Újabb lépést tett a fenntarthatóság felé a Philips

Kütyü Magazin, 2022. január 16. 16:49

Az MMD – a Philips monitors márkalicencpartnere – megszerezte a 9. generációs TCO Certified tanúsítványt számos fenntartható terméke számára. A tanúsítást elsőkként megszerző gyártók egyikeként a Philips monitors rekordszámú (64) tanúsítvánnyal rendelkező kijelzővel rendelkezik azon a napon, amikor a TCO Certified tanúsítás 9. generációját bemutatták a nyilvánosságnak decemberben. Az előző generációkhoz képest a TCO Certified 9. generációja szigorúbb és átfogóbb kritériumokat határoz meg a termék teljes életciklusára vonatkozóan, és lehetővé teszi a kritikus lépések megtételét a fenntartható IT-termékek fejlesztése tekintetében.

 

Sokkal több egy puszta ökocímkénél

Az IT-termékek világelső fenntarthatósági tanúsító szervezeteként a TCO Certified azonosítja a problémákat, és biztosítja, hogy az iparág fenntarthatóbb lépéseket tegyen. A tanúsítvány tartalmazza a naprakész kritériumok átfogó rendszerét, a független ellenőrzést és egy strukturált rendszert a folyamatos javítás érdekében, hogy valódi és tartós változást mozdítson elő. 

 

A fenti Philips monitorok rendelkeznek a TCO Certified Generation 9 tanúsítvánnyal.

 

Szélesebb körű környezeti és társadalmi kritériumok az életciklus során

A TCO Certified 9. generációjának tanúsítványára való jogosultsághoz a termékeknek a legfrissebb tanúsításhoz képest is szigorúbb kritériumoknak kell megfelelniük, különböző kategóriákban, többek között: társadalmi szempontból felelős gyártás, körforgásos gazdaság, nem veszélyes vegyi anyagok, valamint a termék teljesítménye és az energiahatékonyság közötti egyensúly. Független szakértők által több, mint 40 új Fenntarthatósági Teljesítménymutató (Sustainability Performance Indicator, SPI) került összegyűjtésre és ellenőrzésre.

 

A fenntarthatóság tudatosítása egy folyamat a gyártók és a fogyasztók számára egyaránt. Egyrészt a TCO Certified tanúsítvány kiváló mód arra, hogy a márkák felelősen járjanak el a környezettel és a társadalommal szemben. Másrészről nagyobb átláthatóságot kínál a környezetvédelemre tudatosan törekvő fogyasztóknak, azzal hogy lehetőség nyílik TCO Certified címkével ellátott termékek választására.

 

A fenntarthatóság új szintre emelése

A Philips monitors a termék teljes életciklusa során kulcsfontosságú referenciaértékként tartja számon a fenntarthatóságot. A TCO Certified 9. generációs tanúsítványa garantálja, hogy a Philips monitorok gyártása a környezet és a biztonság szem előtt tartásával, felelősen történik, a monitorok pedig egy sor energiatakarékos, innovatív és környezetbarát technológiát tartalmaznak, amelyeket olyan ellátási láncban gyártanak, amelyben a fenntarthatóság és az etikus eljárás prioritást élvez.

 

Például a Philips monitorok két alapvető környezetbarát funkciója a legtöbb termékben megtalálható: A PowerSensor akár 70%-os energiamegtakarítást biztosít azáltal, hogy a felhasználó távolléte esetén csökkenti a monitor fényerejét, míg a LightSensor a képernyő fényerejét a környezeti fénynek megfelelően állítja be. A Philips 242B1G és a Philips 272B1G modellek a világ két leginkább energiahatékony monitorának számítanak, amelyek az energiahatékonyság új szintjét biztosítják a termelékenység veszélyeztetése nélkül.

 

A visszaadás ereje

A Philips monitors aktívan dolgozik egy átlátható és etikus folyamat kialakításán. A tudatosság növelése és a felhasználók energiafogyasztás minimalizálásában illetve fenntartható döntések meghozatalában való támogatása mellett a Philips monitors aktívan hozzájárul az ENSZ számos fenntartható fejlődési céljának megvalósításához is, ahol a legnagyobb hatást érhetik el. 

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sandberg komolyan gondolja a gaminget!

Manapság a perifériamárkák jelentős része igen nagy hangsúlyt fektet az esport felszerelések fejlesztésére. Így tesz a Sandberg is, arra törekedve, hogy az EsportsEquipment sorozat a remek árú és magas minőségű gaming termékeiről legyen ismert. A vállalat erre a filozófiára erősít rá Stealth Gamer billentyűzetével és legújabb BossBlaster gaming headsetével is.

2024. május 30. 09:49

Másodpercenként akár 480 képkockát is képes megjeleníteni az LG új monitorja

Az LG legújabb, játékosoknak szánt, 32GS95UE-B UltraGear OLED monitorja minden eddiginél gördülékenyebb grafikus megjelenítést ígér. A képfrissítési ráta mellett a csúcsfényerő is jelentősen növekedett a gyártó korábbi monitorjaihoz képest, így világosabb környezeti viszonyok mellett is tiszta és élénk képet kapnak a felhasználók.  

2024. május 29. 20:26

Philips bemutatja az új Evnia gaming monitort

Az Evnia bemutatja 5000-es gaming monitor sorozatának új, díjnyertes tagját. A Philips Evnia 27M2N5500 mindent tartalmaz, amire egy felhasználónak szüksége van a lebilincselő gaming élményhez és a folyamatos kiváló teljesítményhez, miközben nagyobb figyelmet fordít a fenntarthatóságra: 27 hüvelykes (68,5 cm) Fast IPS panel QHD felbontással, 180 Hz-es frissítési ráta, akár 0,5 ms MPRT és 1 ms GtG válaszidők, DisplayHDR 400 és teljesen új, környezetbarát dizájn.

2024. május 26. 16:59

Magas felbontás és fejlett csatlakoztathatóság otthoni és irodai használatra

A kijelzőspecialista AOC büszkén mutatja be új, elegáns QHD modelljét, a B3 sorozat B2C monitorcsaládjának értékorientált kiegészítését. A 27 hüvelykes (68,6 cm) AOC Q27B3CF2 QHD felbontást (2560x1440) kínál otthoni és irodai környezetbe egyaránt, és elegáns dizájnnal ötvözi a funkcionális kiválóságot. Az olyan funkciók, mint a 100 Hz képfrissítési ráta, az USB-C csatlakoztathatóság (65 W Power Delivery tápellátással) és az Adaptive-Sync lehetővé teszik a produktív és kényelmes munkavégzést – mindezt rendkívül jó árazással kombinálva.

2024. május 23. 18:03

Prémium gaming élmény a felhasználóknak

A 48,9" hüvelykes (124,3 cm) Philips Evnia 49M2C8900L gaming monitor tele van erőteljes funkciókkal: QD-OLED panel, 32:9 SuperWide kijelző, 5120x1440 felbontás, 144 Hz, Ambiglow és DTS hangzás teszik a kiváló minőségű Evnia 8000 sorozat új tagját igazán figyelemfelkeltővé.

2024. május 17. 19:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52