Mik azok az RSI botok?

forrás: Prím Online, 2021. december 29. 20:11

Az RSI botok olyan mutatók, amelyeket figyelembe véve hatékonyabbak és sikeresebbek lehetünk a kriptovaluták adás-vételében. Éppen ezért fontos, hogy megértsük, hogy pontosan mik is ezek és miben segítenek.

Először is, mi az az RSI bot pontosan?

 

Az RSI a Relative Strength Index, magyarul relatív erősségi index rövidítése. Ezt a technikai mutatót pénzügyi piacokon, többek között a kriptovaluták piacain is használják. Azt a célt szolgálja ez a jelzőszám, hogy segítségével egy eszköz, például a kriptovaluta historikus erősségét vagy gyengeségét tudjuk ábrázolni a múltbéli időszak záróárai alapján. Ezt egyszerűbben hívhatjuk piaci lendületnek, hangulatnak is. A mutató egy nullától százig terjedő skálán mutatja ezt az értéket. 

 

A bűvös harmincas és hetvenes érték

 

A kereskedők két lényeges érték átlépését szokták figyelni. Az első ilyen a harmincas szint. Ennek közelében a terméket általában túladottnak tekintik. Ez nem jelent mást, mint hogy itt a várakozások szerint az eladások már mérséklődnek, majd abbamaradnak. Ezt a feltételezések szerint a vételi oldal erősödése követi. Röviden összefoglalva: a harmincas értéken vagy efelett várható, hogy az eszköz árfolyama emelkedni kezd. Sok befektető ezt a szintet tekinti jó beszállási, eszközvásárlási alkalomnak.

 

Ezzel szemben a hetvenes szintnél sokan az eszköz túlvásároltságáról, túlárazottságáról beszélnek. Ez azt jelenti, hogy itt a vásárlási szándék gyengülésével lehet számolni, és helyette az eladások beindulása prognosztizálható. Ez pedig természetesen az árfolyam csökkenésével járó folyamat. A hetvenes szintet tehát sok befektető megfelelő kiszállási szintnek tekinti. Fontos még megjegyezni, hogy a mutató a kilengések számával, valamint a vizsgált időszakkal számol.

 

Hogyan működik az RSI bot?

 

Lehetőség van benne beállítani, hogy mekkora százalékon szeretnénk bevásárolni a kiszemelt kriptovalutából, és milyen százaléknál szeretnénk értékesíteni azokat. Nem csak egy tranzakciót lehet beállítani a programban. Több cél beállításával növelhetjük a profit lehetőségét, amíg az eszköz el nem éri a tervezett eladási százalékot.

 

A Tradensea RSI bot figyelembe tudja venni az esetleges árfolyam különbségeket is. Ez egy nagyon hasznos funkció, melynek értelmében azt figyeli az automatizmus, hogy az eladási árfolyam nem alacsonyabb-e a vételi árnál, mert ebben az esetben nem jön létre a tranzakció. Ez egy olyan beépített kontroll, ami analizálja a beszálló pozíciókat az eladási értékhez viszonyítva, és csak azokat az ügyleteket engedélyezi, amik semmiképp sem eredményeznek veszteséget a felhasználónak. Ilyen módon csak a profitot termelő műveletek futhatnak le.

 

Amennyiben olyan pozícióink vannak, amik nem tudnak a fent leírt elvek szerint megvalósulni, két opció közül választhatunk. Az egyik, hogy kivárunk, amíg nem tudunk profitot realizálni, a másik pedig, hogy beállítunk ezeknek egy rögzített profit százalékot, amin manuálisan eladunk, ha elér ahhoz a ponthoz a piac.

 

Az RSI botok is remek segítséget jelentenek az automatizált kereskedés során. Ha megtanuljuk őket használni, kiaknázhatjuk a bennük rejlő lehetőségeket.

Kulcsszavak: kriptovaluta kriptopénz

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jöhet a személyre szabott reklámoktól mentes ingyenes Facebook és Instagram?

Nagy várakozás előzte meg az uniós adatvédelmi testület (EDPB) állásfoglalását az egyelőre leginkább a Meta által használt „consent or pay” (hozzájárulás vagy fizetés) üzleti modell adatvédelmi vonatkozásaival kapcsolatban. Várhatóan mi lesz a hatása a véleménynek a közösségi médiumok és platformok működésére, mit jelenthet mindez a piaci szereplők és a felhasználók számára? A fenti kérdéseket Bartal Ivánnal, az Oppenheim Ügyvédi Iroda adatvédelmi jogi praxisának vezetőjével jártuk körbe.

2024. április 24. 21:07

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Bridgestone abroncsokon gurul a Maserati első teljesen elektromos SUV-ja

A prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások terén világszinten vezető Bridgestone-t választotta a Maserati, hogy egyedi 20"-os gumiabroncsokat fejlesszen első teljesen elektromos SUV-ja, a Maserati Grecale Folgore számára.

2024. április 24. 18:12

SFFA 2024 – bejelentették az International Filmmakers 30 shortlistesét

A Creo örömmel jelenti be a Sony Future Filmmaker Awards 2024 shortlisteseit. A hat kategóriában 30 filmkészítőből álló shortlisten szereplő alkotók egyedülálló élményben részesülnek, és egy héten át különleges eseményeken vehetnek részt a Sony Pictures Studios Los Angeles-i telephelyén, beleértve egy workshopot, amely páratlan hozzáférést biztosít az iparág kulisszái mögé. A 2024. május 30-i díjátadó ünnepségen pedig kihirdetik a hat kategória győztesét, akiket szakértő zsűritagok választanak ki.

2024. április 24. 16:39

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50