A szinglik újabban egy hűtlenségre szakosodott társkeresőn ismerkednek?

forrás: Prím Online, 2021. október 18. 13:55

Vajon egy szingli miért keresheti a boldogságot egy olyan társkereső oldalon, ami kifejezetten a házasságban vagy tartós kapcsolatban élők ismerkedését szolgálja? A Viszony.hu legújabb felmérésében - melyet több mint 300 társkereső véleménye és belső statisztikák alapján készítették el az oldal munkatársai -, meglepő részletek derültek ki a hűtlenkedők társkeresőjén ismerkedő egyedülállók és válófélben lévők arányáról.

 

Liezon, flört vagy csak szex?

Váratlan fordulat az oldal hitvallását tekintve, hogy a kérdőív kitöltőinek közel fele nem él egy háztartásban párkapcsolati szinten senkivel, de az oldalon ismerkedő társkeresők egészére vetítve az egyedülállók aránya a felhasználók több mint felét teszi ki. Az igények változóak, de akár a kérdőívet, akár az oldal belső statisztikáit nézzük, elmondható, hogy a szeretői kapcsolat fő célja az otthonról hiányzó erotikus vágyak kielégítése, ugyanis a Viszony.hu közösségének kétharmada jelölte meg ezt a keresett kapcsolat elvárásaként. Úgy látszik a szex, jobban mondva annak hiánya, továbbra is a félrelépések fő mozgatórugója.

 

A kifejezetten komoly kapcsolat reményében regisztrálók aránya sem elhanyagolható. Minden negyedik társkereső szeretne társaságot, illetve szorosabb kötődést kialakítani. Nem meglepő módon a nők közel egyharmada vágyik a szexen túlmutató erősebb kötődésre.

 

Bár az oldal egyik fő ismérve, hogy éppen azért érdemes rajta ismerkedni, mert az ember őszinte lehet a házas státuszát illetően, a női társkeresők több mint harmada számolt be arról, hogy szingli férfiakkal is ismerkedett már az oldalon. Erre magyarázat lehet, hogy sok szingli pasi úgy véli, könnyebb férjes asszonyokkal találkozgatni, mert ők nem akarnak elköteleződni, nem várnak többet annál, mint amennyit ők nyújtani akarnak.

 

 

A hűtlenség megbocsájtható?

A felmérésben arra is kíváncsiak voltak, hogy társkeresőik szerint mennyire lett elfogadott a hűtlenség napjainkra. A kitöltők több mint a háromnegyede szerint ez vagy a félrelépés okaitól függ, vagy abszolút elfogadhatónak tartja, így mindössze a válaszadók negyede gondolja társadalmilag megbélyegzőnek a megcsalást.

 

Gyakorta merül fel az is, hogy vajon érdemes-e akkor is folytatni egy kapcsolatot, ha valamelyik félről kiderül, hogy félrelépett. A nők és férfiak háromnegyede – függetlenül attól, hogy ők voltak a félrelépők vagy a megcsalt fél – határozottan adna még esélyt a folytatásnak, vagy nem tudja eldönteni, de kategorikusan nem jelenti ki, hogy be kéne fejezni azt.

 

Ugyancsak érdekes adat, hogy a kérdőívet kitöltők negyede még soha nem is lépett félre korábban, és nagyjából harmada van meggyőződve arról, hogy őket sem csalták meg soha. 3-4% körüli azoknak az aránya, akiknek még tartós kapcsolatuk se volt soha, és talán az ő jelenlétük a legmeglepőbb az oldalon.

 

Megállapíthatjuk tehát, hogy a Viszony.hu-n messze nem csak a házas, félrelépni vágyó emberek ismerkednek, hanem olyanok is, akik kapcsolódásra vágynak, legyen az alkalmi vagy tartós. Korábbi felmérésekből tudjuk, hogy a férfiak hajlamosabbak szingli nőkkel ismerkedni, a nők pedig a hozzájuk hasonló családi állapotú férfiakat preferálják, de az arányokat nézve nem ritka az sem, ha két szingli fut össze ezen a társkeresőn. Végül is szeretők úgy is lehetnek, ha nem hűtlenek senkihez, csak nem kívánnak a közösség előtt felvállalt, klasszikus párkapcsolatot folytatni.

Kulcsszavak: Viszony.hu társkereső

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A magyar vásárlók közül választják a legtöbben környezettudatosságból a felújított mobilt

Nagyjából 300 tonna szén-dioxidtól kímélte meg a környezetet a Rejoy és a három további piacon jelen lévő anyacége, a Flip Technologies – ez átszámítva 150 személyautó éves kibocsátásának felel meg. A piactér régiós ügyfélfelmérése szerint arányaiban a magyar vásárlók közül voksolnak a legtöbben a felújított készülékekre környezettudatossági szempontokból – ebben pedig a boomer és millenial korú ügyfelek a legaktívabbak.

2024. április 21. 16:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Így használjuk biztonságosan a kijelzőket

A jó idővel jön a napsütés is, amitől gyakran nehezebb látni a kijelzőnket. Ilyenkor hajlamosak vagyunk felhúzni a fényerőt, ami azonban hosszútávon káros lehet szemünknek. A HONOR összeszedett pár általános tippet arról, hogy – az időjárástól függetlenül – miként óvjuk érzékszervünket, főleg úgy, hogy egyre többet használunk kijelzőket, képernyőket.

2024. április 21. 10:29

ABB: 2024. I. negyedévi eredmények

Björn Rosengren, vezérigazgató: „A magas bázisadatokhoz viszonyított első negyedéves teljesítményünk azt mutatja, hogy az év jól indult, a megrendelések dinamikája erősebb a vártnál, az árrés rekordmagas, a készpénztermelési teljesítményünk erős. Mindez kellő magabiztosságot ad ahhoz, hogy a 2024-ben várt árrést felfelé módosítsuk.”

2024. április 20. 19:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50