Balogh Petyát választották meg 2021 Startup Befektetőjének

forrás: Prím Online, 2022. január 3. 12:59

Az első hazai befektetéscélú közösségi finanszírozási szolgáltató, a Tőkeportál által szervezett szavazás díjait a Kanapé pitch sorozat szilveszteri különkiadásában, a Startup Szilveszter során adták át. A tavaly első alkalommal átadott díjakat idén egy új kategória, az Év Közösségi finanszírozási Kampánya díj is kiegészítette. A tavalyi díj a Puli Space Technologies a Holdra küldött plakettjén való feltüntetés volt, az idén a Carassia pezsgőt élvezhetik a díjazottak.

Az Év Startup Befektetője díjat idén is a Cápák közöttből is ismert, korábban az NNG-ből exitált Balogh Petya nyerte. Petya nagyon népszerű a startupperek körében, ami hiteles múltjának, 40 befektetésének és edukatív kommunikációján az eredménye. A díj átvétele alkalmából videoüzenetben elmondta: „A legtöbb startupnál 2021-ben jelentős növekedést láttam, és ez azért is figyelemreméltó, mert a 2020-as év anyagilag senkinek nem volt a legjobb éve. Azok a startupok, amelyek viszonylag jól állták ki a pandémiát és stratégiailag előre tudtak jutni, 2021-ban ezt már pénzre is tudták váltani. Azt remélem, hogy 2022-ben ez a trend fog folytatódni.”

 

 

Az Év Startupja egy fintech szolgáltató, a digitális faktorálással foglalkozó Péntech lett. Ők a pandémia nyertesei közé sorolják magukat. A Péntech aktív résztvevője a hazai fintech ökoszisztémának, a Magyar Fintech Szövetség alapító tagja. Dr. Réti Bálint, a társaság egyik alapítója a díj alkalmából elmondta: „A pandémia sokkjában két élmény ért minket: egyrészt, az ökoszisztéma, a kölcsönös kiállás egymás érdekeiért még fontosabbá vált, másrészt a digitális pénzügyek különös jelentőséget nyertek. Mi élni tudtunk a lehetőséggel, hiszen a likviditás megőrzése/visszaszerzése létfontosságú lett a KKV-k számára, digitális megoldásunk pedig valós segítséget jelent. Emellett számos hazai és külföldi (pénzügyi) intézménnyel sikerült megállapodni, moduláris alapú folyamat digitalizálást nyújtunk számukra.”

 

Új díj az Év Közösségi Finanszírozási Kampánya kategória. Ezt idén Kemény Kornél csapata, a Solarbnb nyerte, akik szinte a nulláról, prototípus fázisban, szorgalmas kampánymunkával és a nehézségeket legyőző elhivatottsággal 42 M Ft tőkét gyűjtöttek kampányuk során. Kemény Kornél CEO elmondta: „Egy éve ilyenkor még javában zajlott a kampányunk. Emlékszem, hogy a két ünnep között is zajlottak a megbeszélések a befektetőkkel. Akkor még bizonytalan volt az is, hogy egyáltalán sikeres lesz-e a kampány, de az alázatos munka és az agilitás tovább segített minket, ahogy azóta is a jelentősen átalakult napelem-beruházási piac minden nehéz helyzetében.”

 

------------------------------------

A Tőkeportál az első hazai befektetéscélú közösségi finanszírozási platform szolgáltatója. A közösségi finanszírozás online tőkebevonást jelent, amelynek révén a professzionális, intézményi befektetőkön kívül lakossági, hétköznapi befektetetők kis összegekkel is befektethetnek a platformon kampányt indító vállalkozásokba. A felhasználók számára egyszerűen átlátható, előzetes azonosítást igénylő, a nemzetközi és hazai jogszabályok, és az évek óta jelentős fejlődést mutató nemzetközi platformok legjobb gyakorlata szerint működő platformon kis-és kezdővállalkozások, startupok indíthatnak tőke-vagy támogatásgyűjtő kampányokat. Az eddigi sikeres kampányok 15-100M Ft tőkét tudtak így bevonni. A Tőkeportál hamarosan saját kampányt is indít. A startup befektetések különösen kockázatos befektetési eszköznek számítanak, a korai fázisban lévő vállalkozások üzleti modelljének és belső folyamatainak kiforratlansága miatt. A startup részvények piaca illikvid és a cégérték-növekedés hosszú évekig tart, így kisebb összegeket, több kampányra elosztva érdemes befektetni. 

 

A Kanapé pitch sorozatot jelen adását a frissen alakult Express Innovation Agency támogatta.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezek voltak a legnépszerűbb helyek és személyek az online médiában 2023-ban

Politikusok, sportolók, hazai és külföldi hírességek szerepelnek a leggyakrabban említett nevek között, amelyek megjelentek az online médiatérben 2023-ban. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 93 népszerű médiafelület – televíziós csatornák, újságok, rádiók honlapjai, valamint hírportálok, közösségimédia-felületek, fórumok és blogok – elemzésével azt vizsgálta, kik álltak a hírek és a közbeszéd fókuszában, valamint azt is, hogy hazánk és a nagyvilág helyszínei közül melyek szerepeltek a legtöbbet.

2024. április 23. 19:24

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50