A Samsung 2022-es TV kínálata a személyre szabott élményekről szól

forrás: Prím Online, 2022. április 1. 19:32

A Samsung az Unbox & Discover eseményen mutatta be a 2022-es Neo QLED 8K televíziókból, hangprojektorokból és kiegészítő termékekből álló portfólióját, valamint a fenntarthatósági törekvéseit. A vállalat az új sorozattal, a gyönyörű formatervezésű, a szórakoztatáson túlmutató, felsőkategóriás kijelzőknek köszönhetően újraalkotja a televíziók szerepét. Az idei termékek és szolgáltatások egy központi hubnak köszönhetően emelik új szintre a játékot, a csatlakoztathatóságot, a munkát és egyéb tevékenységeket. 

„Minden termékünkre kiterjedő, egységes élményt szeretnénk létrehozni, amelyben a Samsung Ökoszisztéma előnyeit minden felhasználó élvezheti. A 2022-es Neo QLED 8K modelleket úgy alkottuk meg, hogy a felhasználók minél több feladatra használhassák őket és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokat – mondta el Jong-Hee Han, a Samsung alelnöke, vezérigazgatója és a DX (Device eXperience) üzletágának vezetője. – A Neo QLED 8K-val a legújabb élmények egy helyen, az otthonunk középpontjában érhetők el.” 

 

 

A Samsung 2022-es kínálatát a vállalat Képernyők mindenkinek! jövőképe alapján alakították ki, amely a televíziókat a felhasználok otthonának középpontjába helyezi. A Samsung olyan készülékeket alkotott, amelyek az Ökoszisztémához csatlakozva széleskörű személyre szabhatóságot biztosítanak, így remekül illeszkednek a legtöbb felhasználó életviteléhez. A Samsung tévéi a múltban főként a tartalomfogyasztásról szóltak, a Neo QLED 8K-val azonban számos új, különleges élmény érhető el.

 

Neo QLED 8K: még jobb lett

A 2022-es Neo QLED 8K frissítésével a Samsung új szintre emeli a nagyképernyős élményt. A készülék teljesítményéért a 8K Neural Quantum Processzor felel. A legújabb processzor 20 független neurális MI*  hálóval rendelkezik, amelyek mindegyike elemzi a tartalom jellemzőit, valamint a képminőséget és ezek alapján, forrástól függetlenül optimálizálja az élményt.

 

 

A 8K Neural Quantum Processzor egy új, innovatív technológát is magába foglal. A Mélység fokozó automatikusan felismeri a képernyőn látható tárgyakat és kiemeli ezeket a háttérből, miközben nem dolgozza át azokat. A technológia hasonlóan működik, mint ahogyan az emberi szem a valóságban érzékeli a képeket, így a képernyőn látható tárgy kiemelkedik a háttérből.

 

A processzor a nagy teljesítményű Quantum Mini LED-ekkel együtt részletes és precízen vezérelhető világítást hoz létre, így a világos területek fényesebbek, a körülöttük lévő területek sötétek maradnak. Az Adaptív fény funkcióval például még látványosabb lesz a fekete éjszakai égbolton ragyogó telihold.

 

A Samsung új, 2022-es QLED TV modelljei az elsők között nyerték el a Pantone globális színipari márka, a Pantone Matching System (PMS) megalkotójának Pantone Hitelesített tanúsítványát. A Samsung 2022-es QLED TV sorozatát a több mint 2000 hivatalos Pantone szín és az újonnan megjelenő 110 különböző bőrtónusárnyalat pontos megjelenítéséért díjazták. A lenyűgöző színek az új Szemkímélő módnak köszönhetően a szemhez is kíméletesek. A megoldás a mesterséges intelligencia segítségével automatikusan beállítja a képernyő fényerejét és színhőmérsékletét aszerint, hogy a helyiség mennyire világos vagy sötét.

 

 

Magával ragadó Dolby Atmos hangzás 

A magával ragadó élmény érdekében, a televíziók esetében a gazdag színek és az éles képek mellett elengedhetetlen az erőteljes és részletes hangzás is. A 8K Neural Quantum Processzor mesterséges intelligencia segítségével valós időben elemzi a képernyőn megjelenő tartalmat, az Adaptív hangzás funkcióval a hang követi az objektumok mozgását a képernyőn, így kiváló összhang érhető el hang és kép között. 

 

A QN900B, a Neo QLED 8K széria csúcsmodellje minden hangot egy 90 Wattos, 6.2.4 csatornás audiorendszerrel állít elő, amelynek része az új felső csatornás hangszóró és a Mozgáskövető hangzás (OTS Pro) technológia. Ezt a technológia a Voice Tracking Soundnak köszönhetően a hangfelismerésben is használható, így a hangeffektusok és beszédhangok is követik a képernyőn megjelenő mozgást.

 

A Neo QLED 4K és 8K TV-k is képesek a Vezeték nélküli Dolby Atmos kodek leképezésére, amely kusza HDMI kábelek nélkül biztosít kifogástalan hangminőséget. A Vezeték nélküli Dolby Atmos a Samsung új, 2022-es Ultra Slim Hangprojektorában is megtalálható, amelyet úgy terveztek, hogy egyszerű és gyors beállítás után is magával ragadóbb hangélményt nyújtson.

 

 

Ismerd meg a képernyőt!

A felhasználóbarát élmény érdekében a 2022-es termékcsalád új, intelligens funkciókkal, valamint kényelmes felhasználói felülettel érkezik, így a Samsung TV-k és képernyők többek között a tartalomfogyasztás, a csatlakoztatott eszközök, a játékok vagy éppen az edzés irányítóközpontjává válhatnak.

•  Új Smart Hub: Idén a Samsung bemutatta a Smart Hubot az új, Tizenre épülő felhasználói felületét. A vadonatúj Samsung Smart Hub a tévén elérhető minden okos megoldást egyetlen, felhasználóbarát kezdőképernyőn gyűjt össze. Az új központ a funkciókat, beállításokat és tartalmakat három kategóriába sorolja a zökkenőmentes felhasználói élmény érdekében; Média és Háttér mód.
      – Média: A Média oldalon egy helyen találhatók meg a legfontosabb szórakozási lehetőségek, beleértve a videókat, a streaming szolgáltatásokat. A rendszer a gépi tanulással megismeri a felhasználók preferenciáit és okos javaslatokat tesz az egyes platformok és szolgáltatások kapcsán.
      – Háttér mód: A Háttér móddal a felhasználók a következő szintre emelhetik az otthonuk esztétikáját. A képernyőt a dekorációhoz igazíthatják, vagy egy lenyűgöző művészeti alkotást választhatnak háttérnek. 

•  Gaming élmény: A 2022-es termékcsalád több olyan jellemzővel és funkcióval is rendelkezik, amelyek hozzájárulnak a kiváló játékélményhez. A négy, HDMI 2.1 technológiát támogató port** , a Motion Xcelerator Turbo Próval ellátott 4K 144Hz-es frissítés, a Szuper ultraszéles játék nézet és a Játéksáv még látványosabbá és hozzáférhetőbbé teszik a játékot. Ezekkel a hihetetlen fejlesztésekkel a játékok valósághűbbek és izgalmasabbak lesznek, mint valaha. A Samsung hamarosan egy exkluzív, játékra tervezett TV szériát mutat be, 43- és 50 colos modellekkel.

•  SmartThings: A csatlakoztatott élmények középpontjában a Samsung SmartThings áll. Segítségével a képernyő az okosotthon vezérlőpultjává alakul, amellyel kényelmesen vezérelhetők a háztartás okoseszközei. Az új Samsung TV modellekbe integrált SmartThings-nek köszönhetően a nagyméretű képernyőkön könnyen áttekinthető az egyes eszközök állapota és a beállításaik.     

•  NFT Platform: Az NFT-k a Samsung 2022-es tévéire is megérkeztek, az iparág vezető szereplőjével, a Nifty Gateway-jel közösen létrehozott, új NFT Platformon keresztül. Háttér módban a felhasználók könnyedén elérhetik és megjeleníthetik a digitális műalkotások új generációját képviselő NFT-ket a 2022-es Neo QLED és QLED modelleken***.

 

Fenntarthatóság a középpontban

A Samsung a gyártási folyamat és a készülékek használatának környezeti terhelését is figyelembe veszi a saját ökológiai lábnyomának csökkentésekor és több különleges megoldással járul hozzá egy fenntarthatóbb jövőhöz. 

•  Ökocsomagolás: A Samsung továbbfejleszti környezettudatos csomagolási megoldásait, amelyekhez már nem használ kapcsokat és 90 százalékkal csökkenti a felhasznált tinta mennyiségét is.

•  Napelemes távirányító: 2022-re a napelemes távirányítók is magasabb szintre lépnek, működésük 88 százalékkal hatékonyabb, mint a korábbi modelleké. Működtetésükhöz egyáltalán nincs szükség elemekre, és akár 2,4 GHz-es rádiófrekvencián keresztül is tölthetők, például a közeli Wi-Fi routerek által kibocsátott rádiójelekből. 

•  Újrahasznosított anyagok: A Samsung 2022-es tévéi, monitorai, digitális signage egységei és távirányítói is tartalmaznak újrahasznosított gyantát. A nagyfelbontású monitorokban az óceáni térségekben összegyűjtött műanyaghulladékból készült újrahasznosított anyagok találhatók, amelyek így nem szennyezik a tengeri élővilágot.

•  A Carbon Trust tanúsítvány: A Samsung Neo QLED 8K és 4K modelljei karbonlábnyomuk folyamatos csökkentéséért elnyerték a Carbon Trust szervezettől a Csökkentett CO2 tanúsítványt.

 

 

Személyre szabhatóság egyedi kiegészítőkkel

Minden felhasználó lakása és ízlése egyedi. A Samsung ennek megfelelően új kiegészítőket tervezett a 2022-es TV kínálatához, amelyekkel a tévézés még könnyebben az egyedi igényekhez alakítható.  

•  Keskeny fali tartó: A Keskeny fali tartóval a készülék szinte teljesen a falhoz simul és könnyen dönthető felfelé, lefelé vagy oldalra, így a látvány szinten minden szögből kifogástalan lehet.

•  Studio Stand állvány: A Studio Stand állvánnyal a Neo QLED 8K tévék elegáns és stílusos módon helyezhetők el az otthoni tér középpontjában, akár egy műalkotás. 

•  Automatikusan forgó állvány: Az új kiegészítő a The Sero képességeivel ruházza fel a Neo QLED 8K készülékeket. Az Automatikus elforgatással a mobilélmények a nagy képernyőre költözhetnek, az álló formátumú műalkotások teljes fényükben tündökölhetnek és a Többablakos mód is teljesen átalakulhat. Az Automatikus forgó állvány vagy fali tartó segítségével azonnal optimalizálhatók a tartalmak és kitölthető a teljes képernyő.

 

A Samsung 2022-es TV modelljei előrendelhetők a https://www.samsung.com/hu/tvs/qled-tv/highlights/ weboldalon.

______________________

*  Mesterséges intelligencia

**  A portok specifikációi termékenként változhatnak.

***  Az egyes funkciók és a felhasználói felület modelltől és országtól függően eltérhetnek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59