A Sony kamerakínálata a digitális mozi gyártására fejlesztett technológiával bővül

forrás: Prím Online, 2020. szeptember 7. 18:45

A Sony bejelentette a Cinema Line projektet, mely egy új, tartalomgyártók számára kialakított kamerasorozat, ami ötvözi a Sony kiemelkedő képminőségét, részletgazdag kivitelezését és digitális fényképészet iránti szenvedélyét.

Az Cinema Line nemcsak az áhított, digitális mozifilm gyártásban szerzett tapasztalatok által létrejött operatőri megjelenítést, hanem a fejlett működőképességet és a megbízhatóságot is biztosítja, mely eleget tesz a kifinomult alkotók különleges szükségleteinek is. Az új sorozat az alapvető mozikamerák és a professzionális videókamerák tulajdonságait is felülmúlja. 

 

A Sony 2000-ben dobta piacra úttörőnek tekinthető, HDW-F900-as kameráját. A HDW-F900 megjelenése a digitális mozi új korszakának kezdetét jelentette, hiszen az eszköz a világ első 24 pixeles digitális kamerája volt. A VENICE és még sok más, hasonló termék volt a piaci operatőrök és képalkotók válasza a fejlesztésre, ezzel is megindítva a párbeszédet a gyártók és tartalomgyártók között. 

A Sony termékcsalád meglévő eszközei a Cinema Line részét fogják képezni, beleértve a VENICE-t és az FX9-et is. A VENICE évekig az elsődleges választás volt, ha digitális filmgyártásról volt szó, míg az FX9 a dokumentumgyártásban büszkélkedhet kiemelkedő eredményekkel. A következő lépés egy olyan új modell megalkotása, amely a vizuális tartalomgyártók számára is vonzó. A Sony az igények kielégítése érdekében tervezi bővíteni kamera választékát, az új FX6-os kamera személyében, mely 2020 végén jelenik meg. 

 

A Cinema Line minden kamerája a felhasználói visszajelzések kapcsán fog fejlődni: 2021-től lesz elérhető az FX9 3. verziós frissítése, melynek köszönhetően az S700PTP*-vel fog bővülni az eszköz – ez lehetővé teszi a Sony fényképezőgépének távvezérlését, a Center Scan üzemmódot a Super 16mm-es objektívekhez, a B4-es lencse adaptertámogatását, illetve egyéb funkciókat. Ezzel párhuzamosan 2020. novemberében a VENICE kamera a 6.0-ás verziófrissítésben további funkciókkal fog bővülni, melynek célja, hogy az eszköz közvetítési és élő környezetes működőképessége is javuljon. 

 

 

„A Sonynál a legmélyebb tiszteletünket fejezzük ki a filmkészítők, operatőrök és történetírók munkája iránt. A Cinema Line segítségével mind a filmipar, mind a digitális képalkotás fogyasztói piacának DNS-ét használtuk fel, ezáltal alakítjuk ki új, kreatív eszközök fejlesztési irányát. Ez a termékcsalád lehetőséget ad az alkotóknak, hogy az eddiginél nagyobb távlatokban feszegethessék kreatív határaikat, és minden egyes képkockában megragadhassák az érzelmeket” – jelentette ki Claus Pfeifer, a Sony Professional Europe Media Solutions tartalomgyártási igazgatója.

 

 

___________

* Az S700PTP egy S700P protokoll, amely felismeri a S700P protokollt a TCP/IP helyett

Kulcsszavak: kamera Cinema Line Sony

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02