Az új Sony TV-hangszóró magával ragadó hangélményt kínál

forrás: Prím Online, 2020. július 21. 17:25

A Sony bejelentette, hogy legújabb vezeték nélküli, hordozható TV-hangszórója, az SRS-LSR200 hamarosan érkezik az európai piacra. A hangszóró Angliában, Németországban, Ausztriában és Svájcban júliustól, az Unió további országaiban pedig szeptembertől lesz kapható. 

Az SRS-LSR200 különlegessége, hogy a nagyjából 30 méteres működési távolságon belül bárhova közvetíteni tudja a televízió hangját a lakáson belül. Az eszköz felerősíti a TV-készülék hangerejét és a hangminőséget, így a televíziótól való fizikai távolság esetén is tiszta marad a készülékből érkező hang. A három belső hangszóróval felszerelt eszköz éles és tiszta hangképet ad vissza nagy hatótávolságon belül, az innovatív Voice Zoom technológia pedig felerősíti a beszélgetés során hallott hangok frekvenciáját, ezáltal az még érthetőbb lesz. Az SRS-LSR200 ideális választás azok számára, akik tisztább hangot, jobb hangminőséget, vagy nagy hatótávolságú hangszórót keresnek a televíziózáshoz.  

 

Az új, könnyen kezelhető hangszóró egy stabil eszköz, a kényelmesre kialakított fogásának köszönhetően a termék mozgatása is könnyedén kivitelezhető. Az extra kényelemhez az integrált távirányító is hozzájárul, mely kompatibilis a főbb televízió márkákkal,*  így könnyedén lehet váltani csatornák és bemenetek között. Az SRS-LSR200 mindemellett cseppálló,**  így a felhasználóknak nem kell aggódniuk az esetleges balesetek miatt, ha főzés közben szeretnék hallgatni vagy nézni a televíziót.

 

Főbb tulajdonságok

 

A hangszóró, amely élethűen reprodukálja egy személy hangját

Az SRS-LSR200 központi hangszóróval rendelkezik, amely a bal és jobboldali sztereó hangszórók között helyezkedik el. A hangszóró a hangfrekvenciák kimenetéért felelős, csökkenti a bal vagy jobb oldali mikrofonok torzítását, valamint lehetővé teszi a hangok éles és tiszta reprodukcióját. 

 

„Voice Zoom” funkció, mely élethűen közvetíti egy személy hangját

Az SRS-LSR200 egyik kiemelkedő vívmánya a Voice Zoom funkció, melynek különlegessége, hogy érzékeli az emberi hangot. Az alapvető hang visszajátszás mellett a „Voice Zoom 1” magát a hangot, a „Voice Zoom 2” pedig a magas frekvenciákat emeli ki, a két funkció között pedig könnyedén lehet váltani az erre tervezett gombokkal.

 

Passzív sugárzók a készülék bal és jobb oldalán, melyek élethűen reprodukálják a hang alsó regiszterét

A készülék bal és jobb oldalára felszerelt passzív hangsugárzók a hangok élethű reprodukcióját szolgálják. A bal és jobb oldalról érkező hangoknak, illetve a passzív sugárzóknak köszönhetően az eszközből érkező hangok sokkal valóságosabbnak és természetesebbnek hatnak.

 

Könnyen használható, beépített TV távirányító

Az SRS-LSR200 egy beépített távirányítóval rendelkezik, amely távoli vezérlést biztosít a televízióhoz. Az eszköz újdonsága, hogy könnyedén kezelhető és nagy tartományú hangerőszabályzóval látták el, emellett pedig cseppálló.

 

Egyszerű töltés

A hangszóró könnyedén újratölthető, mindössze a töltőállomásra kell helyezni, a 3 órás töltési időt követően pedig az eszköz akár 13 órás használatot is kibír.*** 

 

Intuitív és könnyen érthető felépítés

Ha valaki nem jártas a technológiai beállításokban, akkor sem kell félnie, ugyanis az eszköz felállítása sem fog gondot okozni: a töltőállomást és az összekötő kábeleket is különböző színekkel és számokkal ellátva alakították ki, ezáltal megkönnyítve az összeszerelési folyamatot. 

 

Stabil vezeték nélküli csatlakozás

Az adó- és a hangszóróegységeket egy 2,4 GHz-s vezeték nélküli átviteli csatorna köti össze egymással, az alacsony késleltetési idő és a nagy interferencia-ellenállás érdekében. A TV és a hangszóró együttes használatának köszönhetően a néző természetes hallgatási élményt élvezhet. 

 

 

 

Ár és elérhetőség

Az SRS-LSR200 hangszórói júliustól vásárolhatók meg az Egyesült Királyságban, Németországban, Ausztriában és Svájcban, míg az európai piac további országaiban szeptembertől lesz elérhető a termék. A megjelenéssel kapcsolatos további információk az adott ország helyi Sony oldalán olvashatók.

 

________________

*  Sony, Hitachi, LG, Loewe, Panasonic, Philips, Samsung, Sharp, Toshiba

**  IPX2-vel megegyező

***  „Voice Zoom” kikapcsolásánál, a JEITA sztenderd alapján

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már hazánkban is kapható a Huawei első négyzet alakú okosórája

Megérkezett Magyarországra a Huawei vadonatúj négyzet alakú, továbbfejlesztett egészségfigyelő- és sportfunkciókkal rendelkező okosórája, a HUAWEI WATCH FIT 3. Az eszköz a FIT-sorozat eddigi legvékonyabb és legkönnyebb tagja, az okosórában mutatkozik be a mozgásra ösztönző Okosjavaslatok funkció, valamint alvás közbeni légzésfigyelés funkcióval bővült a nyugodtabb alvás érdekében. Az Android- és iOS-kompatibilis WATCH FIT 3 egyetlen feltöltéssel akár 10 napos üzemidőt nyújt, mindössze 10 perces töltéssel pedig akár egy teljes napig használható.

2024. május 23. 11:43

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17