Kiváló minőségű, stabil hangfelvétel vloggerek, Youtuberek és videós tartalomgyártók számára

forrás: Prím Online, 2021. március 10. 18:10

A Sony a mai napon két új terméket jelentett be: az ECM-W2BT multifunkciós aljzattal kompatibilis vezeték nélküli mikrofont és ECM-LV1 kompakt sztereó csíptethető mikrofont. Az ECM-W2BT vezeték nélküli mikrofon kiváló minőségű hangfelvételt biztosít alacsonyabb zajszinttel és stabil csatlakozással, különösen, ha az ECM-LV1 sztereó csíptethető mikrofonnal és a Sony egyik digitális kompatibilitással rendelkező kamerájával párosítva. 

Ez a kombináció tökéletes megoldást nyújt a vloggerek, youtuberek és videós tartalomgyártók számára, akik tiszta, megbízható hangot szeretnének rögzíteni a legváltozatosabb környezetekben, beleértve például az utcai performanszokat, termék- és étel értékeléseket, valamint az úti vlogokat.

 

 

Az ECM-W2BT vezeték nélküli mikrofon alacsony zajszintű digitális hangfelvételt tesz lehetővé azáltal, hogy a vevőegységet egy olyan kompatibilis kamerához*  csatlakoztatja, amely digitális csatlakozási felülettel kompatibilis multifunkciós aljzattal rendelkezik. A vevőegység digitális hangkimenetelét közvetlenül a fényképezőgép vázán lehet rögzíteni, külső hangkábel bekötése nélkül. Továbbá a magas hangminőség érdekében az ECM-W2BT-t egy fejlett, többirányú mikrofon kapszula használatával tervezték újra, hogy bármilyen irányból tiszta hangfelvételt rögzítsen. Az ECM-W2BT a mikrofon és a vevőegység közötti vezeték nélküli kapcsolat stabilitásának növelésével rugalmas hangrögzítést tesz lehetővé még akadályok esetén vagy zsúfolt környezetben, a vezeték nélküli funkciók kihasználásával. Jó látási viszonyok mellett akár 200 méteres távolságból is megvalósítható a kommunikáció, jelentősen növelve a hangfelvétel rugalmasságát. Az újonnan alkalmazott Qualcomm aptX Low Latency**  kodek nem csak kiváló minőségű hangfelvételt, de alacsony késési időt is biztosít.

 

 

Az ECM-W2BT vezeték nélküli mikrofon hangfelvételi funkcióinak köszönhetően szinte korlátlan kreatív szabadságot biztosít. A három rögzítési mód – MIC mód, MIX mód és az új RCVR mód – lehetővé teszi, hogy a felhasználók igényeik szerint rögzíthessenek hangokat és környezeti hanghatásokat. A MIC mód kizárólag a mikrofon jeladójából rögzít, így csak az alany hangja hallható. Az RCVR mód csak a belső vevőkészülék felől rögzít, így a felhasználók saját hangjukat rögzíthetik. A MIX mód a jeladóból és a felvevőből egyszerre rögzít, ami hasznos, hogyha mindkét beszélő hangját rögzíteni szeretnénk. Az ECM-W2BT mikrofon támogatja a sztereó hangkimenetet és a külső 3.5mm sztereó jack kábelt a sztereó hangrögzítésnél, így együttesen használható olyan csíptethető mikrofonokkal, mint az ECM-LV1 kompakt sztereó csíptethető mikrofon, amely szerény kialakítása végett könnyedén csatlakoztatható az alany ruházatához, így könnyedén rögzíthetjük hangjukat a lehető legtermészetesebb környezetben. A vevőkészüléket egy 3.5mm-es hangkimenettel látták el, így az ECM-W2BT a multiinterfész nélkül is használható kiválasztott kamerák esetében. 

 

 

A kihívást jelentő környezetek miatt az ECM-W2BT vezeték nélküli mikrofont egy csillapító funkcióval is ellátták. A felhasználók a forrás hangerejétől függően három csillapítási szint közül választhatnak, így a túlzottan erős hangokat alacsonyabb hangerővel rögzíthetik. A szél okozta zajok csökkentése érdekében az ECM-W2BT szélvédővel is rendelkezik, amely különösen hasznos kültéri rögzítések esetén. Hosszabb használat esetén a multifunkciós aljzat az áramellátást szabályzó akkumulátorsegéd funkció segítségével akár 9 órányi rögzítést biztosít. ***   Ezen felül az ECM-W2BT rendelkezik egy LINK lámpával, mely a kommunikáció állapotát mutatja a mikrofon és a vevőegység között, a POWER lámpa pedig az akkumulátor töltöttségének állapotát jelzi. Továbbá a multifunkciós aljzatot védő foglalat lehetővé teszi a vevőegység és a mikrofon együttes mozgatását vagy használatát mikrofonállványként, amely interjúk készítéséhez kifejezetten ideális választás. 

 

 

Kompakt kialakításának köszönhetően az ECM-LV1 sztereó csíptethető mikrofon kiemelkedő minőségű hang rögzítését teszi lehetővé. Az ECM-LV1 szintén rendelkezik szélvédővel a további zajcsökkentésért, és a 360 fokban forgatható rögzítő egyszerű csíptetést tesz lehetővé függőlegesen (például nyakkendőkhöz) és vízszintesen (például zsebekhez) egyaránt, míg a mikrofon ugyanabban a szögben marad. A mikrofon áramellátását a csatlakoztató biztosítja. 

 

Az ECM-W2BT vezeték nélküli mikrofon és az ECM-LV1 kompakt sztereó csíptethető mikrofon 2021 áprilisától lesz elérhető a Sony kiválasztott viszonteladóinál. 

 

_____________________

*  Az összes kompatibilis készülék listájáért kérjük, látogasson el a https://www.sony.net/dics/w2bt/ weboldalra. Az analóg hang támogatott, de digitális hang javasolt a használathoz. A digitális audio interfészt támogató eszköz használatához kérjük, állítsa a DIGITAL/ANALOG vezérlőt DIGITAL állásra.

**  A Qualcomm aptX a Qualcomm Technologies, Inc. és/vagy leányvállalatainak terméke. A Qualcomm a Qualcomm Incorporated Egyesült Államokban és más országokban bejegyzett védjegye. Az aptX a Qualcomm Technologies International, Ltd. Egyesült Államokban és más országokban bejegyzett védjegye.

***  Bizonyos kamerák esetén az áramellátást nem a multifunkciós aljzat biztosítja. A kompatibilis kamerák listájáért kérjük, látogasson el az alábbi weboldalra: https://www.sony.net/dics/w2bt/

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Különleges kedvezményekkel indítja a nyarat a Samsung

A nyár beköszöntével több sportesemény is elrajtol, itt az ideje a közös szurkolásnak. Ezzel párhuzamosan, 2024. június 3-án 10 órakor indul a Samsung fesztivál, a vállalat háromhetes promóciója, amely során a felhasználók 2024. június 24-én 9 óráig kedvezményekkel válogathatnak a Samsung legújabb zászlóshajó mobilkészülékei, tévéi és csatlakoztatható háztartási gépei közül*, hogy az új eszközökkel még magával ragadóbb szurkolói élményt élhessenek át a nyári meccsnézések alkalmával.

2024. május 27. 20:27

Már hazánkban is kapható a Huawei első négyzet alakú okosórája

Megérkezett Magyarországra a Huawei vadonatúj négyzet alakú, továbbfejlesztett egészségfigyelő- és sportfunkciókkal rendelkező okosórája, a HUAWEI WATCH FIT 3. Az eszköz a FIT-sorozat eddigi legvékonyabb és legkönnyebb tagja, az okosórában mutatkozik be a mozgásra ösztönző Okosjavaslatok funkció, valamint alvás közbeni légzésfigyelés funkcióval bővült a nyugodtabb alvás érdekében. Az Android- és iOS-kompatibilis WATCH FIT 3 egyetlen feltöltéssel akár 10 napos üzemidőt nyújt, mindössze 10 perces töltéssel pedig akár egy teljes napig használható.

2024. május 23. 11:43

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17