitsu PRIMERGY RX4770 M6 szerverek 2020 októberétől rendelhetők közvetlenül a Fujitsutól vagy SELECT viszonteladó partnereitől. Áruk régiótól és rendszerkonfigurációtól függően változik.

 

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50