Az Oracle bejelentette a Java 18-at

forrás: Prím Online, 2022. március 22. 17:34

Az Oracle bejelentette, hogy elérhetővé vált a Java 18, a világ első számú programozási nyelvének és fejlesztési platformjának legújabb verziója. A Java 18 (Oracle JDK 18) több ezer teljesítmény-, stabilitási és biztonsági fejlesztést kínál, köztük kilenc olyan fejlesztést a platformhoz, amelyek tovább javítják a fejlesztők termelékenységét.

A legújabb Java Development Kit (JDK) kilenc JDK Enhancement Proposal (JEP) frissítést és fejlesztést tartalmaz. Ezek közé tartozik a Java API dokumentációban a kódrészletek hozzáadásának lehetősége (JEP 413), amely leegyszerűsíti a mintaforráskódok hozzáadását az API dokumentációhoz, valamint az egyszerű webkiszolgáló (JEP 408) a prototípusok készítéséhez és teszteléshez. A fejlesztők két inkubációs modult fedezhetnek fel: a Vector API (JEP 417) és a Foreign Function and Memory API (JEP 419), valamint egy előnézeti funkciót: Pattern Matching for Switch (JEP 420). 

 

 

Java a felhőben 

Az Oracle a közelmúltban mutatta be a Java Management Service (JMS) nevű új Oracle Cloud Infrastructure (OCI) natív szolgáltatást, amely segít a Java futtatókörnyezetek és alkalmazások helyben vagy bármely felhőben történő kezelésében. A JMS biztosítja a Java telepítések vállalati szintű kezeléséhez szükséges információkat. A Java Management Service elérhető az Oracle felhőinfrastuktúra ügyfelek és a Java SE-előfizetők számára.  

 

A Java 18 a legújabb kiadás a Java hat hónapos megjelenési ütemének megfelelően, amely az Oracle mérnökei és a Java-fejlesztői közösség többi tagja közötti, az OpenJDK Project és a Java Community Process (JCP) keretében folytatott széles körű együttműködés eredménye. Ez folyamatos innovációt és olyan teljesítmény-, stabilitási és biztonsági fejlesztéseket is biztosít, amelyek növelik a Java elterjedtségét minden iparágban és szervezeti méretben.  

 

A könyvtárak frissítéseinek és javításainak részletes listája itt található:  

https://www.oracle.com/news/announcement/oracle-releases-java-18-2022-03-22/

 

Java ügyfelek támogatása

Az Oracle Java SE Subscription egy kiszámítható “pay-as-you-go” ajánlat, amely az ügyfelek számára a legjobb minőségű támogatást, a GraalVM Enterprise-ra való jogosultságot, a Java Management Service-hez való hozzáférést, valamint a vállalkozásuk ütemének megfelelő frissítés rugalmasságát biztosítja. Ez segít az informatikai szervezeteknek a komplexitás kezelésében, a költségek visszafogásában és a biztonsági kockázatok mérséklésében.

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Bosch Tech Day 2024 – Szoftverekkel is elérhetők lesznek a Bosch „életre tervezett” technológiái

A Bosch, a technológiák és szolgáltatások szállítója szoftverekkel és ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokkal bővíti üzleti tevékenységét, az évtized végére pedig már milliárd eurós nagyságrendű árbevételt tervez szoftveres tevékenységével elérni. „A Bosch már jó ideje szoftverfejlesztő vállalat is” – hangsúlyozta Renningenben, a 2024-es Bosch Tech Day alkalmával Dr. Stefan Hartung, a Bosch igazgatóságának elnöke. „Széles körű szakértelmünkkel közvetlenül láthatjuk el termékeinket programokkal, termékszoftvereink pedig az „Életre tervezve” mottónknak megfelelően könnyítik meg ügyfeleink életét.”

2024. június 19. 18:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30