A Sony győzedelmeskedett az EISA 2020 díjátadón

forrás: Prím Online, 2020. augusztus 18. 12:08

A Sony bejelentette, hogy az idei évben öt díjat vehetett át az EISA (Európai Kép és Hang Szövetség) jóvoltából. A nemzetközileg elismert, fogyasztói technológiákra szakosodott EISA idén a Sony négy digitális képalkotó termékét – ezek közül két objektívet és két fényképezővázat – valamint a prémium kategóriás csúcstermékét, az Xperia 1 II típusú mobil eszközét díjazta, mely egyben a 2020-2021-es szezon áhított technológiai díját is elnyerte.

 

EISA HALADÓ SZINTŰ FULL-FRAME FÉNYKÉPEZŐGÉP 2020-2021

Alpha 7R IV

Az Alpha 7R IV fényképezőgép az első full-frame, tükör nélküli eszköz, melyben 61 millió pixeles felbontás biztosít elképesztő látványt. Az eszköz az iparág legjobb autófókusz rendszerével, többek közt mesterséges intelligencia által biztosított valós idejű követéssel és valós idejű Eye AF-fel rendelkezik. A fényképezőgép 10 képkocka/másodperc sebesség mellett autófókusz és automatikus expozíciós funkcióra is képes, A fényképezőgép a rázkódásból származó elmosódottságot is minimalizálja, köszönhetően a vázba integrált öttengelyes képstabilizálónak. A precíz elektronikus keresőjével és elképesztően gyors BIONZ X képfeldolgozó processzorával a fényképezőgép egy rendkívül megbízható és alkalmas eszköz, mely sokoldalúságának köszönhetően gyakorlatilag bármilyen pillanatképet a lehető legmagasabb szinten tud rögzíteni.

 

EISA VLOGGER KAMERA 2020-2021

Sony Vlog Kamera ZV-1

Az innovatív kompakt kamerát elsődlegesen az influenszer, tartalomgyártó és vlogger közösség számára fejlesztették ki, akik így a kimagasló minőségű 4K-s videófelvétel és az S-Log gammavezérlés, valamint a Bokeh kapcsoló és „Product Showcase Setting” funkciókat a lehető legnagyobb mértékben képesek kihasználni. A magas minőségű, beépített, 3 kapszulás irányított mikrofon szélfogóval egészül ki a kültéri felvételkészítéshez; a mikrofoncsatlakozó és az MI papucs révén tetszés szerint választható hozzá ráadás mikrofon. A ZV-1 emellett egyedülálló fényképezőgép is, gyors AF rendszerrel és sokoldalú, elforgatható LCD-kijelzővel rendelkezik. A miniállvánnyá is alakítható beépített, vezetéknélküli távirányítóként is funkcionáló markolat segítségével a ZV-1 egy kiváló produkciós eszköz, mely könnyed tartalomkészítésre ad lehetőséget a vloggerek számára.

 

EISA SZUPER TELEFOTÓ ZOOM OBJEKTÍV 2020-2021

FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS

Ez a szupertelefotó-zoomobjektív kifejezetten azok számára kedvező, akik szeretik megörökíteni a vadvilágot, a természetet vagy a sportokat, de nem vágynak a nagy és nehéz objektívekre. A kategóriában könnyűnek számító, megfizethető eszköz minőségi élességet biztosít felhasználója számára, akár a legkisebb résen keresztül is, amely elengedhetetlen egy 400 és 600 milliméteres távolságot használó objektívnél. Az autófókusz funkció nagyon gyors, a nagy méretű élességállító gyűrű is könnyedén mozog a 200mm-ről 600mm-re történő nagyításkor, ráadásul kényelmesen, anélkül, hogy megváltoztatná az objektív hosszát vagy egyensúlyát. A nagyítási hatótáv a Sony 1.4x és a 2.0x telekonverterei által tovább növelhető, ez pedig az autófókusz működését sem zavarja.

 

EISA NAGYLÁTÓSZÖGŰ OBJEKTÍV 2020-2021

FE 20mm F1.8 G

A könnyű és kompakt Sony FE 20 milliméteres F1.8 G-s objektívje tűéles fényképek rögzítését teszi lehetővé. Optikai kialakítása továbbfejlesztett aszférikus elemekkel és extraalacsony szórású üvegtaggal rendelkezik. Az új funkció a kép saroktól sarokig terjedő területének minőségét minimális torzítás mellett biztosítja, továbbá csökkenti a kromatikus aberrációt. A 9 lamellás körkörös blendének köszönhetően a felhasználó képes elhomályosítani a kép hátterét, a 19 centiméteres fókusztávolságnak (kézi fókusznál 18 cm) köszönhetően pedig az új objektív a közeli képeket is kiemelkedő minőségben rögzíti.

 

EISA MULTIMÉDIÁS OKOSTELEFON 2020-2021

Xperia 1 II

A Sony Xperia 1 II egy multimédiás szuperkütyü, kifejezetten a fotósok, videósok, operatőrök, film- és zeneőrültek, valamint játékosokra tervezve. Triplakamerás felépítése a Sony fejlett Alpha cserélhető objektíves kameráinak technológiáját alkalmazza, 20 képkocka/másodpercig folyamatos autófókuszt és -expozíciót, valamint valós idejű Eye AF-et biztosít, mely a fotóalany szemét helyezi fókuszba, és amely már az állatok fotózására is alkalmas. Emellett a Photography Pro és a Cinematography Pro szoftverek biztosítják a Sony profi felhasználói felületét. A tartalomfogyasztók számára az Xperia 1 II rendelkezik egy 21:9-es CinemaWide 6.5” 4K HDR OLED kijelzővel és Dolby Atmos hangzással, továbbá a 360 Reality Audio élményhez való hozzáféréssel. A játékok kedvelői pedig összeköthetik a PlayStation4-hez tartozó DUALSHOCK4 vezetéknélküli kontrollert az okostelefonnal. A Qualcomm Snapdragon 865 5G mobilplatform teremti meg a funkciók ezen széles tárházát.

Kulcsszavak: fényképezés EISA Sony

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17