A legjobbak legjobbjai találkoztak a Széchenyi István Egyetemen

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 6. 16:15

A győri Széchenyi István Egyetem látta vendégül a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Műszaki Tudományi Szekciójának első helyezettjeit, akik egy új rendezvény keretében mutatták be kutatásaikat.  

A Széchenyi István Egyetem nagy hagyományokkal rendelkezik a műszaki tudományok terén, ezért is nyerhette el a 35. OTDK Műszaki Tudományi Szekciójának rendezési jogát. Az online térben megtartott áprilisi esemény lebonyolítása rendkívül magas színvonalú volt. Ennek köszönhetően lett az intézmény a házigazdája az újonnan életre hívott, OTDK+ elnevezésű rendezvénynek, amelyre az egyes tagozatok győztesei kaptak meghívást, és mutatták be első díjat kiérdemelt kutatásukat.

 

 Dr. Kuczmann Miklós, a Széchenyi István Egyetem professzora, a 35. OTDK Műszaki Tudományi Szekciójának ügyvezető elnöke és dr. Baranyi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora adta át az elismerést dr. Szendrő Péternek. (Fotó: Májer Csaba József)

 

A megnyitón dr. Weiszburg Tamás, az Országos Tudományos Diákköri Tanács megválasztott elnöke, a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem docense úgy fogalmazott: ezúttal a legjobbak legjobbjai találkoznak, hogy bizonyítsák felkészültségüket. „Győrbe, a Széchenyi István Egyetemre mindig jó jönni, mert itt minden működik. Az intézmény jelentős szellemi potenciállal rendelkezik oktatóit és hallgatóit tekintve, és a magyar felsoktatáson belül is erős a pozíciója” – jelentette ki, majd köszönetet mondott azért a hatalmas munkáért, amit az OTDK tavaszi, kifogástalan megrendezése jelentett.

 

Az eseményen dr. Baranyi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora a Széchenyi István Egyetem érdemes polgára címet adományozta dr. Szendrő Péternek, az Országos Tudományos Diákköri Tanács örökös elnökének a magyar tehetséggondozás érdekében végzett munkájáért. A kitüntetett beszédében az országos tudományos diákköri mozgalom fontosságáról beszélt, amely hozzájárul ahhoz, hogy a tehetséges hallgatók később a nemzet boldogulásához járuljanak hozzá. A jelenlévőkhöz fordulva azt mondta: ha nem tudósok, oktatók lesznek, az általuk képviselt erő akkor is mindenütt vissza fog köszönni a nemzetgazdaság eredményeiben. „Győrben óriási fejlődés ment végbe az elmúlt években, és ennek a centruma az egyetem. Talán nincs is még egy város, amely ennyire szeretné saját egyetemét, és nincs még egy egyetem, amely ennyire beépülne a környezetébe ipari, társadalmi szempontból” – fogalmazott dr. Szendrő Péter.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

GKID-Mastercard eTOPLISTA 2023 – a legnagyobb és legismertebb webáruházak rangsora

A GKID 2015 óta készít nyilvános rangsorokat a magyar piacon működő, és ott a legnagyobb forgalmat generáló online kereskedőkről. Az e-kereskedelmi kutató- és tanácsadócég a Mastercard közreműködésével idén négy tematikus forgalmi rangsort állított össze. A TOP15 legnagyobb forgalmú e-kereskedő mellett ismét elkészült az élelmiszerek és háztartási cikkek online értékesítésével foglalkozó kereskedőket tömörítő TOP10-es FMCG lista, valamint a legalább bruttó 5 milliárdos online kiskereskedelmi forgalmat elérő, 100%-ban magyar tulajdonú kereskedőkről is rangsor készült. Ebbe a mezőnybe idén is 13 magyar webáruház került be. 

2024. május 30. 17:19

A vállalkozások online jelentlétét tuningolja a Telekom

A Telekom megbízásából készült friss, reprezentatív kutatásból kiderült: a legtöbb vásárló számára nemcsak, hogy bizalmat építő, de vásárlást befolyásoló szempont az, hogy egy vállalkozásnak legyen saját honlapja. A Magyar Telekom legújabb szolgáltatása, az Instant Honlap segíti a gyors és hatékony online jelenlét kialakítását.

2024. május 30. 15:38

A spanyol energiaparkokban is a Smart-Ex 03–5G okostelefon digitalizálja a kommunikációt

A Cepsa, Spanyolország egyik legnagyobb integrált energiavállalata, két energiaparkot üzemeltet Dél-Spanyolországban. Az üzemek alkalmazottai évek óta a Pepperl+Fuchs termékekre támaszkodnak, hogy kommunikáljanak egymással és dokumentálják a napi feladatokat, például a karbantartást. Az 5G bevezetése új szabványokat teremtett a rendelkezésre állás, a hálózati lefedettség és a késleltetés tekintetében, lehetőséget teremtve arra, hogy a meglévő Smart-Ex 02 készletet fokozatosan cseréljék le a Pepperl+Fuchs gyújtószikramentes Smart-Ex 03 5G okostelefonjaira.

2024. május 30. 14:11

Antimikrobiális üvegport fejlesztett ki az LG

Az LG Electronics (LG) fejlett anyagokkal foglalkozó üzletága PuroTec néven egy új antimikrobiális üvegport vezetett be. Az innovatív anyagot a termékhigiénia megőrzésének céljából tervezték, és felhasználása igen sokrétű.

2024. május 30. 12:44

Naperőművel és energiatárolóval bővül a Ganz tápiószelei gyártelepe

Készen állnak a bekötésre a napelemek a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. tápiószelei gyártelepén felépített 2 MVA névleges teljesítményű naperőműparkban. A 4040 darab szolár panel telepítését a budaörsi Forest-Vill Kft. végezte el, amely a fejlesztés következő ütemében egy, az erőműhöz tartozó energiatárolót fog a helyszínen telepíteni. A beruházás várhatóan 2024 végéig fejeződik be, melynek köszönhetően a tápiószelei gyáregység energiaszükségletének jelentős részét megújuló energiaforrásból előállított áram szolgáltatja majd.

2024. május 30. 11:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52