Válságban vannak a szeretői kapcsolatok?

forrás: Prím Online, 2021. június 26. 10:33

Már az első karantén idején is felröppentek előrejelzések a válások számának megugrását illetően, és az eleve gyengülő kapcsolatok valóban megsínylették a kényszerű összezártságot. Az egyik lehetséges menekülő útvonal lehet titkos viszonyt kezdeni, de egy világjárvány idején komoly kihívást jelenthet az ilyen kapcsolatok fenntartása is. A Viszony.hu társkereső oldal most egy kérdőíves felméréssel járt utána, hogy a saját felhasználóik hogyan élték meg az utóbbi, szerencsére lezáródni látszó időszakot. A magyar szeretői kapcsolatok képe sokkal árnyaltabb, mint elsőre hinnénk.

Online vagy személyesen?

A szeretői viszonyok ápolására alkalmas találkahelyek zárva voltak, a bérelhető búvóhelyek nem fogadhattak vendégeket, így az online megoldások előtérbe kerülhettek volna, de a titkos viszonyt fenntartóknak csak a negyede szorítkozott kizárólag erre az érintkezési lehetőségre. A válaszadók fele személyesen is meg tudta oldani a titkos találkozókat. Ha az elmúlt egy év távlatát vizsgáljuk, tízből négy társkeresőnek nem változott a szeretőzéshez való hozzáállása, és csak a harmada vallotta be, hogy óvatosabban folytatta a szeretői viszony keresését. 

 

Megállapítható, hogy a járvány nem befolyásolta jelentősen a már meglévő titkos szerelmeket. A válaszdók fele ugyanúgy fogja folytatni a viszonyát, vagy az új lehetőségek keresését, mint a karantén ideje alatt. A titkos kapcsolatoknak pedig csak negyede ért véget az elmaradt találkozók miatt, ugyanakkor megkérdezettek kétharmadának nem lett új szeretője a járvány kezdete óta. 

 

A járvány hatása a minőségre

Hiába nehezítette meg a járvány a titkos viszonyok fenntartását, úgy tűnik a minőségre nem volt jelentős hatással. Minden harmadik szeretői kapcsolat változatlan maradt és nem lett sekélyesebb, sőt! A már meglévő, fix párkapcsolataik közel fele is változatlan maradt, és csak 6%-a ért véget a lebukás miatt. 

 

Elmondható a magyar szeretőkről, hogy leleményesen megoldották a testi kapcsolat ápolását, mert csak a válaszadók negyede próbálta meg virtuális módon helyettesíteni a szexet. Jól mutatja ez az eredmény is, hogy az otthoni összezártságban nehezebb egy fix párkapcsolat mellett az online légyottokat rendszeresíteni. Néhányan említették, hogy habár nem túl kényelmes, de az autójuk adottságait tökéletesen ki tudták használni egy-egy offline összebújáshoz.

 

A titkos viszonyra vágyóknak ettől függetlenül van mit bepótolni, legalábbis a kérdőívet kitöltők véleménye szerint. A megkérdezettek közel fele be szeretné hozni a lezárások alatt kimaradt időt, és keresni fogják a lehetőségeket a vágyaik kielégítésére, hiszen reményeik szerint most ismét fellendül majd az igény a szeretői kapcsolatok iránt.

Kulcsszavak: Viszony.hu társkereső

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Huawei bemutatta 40 százalékkal hatékonyabb energiatároló rendszerét

Új, hatékonyabb energiatárolási rendszerrel frissítette termékkínálatát a Huawei Technologies. A napelemes háztartási méretű kiserőműbe (HMKE) csatlakoztatható energiatároló rendszer az eddiginél 40 százalékkal több energia leadására képes a megnövelt hatékonyságnak köszönhetően, így ideális lakossági célú felhasználásra. A tárolókapacitás rugalmasan növelhető akár 20,7 kWh-ig, párhuzamos üzemeltetéssel pedig 82,8 kWh-ig. A gyártó Bécsben mutatta be az új megoldást, amely várhatóan szeptemberben már elérhető lesz a magyar piacon is.

2024. április 12. 18:50

Itt az első magyar emoji-körkép

Szinte minden magyar internetező használ hangulatjeleket, mégis a háromnegyedüknél előfordult már, hogy nem ismerte egy-egy emoji jelentését - derült ki egy friss országos, reprezentatív kutatásból. A felmérés alapján a különböző generációk sokszor más jelentést tulajdonítanak egy-egy hangulatjelnek: a mosolygó fej vajon kedves vagy negatív jelző? Mit jelenthet a vörös zászló, a bohóc vagy a barack? Most segítünk megfejteni az emoji-használat különbségeinek okait.

2024. április 12. 16:54

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Csaknem ötven munkaadó várta a hallgatókat a Széchenyi-egyetem Állásbörzéjén

Nagy népszerűségnek örvendett a győri Széchenyi István Egyetem áprilisi Állásbörzéje az intézmény hallgatói körében, akik közel ötven vállalkozással és intézménnyel kerülhettek közelebbi kapcsolatba. A fiatalok közül sokan találják meg gyakorlati helyüket, sőt állásukat is a félévente megrendezett programon.

2024. április 12. 11:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09