A Samsung a Tetrissel közösen alkotta meg a Samsung Kirakóst

forrás: Prím Online, 2021. december 7. 12:39

A Samsung a The Tetris Company segítségével alkotta meg a limitált kiadású Samsung Kirakóst. A különleges ételtároló rendszert a világhírű Tetris játék ikonikus Tetrimino alakzatai inspirálták, az egyedi kialakítással pedig hozzájárul az élelmiszerpazarlás csökkentéséhez. A Samsung Kirakós bevételeivel a két vállalat az Európai Élelmiszerbankok Szövetségét támogatja.

Az egyedi tárolórendszer hét ikonikus Tetrimino elem forma- és színvilágát idézi a ciánkék, a sárga, a lila, a zöld, a kék, a piros és a narancs színű edényeivel, amelyekben hatékonyan és biztonságosan tárolhatók a különböző élelmiszerek a hűtőben vagy a fagyasztóban. A hűtőszekrény szórakoztató berendezésén túl, a Samsung Kirakós a fenntarthatósághoz is hozzájárul, hiszen az eladásukból származó teljes bevétellel az Európai Élelmiszerbankok Szövetségét támogatják.   

 

Az ételpazarlás világszerte egyre jelentősebb problémát jelent*. A felhasználók elmondása szerint a saját pazarlásuk már eléri a pandémiát megelőző szintet. Tízből hárman (30%) már több élelmiszert dobnak el, mint a járványhelyzet előtt, mert kevésbé tudatosan készítik és fogyasztják az ételeket. Nem főznek előre és a maradékokat sem használják fel.

 

 

A sokak gyermekkorát idéző, színes, a Tetrisből ismerős formavilágú tárolókkal, a Samsung Kirakóssal olyan élmény lesz a hűtőbe pakolni, mintha a felhasználók a játékban rendezgetnék az alakzatokat. A rugalmasan variálható elemekből álló készlettel hatékonyabban kihasználható a hűtőben rendelkezésre álló hely, így a maradékok is tovább tárolhatók és kevesebb étel végzi a szemétben. Az ünnepi időszakban érkező Samsung Kirakós nemcsak praktikus, hanem kiváló karácsonyi ajándék is lehet gamereknek, ínyenceknek és a fenntartható háztartást vezetőknek**.  

 

Az új Kirakóshoz hasonlóan a Samsung hűtőszekrények is kívül-belül személyre szabhatók. A Testreszabható Belső Tér és a Borospolc megoldások vagy a SpaceMax technológia lehetővé teszik, hogy a felhasználók a hűtő belső terét a saját igényeik szerint átalakítsák és a lehető legteljesebb mértékben kihasználják. Ezek a különleges megoldások megtalálhatók a Samsung Bespoke hűtőszekrényekben is, amelyek különleges kialakításuk miatt még kényelmesebb használatot tesznek lehetővé, a megjelenésük pedig a lakás hangulatához alakítható. Az ezekhez kiválóan illeszkedő, limitált kiadású Samsung Kirakóst a vállalat kutatási eredményei***  is inspirálták, amelyek megmutatták, hogy az európaiak több mint fele (54%) szerint a rendezettebb tárolással csökkenthetnék az élelmiszerpazarlásukat, közel kétharmaduk (64%) szerint pedig az ételek tovább elállnának náluk, ha megfelelően tárolnák azokat.   

 

 

„A Samsung számára kiemelten fontos, hogy olyan termékeket és megoldásokat fejlesszen, amelyek a felhasználókat a mindennapi életben segítik, például az élelmiszerpazarlás csökkentésében is. Ezért is fogtunk össze a The Tetris Companyvel, hogy megalkothassuk a Samsung Kirakóst, amely egy teljesen egyedi, mókás ételtárolási rendszer – mondta el Tim Beere, a Samsung Hűtési kategóriájának vezetője. – A Kirakós nemcsak remekül néz ki és szinte tökéletesen illeszkedik a hűtőinkbe, hanem hatékonyabb megoldást is kínál a különböző élelmiszerek tárolására. Ezzel a felhasználók kétszeresen is tesznek a pazarlás ellen, hiszen az Európai Élelmiszerbankok Szövetségét is támogatják a Samsung Kirakós megvásárlásával.” 

 

„Nagy öröm számunkra, hogy együttműködhettünk a Samsunggal a Kirakós megalkotásában és egy kis Tetris-nosztalgiát és szórakozást hozhattunk a hűtők mindennapos használatába. Remek érzés látni a kedvenc játékunkat életre kelni a Samsung Kirakós elemeiben, és kíváncsian várjuk, hogyan alakulnak majd át a felhasználók hűtői hatalmas Tetris játékokká. Mi több, azzal, hogy a teljes bevételt az Európai Élelmiszerbakok Szövetségének ajánlottuk fel, ez egy nagyszerű lehetőség, hogy segítsünk még több eszközzel felvenni a harcot az élelmiszerpazarlással szemben” – mondta Maya Rogers, a Tetris elnök-vezérigazgatója.

 

Az új Samsung Kirakós számos európai országban elérhető lesz az ünnepi időszakban, köztük, Magyarországon, Romániában, Szerbiában, Horvátországban, Szlovéniában, Spanyolországban, Csehországban, Szlovákiában, Olaszországban, Görögországban, Franciaországban és az Egyesült Királyságban. 

 

 

A felhasználók további információkat érhetnek el a Samsung Kirakósról a samsung.com/hu/tetris weboldalon. A készletek a https://www.yesiwantit.com/brand/samsung-stackers oldalon érhetőek el, a bevételt pedig az Európai Élelmiszerbankok Szövetsége kapja, amely egy 335 európai élelmiszerbankot magába foglaló non-profit hálózat, célja az ételpazarlás csökkentése és az élelmezésbiztonság megteremtése a kontinensen.

 

Az Európai Élelmiszerbankok Szövetsége jelentős növekedést tapasztalt az élelmiszer iránti keresletben az elmúlt években, ez a tendencia pedig a várakozásaik szerint nem fog változni a közeljövőben. A különböző jótékonysági szervezetek a Szövetségtől kapott támogatással csak 2020-ban több mint 12,8 millió rászorulón segítettek, amely 34,7 százalékkal magasabb szám, mint a világjárvány előtt, 2019-ben. A szervezet európai tagjai 860.000 tonnányi olyan élelmiszert gyűjtöttek össze és osztottak szét a jótékonysági munkát végző partnerek között, amelynek nagy része máskülönben kárba veszett volna, ez 12 százalékkal több volt, mint 2019-ben.

 

________________

*  A WRAP 2021-es Ételpazarlás Trend Felmérése

**  Minden egyedi TetrisTM edény a következő anyagokból készül, az élelmiszeripari szabályozásoknak megfelelően; 100% OPP: A PP anyag CAS száma: 9003-07-0/Újrahasznosítható. A külső csomagolás teljes FSC hitelesítést kapott.

***  A Samsung európai kutatását 11 országban végezte 20.000 válaszadóval, a 3gem segítségével. A pazarlás értékét minden országban a válaszadók átlagos heti költését, valamint az átlagos fogyasztást figyelembe véve minden kategóriában. Az éves adatok a heti átlagok és hetek számának szorzata.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A jó portréfotók szakértelmet, technikát és elköteleződést igényelnek

A HONOR legújabb termékcsaládja, a HONOR 200 Pro-val az élen a portréfotózást helyezte előtérbe. Az új eszközökkel egy stúdiót hordozhatsz a zsebedben, ami a mesterséges intelligencia segítségével és a profi kialakításnak köszönhetően jelentősen megkönnyíti azt, hogy kiváló képeket készíts. Ezzel együtt azonban van pár tippünk ahhoz, hogy miként hozd ki a maximumot készülékedből – akár a legújabb szériát használod, akár más készüléket.

2024. június 22. 14:08

1 millió eurós befektetést kapott egy magyar fenntarthatósági startup

Jelentős összegű befektetést kapott a denxpert EHS&S software nevű magyar startup, amely környezet- és munkavédelmi, illetve fenntarthatósági adatok gyűjtésében, kezelésében és auditbiztos reportolásában segíti a vállalatokat. A régióban piacvezető cég skálázásra és nemzetközi terjeszkedésre használja majd az Óbuda Uni Venture Capital (ÓUVC) és a Sofia Angel Ventures (SAV) közös befektetését. 

2024. június 22. 12:10

K&H: példaszerű szövetség a mesterséges intelligencia-fejlesztés terén

A természetes emberi beszéd működésének alaposabb megértését célozza az a kutatási együttműködési megállapodás, amelyet a Szegedi Tudományegyetem és a K&H Csoport képviselői írtak alá. A kutatási együttműködés célja a természetes nyelvi megértés finomítása és integrációja olyan, minden K&H-ügyfél számára elérhető digitális asszisztens számára, amelynek a működése mesterséges intelligencián (AI) alapul.

2024. június 22. 10:29

Alelnököket választott a Magyar Marketing Szövetség

A szövetség a marketing szakmai, illetve társadalmi szerepének további mélyítését tűzte ki célul, ennek érdekében a közösségi munka szervezése, a nemzetközi kapcsolatok koordinálása, az edukációs projektek, valamint a vállalati és partnerségi kapcsolatok területén a jövőben három alelnök támogatja majd a szövetség tevékenységét.

2024. június 21. 18:25

Lemaradunk, ha nem tanuljuk meg használni a mesterséges intelligenciát

Megállíthatatlan a mesterséges intelligencia (MI) térhódítása a magyar iskolákban: a tanárok közel 40 százaléka és a diákok harmada rendszeresen használja a technológiát, amely tízből kilenc pedagógus szerint 2-3 éven belül át fogja alakítani az oktatást. 

2024. június 21. 16:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02