Szeptemberben Budapesten kiderülhet, ki csinálta a Bitcoint

forrás: Prím Online, 2021. június 30. 11:10

A világon először Magyarországon kap szobrot a bitcoin atyja, Satoshi Nakamoto. Az álnéven jegyzett alkotó személyazonossága a mai napig ismeretlen, az ötletgazdák mégis arra kérik, ő is jöjjön el a szoboravatásra.

Szeptemberben adják át a bitcoin alapítójának mellszobrát a Graphisoft parkban, az ünnepségre pedig őt magát is szeretettel várják - azzal együtt is, hogy Satoshi Nakamoto a mai napig nem fedte fel a kilétét a nyilvánosság előtt.

 

Az online fizetőeszköz atyjának részben közösségi finanszírozásból emeltek mellszobrot a hazai kriptoközösség legfontosabb tagjai, szerintük ugyanis a blokklánc-technológia számos területen jobbá teheti a világot.

 

Györfi András, a KriptoAkademia.com szerkesztője elmondta, az alkotó kiléténél fontosabb az egyenlőség eszméje - a bronzszobor arca éppen ezért egy tükröződő felület, amibe belenézve mindenki a maga vonásaira ismerhet.

 

Ezzel együtt óriási megtiszteltetés lenne számunkra, ha a valódi Nakamoto is ellátogatna az avatóra.

 

A szobrot állíttató Györfi és társai, a MrCoin kriptopénzváltó, a Blockchain Budapest konferencia és a Blockchain Hungary szakmai szövetség képviseletében most nyílt levélben fordultak a legendás alakhoz, hogy őt magát is meginvitálják a szobor leleplezésére.

 

“Hálásak vagyunk a munkájáért. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy emléket állítunk önnek, ezen keresztül a munkásságának. Szeretettel meghívjuk önt szobrának avatására, 2021 szeptember 16-án 17:00 órára, Budapestre, a Graphisoft Parkba” - áll a Nakamotónak címzett nyílt levélben, amit a szobrot állító hat magyar kripto-szakértő írt alá.

 

 

Megreformálta a pénzrendszert

Györfiék levelükben a bitcoin atyja felé is megfogalmazzák: hisznek a decentralizáció erejében, és abban, hogy tennünk kell a hagyományos pénzrendszer visszásságai ellen. Erre véleményük szerint Nakamoto alkotása, a bitcoin a megfelelő eszköz.

 

“Abban is hiszünk, hogy a bitcoin követői, az egyéb kriptopénzek között vannak olyanok, amik valódi értéket adhatnak, valós problémákat oldhatnak meg. De legfőképp abban hiszünk, hogy a bitcoin mögötti technológia, a blokklánc forradalmi változást hoz a világban. Igazságosabb, átláthatóbb, hatékonyabb rendszereket teremthet számos területen, a politikai választásoktól kezdve a segélyszállítmányok célbajuttatásáig” - írják.

 

A levélírók abban reménykednek, az internet nyilvánossága által az üzenet eljut magához Nakamotóhoz is. Hogy célbaért-e, szeptemberben kiderül - hacsak a címzett úgy nem határoz, hogy inkognitóban vesz részt a saját szobra avatóján.

 

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/164856165664571/

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Ünnepel a Samsung Galaxy Team európai sportolói csapata

Már csak 100 nap, és elkezdődnek a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpia játékok. Ez alkalomból a Samsung, az esemény nemzetközi partnereként bejelenti eddigi legnagyobb létszámú sportolói csapatát. A vállalat idén összesen 57, köztük 44 európai Team Galaxy versenyzőt támogat – olyan sportolókat, akik a játékok során országukat képviselik –, hogy az olimpián is kihozhassák magukból a bennük rejlő lehetőségeket. 

2024. április 19. 15:11

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09