Sikerrel zárult az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny

forrás: Prím Online, 2022. február 13. 16:21

Huszadik alkalommal rendezte meg Magyarország egyik legnagyobb hagyományokkal bíró esettanulmány-versenyét a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiuma. Az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyen (OPEV) nemcsak magyarországi, hanem határainkon túli egyetemek csapatai is számot adtak tudásukról. Az idén rendhagyó formában, de a megszokott, magas színvonalon szervezte meg a programokat az egyetem, amely a szakmai megmérettetés mellett a kapcsolatépítés lehetőségét is kínálta a fiataloknak.

Az esettanulmányi versenyt az online és az offline forma vegyítésével valósították meg idén a szervezők. A január végi online részt február első hétvégéjén a személyes forduló követte, de néhány csapat a döntőben is online módon prezentált. A hazai és határon túli fiataloknak a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium turizmus szakos hallgatói mutatták be Győrt, majd a verseny megnyitóján Vinkóczi Tamás, a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium programigazgatója és dr. Kovács Gábor, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar oktatási dékánhelyettese köszöntötte a résztvevőket. Sárdi Tibor címzetes egyetemi docens közreműködésével az előzsűri munkája nyomán kialakult „A” és „B” döntő mezőnyét (négy-négy csapat) ugyancsak a megnyitón hirdették ki. 

 

Az OPEV résztvevői és szervezői a Széchenyi István Egyetemen. (Fotó: Horváth Márton)

 

A döntőben a csapatok előbb prezentálták a kapott feladattal kapcsolatos megoldásukat, majd a vállalati szakemberekből álló zsűri kérdéseire kellett válaszolniuk. Az előadásokat követően a végeredményt Vinkóczi Tamás és dr. Berkes Judit, a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiumért Alapítvány kuratóriumi elnöke ismertette. A jubileumi versenyt a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Karának csapata, a Four Support nyerte (Estók Ágnes, Kelemen Gréta, Kovács Tamara és Kuik Lilla Ágota). A második helyen a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karának csapata, az Enigma végzett, míg a harmadik helyet a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának csapata, a Codex foglalhatta el. 

 

Vinkóczi Tamás (balra) és dr. Berkes Judit (jobbra) a győztes csapattal.

 

A jubileumi OPEV eredményhirdetésén dr. Zseni Anikó, a Széchenyi István Egyetem oktatási rektorhelyettese és dr. Papp Ilona, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar dékánja is gratulált a színvonalas prezentációkat bemutató csapatoknak. A győztes csapat az OPEV hagyományos trófeáját dr. Berkes Judittól vehette át, míg a rendezvény fő támogatója, a Magyar Bankholding Zrt. képviseletében Simon Attila köszöntötte a dobogós csapatokat. A résztvevők – a helyezések mellett – a szervezők és a verseny támogatóinak köszönhetően értékes tárgyjutalmakkal is gazdagodtak, ajándék- és könyvcsomagok, vásárlási utalványok, fesztiválbérletek találtak gazdára.

 

A verseny támogatói között említendő a Magyar Bankholding Zrt., a Pallas Athéné Könyvkiadó, a Busch-Hungária Kft., a Molnár és Bányai Kft., a Ceres Zrt, illetve az Innovációval a Fenntartható Fejlődésért Egyesület. A 20. jubileum alkalmával fesztiválok is megjelentek a szponzorok között: az EFOTT, az Ozora Fesztivál, a DAAD Gathering, a Paloznaki Jazzpiknik, a Művészetek Völgye és a Tábor Fesztivál.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

GKID-Mastercard eTOPLISTA 2023 – a legnagyobb és legismertebb webáruházak rangsora

A GKID 2015 óta készít nyilvános rangsorokat a magyar piacon működő, és ott a legnagyobb forgalmat generáló online kereskedőkről. Az e-kereskedelmi kutató- és tanácsadócég a Mastercard közreműködésével idén négy tematikus forgalmi rangsort állított össze. A TOP15 legnagyobb forgalmú e-kereskedő mellett ismét elkészült az élelmiszerek és háztartási cikkek online értékesítésével foglalkozó kereskedőket tömörítő TOP10-es FMCG lista, valamint a legalább bruttó 5 milliárdos online kiskereskedelmi forgalmat elérő, 100%-ban magyar tulajdonú kereskedőkről is rangsor készült. Ebbe a mezőnybe idén is 13 magyar webáruház került be. 

2024. május 30. 17:19

A vállalkozások online jelentlétét tuningolja a Telekom

A Telekom megbízásából készült friss, reprezentatív kutatásból kiderült: a legtöbb vásárló számára nemcsak, hogy bizalmat építő, de vásárlást befolyásoló szempont az, hogy egy vállalkozásnak legyen saját honlapja. A Magyar Telekom legújabb szolgáltatása, az Instant Honlap segíti a gyors és hatékony online jelenlét kialakítását.

2024. május 30. 15:38

A spanyol energiaparkokban is a Smart-Ex 03–5G okostelefon digitalizálja a kommunikációt

A Cepsa, Spanyolország egyik legnagyobb integrált energiavállalata, két energiaparkot üzemeltet Dél-Spanyolországban. Az üzemek alkalmazottai évek óta a Pepperl+Fuchs termékekre támaszkodnak, hogy kommunikáljanak egymással és dokumentálják a napi feladatokat, például a karbantartást. Az 5G bevezetése új szabványokat teremtett a rendelkezésre állás, a hálózati lefedettség és a késleltetés tekintetében, lehetőséget teremtve arra, hogy a meglévő Smart-Ex 02 készletet fokozatosan cseréljék le a Pepperl+Fuchs gyújtószikramentes Smart-Ex 03 5G okostelefonjaira.

2024. május 30. 14:11

Antimikrobiális üvegport fejlesztett ki az LG

Az LG Electronics (LG) fejlett anyagokkal foglalkozó üzletága PuroTec néven egy új antimikrobiális üvegport vezetett be. Az innovatív anyagot a termékhigiénia megőrzésének céljából tervezték, és felhasználása igen sokrétű.

2024. május 30. 12:44

Naperőművel és energiatárolóval bővül a Ganz tápiószelei gyártelepe

Készen állnak a bekötésre a napelemek a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. tápiószelei gyártelepén felépített 2 MVA névleges teljesítményű naperőműparkban. A 4040 darab szolár panel telepítését a budaörsi Forest-Vill Kft. végezte el, amely a fejlesztés következő ütemében egy, az erőműhöz tartozó energiatárolót fog a helyszínen telepíteni. A beruházás várhatóan 2024 végéig fejeződik be, melynek köszönhetően a tápiószelei gyáregység energiaszükségletének jelentős részét megújuló energiaforrásból előállított áram szolgáltatja majd.

2024. május 30. 11:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52