Mik azok az RSI botok?

forrás: Prím Online, 2021. december 29. 20:11

Az RSI botok olyan mutatók, amelyeket figyelembe véve hatékonyabbak és sikeresebbek lehetünk a kriptovaluták adás-vételében. Éppen ezért fontos, hogy megértsük, hogy pontosan mik is ezek és miben segítenek.

Először is, mi az az RSI bot pontosan?

 

Az RSI a Relative Strength Index, magyarul relatív erősségi index rövidítése. Ezt a technikai mutatót pénzügyi piacokon, többek között a kriptovaluták piacain is használják. Azt a célt szolgálja ez a jelzőszám, hogy segítségével egy eszköz, például a kriptovaluta historikus erősségét vagy gyengeségét tudjuk ábrázolni a múltbéli időszak záróárai alapján. Ezt egyszerűbben hívhatjuk piaci lendületnek, hangulatnak is. A mutató egy nullától százig terjedő skálán mutatja ezt az értéket. 

 

A bűvös harmincas és hetvenes érték

 

A kereskedők két lényeges érték átlépését szokták figyelni. Az első ilyen a harmincas szint. Ennek közelében a terméket általában túladottnak tekintik. Ez nem jelent mást, mint hogy itt a várakozások szerint az eladások már mérséklődnek, majd abbamaradnak. Ezt a feltételezések szerint a vételi oldal erősödése követi. Röviden összefoglalva: a harmincas értéken vagy efelett várható, hogy az eszköz árfolyama emelkedni kezd. Sok befektető ezt a szintet tekinti jó beszállási, eszközvásárlási alkalomnak.

 

Ezzel szemben a hetvenes szintnél sokan az eszköz túlvásároltságáról, túlárazottságáról beszélnek. Ez azt jelenti, hogy itt a vásárlási szándék gyengülésével lehet számolni, és helyette az eladások beindulása prognosztizálható. Ez pedig természetesen az árfolyam csökkenésével járó folyamat. A hetvenes szintet tehát sok befektető megfelelő kiszállási szintnek tekinti. Fontos még megjegyezni, hogy a mutató a kilengések számával, valamint a vizsgált időszakkal számol.

 

Hogyan működik az RSI bot?

 

Lehetőség van benne beállítani, hogy mekkora százalékon szeretnénk bevásárolni a kiszemelt kriptovalutából, és milyen százaléknál szeretnénk értékesíteni azokat. Nem csak egy tranzakciót lehet beállítani a programban. Több cél beállításával növelhetjük a profit lehetőségét, amíg az eszköz el nem éri a tervezett eladási százalékot.

 

A Tradensea RSI bot figyelembe tudja venni az esetleges árfolyam különbségeket is. Ez egy nagyon hasznos funkció, melynek értelmében azt figyeli az automatizmus, hogy az eladási árfolyam nem alacsonyabb-e a vételi árnál, mert ebben az esetben nem jön létre a tranzakció. Ez egy olyan beépített kontroll, ami analizálja a beszálló pozíciókat az eladási értékhez viszonyítva, és csak azokat az ügyleteket engedélyezi, amik semmiképp sem eredményeznek veszteséget a felhasználónak. Ilyen módon csak a profitot termelő műveletek futhatnak le.

 

Amennyiben olyan pozícióink vannak, amik nem tudnak a fent leírt elvek szerint megvalósulni, két opció közül választhatunk. Az egyik, hogy kivárunk, amíg nem tudunk profitot realizálni, a másik pedig, hogy beállítunk ezeknek egy rögzített profit százalékot, amin manuálisan eladunk, ha elér ahhoz a ponthoz a piac.

 

Az RSI botok is remek segítséget jelentenek az automatizált kereskedés során. Ha megtanuljuk őket használni, kiaknázhatjuk a bennük rejlő lehetőségeket.

Kulcsszavak: kriptovaluta kriptopénz

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Philips bemutatja az új Evnia gaming monitort

Az Evnia bemutatja 5000-es gaming monitor sorozatának új, díjnyertes tagját. A Philips Evnia 27M2N5500 mindent tartalmaz, amire egy felhasználónak szüksége van a lebilincselő gaming élményhez és a folyamatos kiváló teljesítményhez, miközben nagyobb figyelmet fordít a fenntarthatóságra: 27 hüvelykes (68,5 cm) Fast IPS panel QHD felbontással, 180 Hz-es frissítési ráta, akár 0,5 ms MPRT és 1 ms GtG válaszidők, DisplayHDR 400 és teljesen új, környezetbarát dizájn.

2024. május 26. 16:59

3 ok, amiért a KKV-knak szükségük van a mesterséges intelligenciára a hálózatmenedzsmentben

A mesterséges intelligencia ma már mindenhol jelen van. Ami a hálózatépítést illeti, az irányítás és a kiberbiztonság terén olyan jelentős változások tapasztalhatók, amelyek egyszerűsíthetik a működést és csökkenthetik a kis- és középvállalkozások költségeit. 

2024. május 26. 15:37

Megérkezett az első tömeggyártásra szánt humanoid robot a Unitree-től

A Unitree Robotics bemutatta G1 modelljét, amely a vállalat második általános célú humanoid robotja. A bejelentés azonnal szenzációt keltett, mivel a robot könnyedén megbirkózik az olyan feladatokkal is, mint egy szódásüveg kinyitása, a diótörés, a nehéz tárgyak szállítása, vagy a hegesztés, ráadásul tömeggyártásra alkalmas, piacérett formában van.

2024. május 26. 13:50

Sztorik a zsebben: gyermeknapon debütál az NMHH új kiadványa

A gyermekek biztonsága kerül fókuszba május 25-én és 26-án a Városligeti Gyermeknapon. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által szervezett rendezvényen a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) is ott lesz. A korábbi évekhez hasonlóan várhatóan idén is a Biztonságos Internet Sátor lesz az egyik legnépszerűbb helyszín, ahol ezúttal kicsik és nagyok a „Sztorik a zsebben – Történetek a közösségi médiából” című kiadványt is kézbe vehetik.

2024. május 26. 12:04

5 dolog, amit már most könnyen digitalizálhatnánk a munkában

Már régen elmúltak azok az idők, amikor minden szerződést és számlát papír alapon, postai úton kellett eljuttatni a célszemélyhez, és egy ideje már a céges irattárakat is szerverekre cseréltük. A mai napig vannak viszont olyan feladatok, amelyeket manuálisan vagy személyesen végzünk – ahelyett, hogy már elérhető technológiai megoldásokra bíznánk magunkat. Íme öt olyan tevékenység, amit már a jelenleg elérhető eszközökkel is könnyen digitalizálhatnánk a mindennapokban.

2024. május 26. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17