A Xiaomi és a Sundance Institute együtt indítanak filmes tanfolyamot

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 20. 14:25

A világ egyik vezető technológiai nagyvállalata, a Xiaomi a Sundance Collab-bal, a tartalomkészítők globális közösségével és képzési platformjával lépett együttműködésre azért, hogy közösen egy olyan tananyagot és képzési programot állítsanak össze, amely eszközöket nyújt és alkalmat teremt a mobiltelefonnal készülő professzionális filmek elkészítéshez. 

A Xiaomi Studios és a Sundance Collab filmes szakértői által kidolgozott kurzus az okostelefonok által kínált filmes technikákat járja körül és kulisszatitkokat oszt meg arról, miként lehet úgy használni a telefont filmfelvételre, hogy a végeredmény egy profik által forgatott filmre emlékeztessen. Minden epizód a telefonos filmkészítés egy-egy aspektusáról szól majd. Lesz például olyan rész, amely a telefonok kamerái által nyújtott lehetőségeket tárgyalja, megint más rész a megfelelő eszközök megválasztását, a helyszín kiválasztásának dilemmáit részletezi majd. Az epizódokban feltűnnek majd a Xiaomi Creators alkotásai és egy olyan tehetségfejlesztő program résztvevői is, amely tehetséges filmkészítők és fotográfusok számára kínál platformot a telefonnal készült alkotások megosztására.

 

 

A kurzus házigazdája Steven Senshan, a Xiaomi Studios vezetője lesz. Ő irányította korábban a Xiaomi legizgalmasabb okostelefonos filmes projektjeit, például azt is, amelyet a közelmúltban mutattak be a Xiaomi Filmfesztiválon és amelyben jó pár nemzetközi díjas filmkészítő vett részt a saját, okostelefonnal felvett kisfilmjeivel. 

 

“Az elmúlt évtizedben sok alkotó készített remek filmeket, amelyeket rövidfilmekként vetítettünk és tűztünk a Sundance Filmfesztivál műsorára. Nagyon örülünk annak, hogy együttműködhetünk a Xiaomi Studios-zal ennek a filmkészítés mesterfogásait is érintő kurzusnak a felépítésében. Ez olyan új eszközöket ad a filmesek kezébe mindenütt a világon, amelyekkel képesek lesznek maximálisan kihasználni a készülékükben rejlő lehetőségeket” - mondta Beth Tripmacher, Sundance Collab termékfejlesztésért felelős vezetője. 

 

 

A teljes képzési anyag, amely hét epizódból és ezekhez kapcsolódó aktivitásokból áll, ingyenesen elérhető lesz a Sundance Collab platformon október 4-én. Az első hat epizódot a Xiaomi hivatalos közösségi média csatornáján teszik majd közzé hetente, ettől a naptól kezdődően. 

 

A Sundance Collab egy olyan egyedülálló, digitális platform, amely nyitott, befogadó, ahol a független alkotók biztonságos körülmények között léphetnek kapcsolatba egymással, oszthatják meg egymással a történeteiket, tanulhatnak egymástól és fejlődhetnek tovább alkotóként. A platformot a Sundance Institute, egy nonprofit szervezet indította el 2018-ban, amely aktívan támogatja a független filmes és színházi alkotókat, de leginkább a Sundance Filmfesztiválról ismert, amelyet évente tartanak meg a Utah állambeli Park City-ben. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már 250 SafeCross okoszebra védi a magyar gyalogosok biztonságát

2024. április 13-án, Debrecenben ünnepélyes családi rendezvényen adta át a Pearl Enterprises Kft. az általa fejlesztett 250. SafeCross okoszebrát.

2024. április 16. 18:10

Doom-klón és új játékok jelentek meg a HomeLAB-3-asra

A Neumann Társaság HCC szakosztályának pályázatán a több mint negyven évvel ezelőtt megjelent, házilag összeszerelhető magyar Homelab-3 hobbikomputerre készültek jóval későbbi vagy világszerte elterjedtebb számítógépekről ismert játékok, így például a Doom vagy a Wizard of Wor klónjai. A programozás fejlődését szemlélteti, hogy lelkes kóderek több generációval újabb platformok játékait tudták sikeresen adaptálni az ősgépre, csúcsra járatva annak képességeit.

2024. április 16. 16:36

Európában csökkent, Magyarországon változatlan a tévénézésre fordított idő

A televíziózás továbbra is meghatározó napi szabadidős tevékenység hazánkban annak ellenére, hogy Európa legtöbb országában, de a világ számos táján is csökken a televízió népszerűsége. A Föld népessége napi szinten 2 óra 25 percet tévézik. Az európaiak majdnem egy órával többet, átlagosan 3 óra 22 percet, míg mi, magyarok az ezredforduló óta töretlenül legalább négy órát ülünk a televízió képernyője előtt egy átlagos napon – derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss elemzéséből.

2024. április 16. 14:55

A Stanford Egyetem professzora szerint példaértékű a Széchenyi-egyetem és az ipar együttműködése

Nagyra értékeli a Széchenyi István Egyetem elmúlt években megvalósult fejlődését dr. Glenn Tiffert, az amerikai Stanford Egyetem Hoover Intézetének professzora, aki az ellátási láncok biztonságossá tételéről tartott telt házas előadást a Győri Innovációs Parkban április 9-én. A kutató szerint az intézmény példaértékűen működik együtt az ipari szereplőkkel, segítve a hallgatók gyakorlatorientált képzését.

2024. április 16. 13:14

Májusban indul az első SMP Marketing Masters kurzus!

A Magyar Marketing Szövetség elhozza a hazai szakemberek és marketingtevékenységet végzők számára a legszínvonalasabb stratégiai, kreatív, digitális, illetve technológiai tudásbővítő kurzusokat. Az SMP Masters magyar nyelvű, programsorozat összesen 5, egyenként 2 napos tematikus kurzusból áll.

2024. április 16. 11:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09