Kinőtte a határokat a Codecool

forrás: Prím Online, 2021. február 1. 14:47

Online, angol nyelvű képzésekkel folytatja nemzetközi terjeszkedését a Codecool programozóiskola. Legújabb, tisztán online mentorálással futó, junior front end fejlesztői kurzusuk és a hétvégi full stack tanfolyamuk már kizárólag angol nyelven is elérhető, így minden akadály elhárul az elől, hogy a világ bármely pontjáról csatlakozzanak hozzá diákok. A magyar állampolgárok számára ráadásul áfamentesen vehető igénybe az akkreditált nemzetközi front end kurzus.

Míg korábban az oktatóközpontokban lebonyolított képzések voltak jellemzőek a Codecool programozóiskolában, a járványhelyzet ebben is változást hozott. A korlátozások elrendelésekor néhány nap leforgása alatt kialakították a távoktatás minden szükséges feltételét. „Egész más dolog azonban átmenetileg távoktatást végezni, mint eleve online oktatási terméket fejleszteni és értékesíteni” – magyarázza a szemléletbeli különbséget Boda József a Codecool társalapító-ügyvezetője. „2020-at elsősorban arra szántuk, hogy olyan minőségi online feltételeket alakítsunk ki, ami a tanulók szempontjából a legjobb, és mind a piaci kritériumoknak, mind a saját elvárásainknak megfelelő színvonalat biztosítja.”

 

A 2020-ban, a hagyományos tantermi kurzusokat felváltó, illetve kiegészítő online képzések ráadásul azzal a további előnnyel is jártak, hogy az ország egész területéről elérhető lett a képzés, a tudás megszerzésének lehetősége. Természetesen ez igaz volt Lengyelország és Románia esetében is.

 

2021-ben a Codecool újabb szintet ugrik. Március végén debütál a junior frontend és a hétvégi full stack fejlesztői kurzus, melyek kizárólag angol nyelven, online formában lesznek elérhetők. Ezáltal már nem csak Magyarországról, Romániából és Lengyelországból jelentkezhetnek a képzésre az érdeklődök. A nemzetközi diákoknak legfeljebb az időeltolódás lehet kihívás, hiszen nem csak weben elérhető oktatóvideókról van szó, hanem meghatározott időpontokban futó online tanórákat is magában foglalnak a képzések. Az önállóan, illetve csoportmunkában teljesítendő órák mellett rendszeres mentori konzultáció is a diákok rendelkezésére áll. A Codecool hétvégi full-stack kurzusán résztvevők egy év alatt sajátíthatják el azt a tudásmennyiséget, amellyel később sikeresen pályázhatnak junior szoftverfejlesztői állásokra. A frontend képzés esetén a Codecool a jelentkezők preferenciáinak függvényében dönt arról, hogy hétközben, vagy hétvégén legyen a kurzus, megfelelő számú jelentkező esetén persze mindkét konstrukció elindítható. Hétköznapokon napi 4 órás online oktatással és további 3-4 órás önálló tanulással 4 hónapot vesz igénybe a kurzus, míg hétvégi oktatás esetén 8 hónapra nyúlik, szombatonként 4-6 órás időtartamban heti további 12 óra önálló tanulással. 

 

A Codecoolnál elsősorban a környező közép- és kelet-európai országokból számítanak érdeklődésre az angol nyelvű kurzusok iránt, de érkezett már jelentkezés Ciprusról és Olaszországból is. A magyar állampolgárok annyiban előnyt élveznek, hogy az itthon akkreditált képzésnek számító junior frontend fejlesztői képzést áfamentesen, 2200 euróért végezhetik el.

 

„A célunk az, hogy az angol nyelvű kurzusainkon olyan változatos, multikulturális összetételű csapatok tanuljanak együtt, ami még inkább a jelenkori munkahelyi környezeti feltételeket tükrözi. Ezekkel az oktatási termékeinkkel megnyílik annak a lehetősége is, hogy az Education Technology piacon globális szereplővé váljunk, és így egyre növekvő számban adjunk megfelelően képzett, a legújabb technológiákban jártas IT-szakembereket partnereinknek, és így csökkentsük a techszektor fejlődését hátráltató munkaerőhiányt” – tette hozzá Boda József.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17