Jól szerepelt a TP Vision a Red Dot Awardson

forrás: Prím Online, 2022. április 10. 14:22

Ismét rangos szakmai elismerésben részesült a TP Vision elkötelezettsége az európai formatervezés iránt: a vállalat Philips márkájú TV- és audio termékei négy díjat nyertek a 2022-es Red Dot Awardson, a dizájn világának legtekintélyesebb eseményén.

Négy díjjal is jutalmazták a TP Vision amszterdami székhelyű európai dizájncsapata által tervezett hét új terméket a világ legnagyobb múltú, 1955 óta megrendezett formatervezői versenyén.

 

A Philips 2022-es Red Dot díjas termékei:

•  Philips Ambilight TV OLED+ 907 – minimalista kivitel természetes anyagokkal, ideértve a beépített Bowers & Wilkins hangrendszert körülölelő Kvadrat akusztikus szövetet, a sötét szatén alumínium forgóállványt és a Muirhead bőrrel bevont távirányítót. A kiemelkedő kép- és a hangminőség újraértelmezi a prémium kategóriás televíziózás fogalmát.

•  Philips Ambilight TV OLED+ 937 – Kvadrat borítású Bowers & Wilkins soundbase, sötét szatén alumínium részletek, 4 oldali Ambilight, Muirhead bőrrel bevont távirányító. A készülék ötvözi a tökéletes kép- és hangminőséget, új mércét állítva a felsőkategóriás TV-k számára.

•  A Philips Fidelio vezeték nélküli otthoni hangeszközök kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a filmekhez és a zenehallgatáshoz is, olyan természetes anyagokkal, mint a fém hangszóróborítás és Muirhead bőr részletek.

•  Philips Sports Bluetooth hangszórók – a robusztus, stílusos és nagyszerű hangzású kültéri fejhallgatók koncepciójának kiterjesztése hordozható audioeszközökre, két méretben és két különböző színben.

 

A minőség és az ergonómia védjegye

A Red Dot díj hatvan éve ismeri el a funkcionalitás, minőség, ergonómia és innováció szempontjából legjobb formaterveket, az utóbbi években pedig immár a tartósságot és fenntarthatóságot is figyelembe veszi. Sokrétűségének köszönhetően a Red Dot a világ egyik legelismertebb dizájndíja.

 

2022-ben kis és nagy cégek a világ minden tájáról több mint 5500 terméket neveztek a díjra, a győzteseket 9 kritérium alapján 50 szakértőből álló független, nemzetközi zsűri választotta ki a napokon át tartó tanácskozás során.

 

„A Red Dot díjat a dizájnszakma legnagyobb presztízsű elismerései között tartják számon, elnyerése az idei év fénypontja a csapatunk életében. Nagyon örülök, hogy a Red Dot ismét elismerte a szórakoztató elektronikai termékek tervezésében alkalmazott egyedülálló megközelítésünket. Tudatosan kerüljük a felszínes megközelítést, és igyekszünk olyasmit létrehozni, ami a vásárlástól és a termék teljes élettartama alatt biztosítja és növeli vásárlóink elégedettségét” – mondta el Rod White, a TP Vision dizájnigazgatója.

 

Philips Ambilight TV OLED+ 907

2022 már az ötödik év, mikor a Philips TV a hangtechnika területén vezető Bowers & Wilkinsszel működik együtt prémium tévékészülékei megalkotásában. Az OLED+ 907 készülékkel a két vállalat nagy lépést tett előre az OLED+ termékcsaládban.

 

Az OLED+ modellek híresek a kiemelkedő kép- és hangminőségről. Az OLED+ 907 továbbra is a fantasztikus Bowers & Wilkins hangzást kínálja, de a hangrendszer teljesen a képernyő alá lett beépítve, Kvadrat szövetborítást kapott, és egy, a hátlapba beépített mélysugárzóval is kiegészült.

 

A 2022-es évre a Philips a Kvadrat céggel együttműködve a jobb hangminőség érdekében egy új, akusztikailag még transzparensebb szövetanyagot hozott létre. Az európai dizájn vonalat követő startégia a távirányítón is megmutatkozik: Muirhead bőr borítja az oldalakat és a hátsó felületet is, hogy a felhasználók kezükkel is tapinthassák a minőséget.

 

A meglepően kicsi, szaténfényű sötét fémből készült állványt egy láthatatlan hátsó kitámasztó egészíti ki, mely a TV elforgatását is lehetővé teszi a kiemelkedő felhasználói élmény érdekében.

 

Philips Ambilight TV OLED+ 937

A Philips Ambilight TV-k 2022-es zászlósterméke az OLED+ 937, amely vizuálisan referencia-minőségű teljesítményt képvisel a fizikailag elkülönített, a TV állványába beépített Bowers & Wilkins hangrendszerrel együtt.

 

Az OLED+ 937 ugyanazokból az elemekből épül fel, mint az OLED+ 907, a design kiindulópontja pedig az új Kvadrat audió szövet és Muirhead bőrbe csomagolt távirányító. A készüléket a négyoldali Ambilight, a külső kidolgozás és a belső akusztikai részletek teszik még különlegesebbé.

 

A 2022-es hangrendszer a felfelé irányuló Atmos hangszórók mellett oldalirányú hangszórókat is kapott, amelyeket a ferde, fém hangszórólemezek tesznek láthatóvá. A lyukak részletezése a középső, szabadon hagyott tweeterhálót idézi, amely a Bowers & Wilkins saját hangszóróinak részletezésére utal. A fém alkatrészek a teljes króm kivitelezés helyett szatén fényű alumíniumból készülnek, így jól illenek a modern otthonokba.

 

Philips Fidelio vezeték nélküli otthoni hangeszközök: Fidelio Soundbar FB1, Fidelio FWI vezeték nélküli mélynyomó, és a Fidelio FSI vezeték nélküli hangszóró

Az új Philips Fidelio vezeték nélküli Home Sound termékcsalád 2022-es kínálatában szemet gyönyörködtető, egyedi tárgyakat találunk, amelyek termékcsaládként és önálló rendszerként is kaphatók, és minden felhasználói igényt kielégítenek. A termékcsalád tagjai külön-külön vagy egy teljes házimozi berendezés részeként is megvásárolhatóak, a PlayFi vezeték nélküli technológián keresztül pedig könnyen csatlakoztathatók.

 

A termékcsalád minden elemének kialakítása az visszafogottságot helyezi előtérbe, hogy a figyelem a képernyő tartalmára fókuszálhasson. A hangszórófelületeket sötét fémháló burkolja. Az FS1 szatellit hangszóró ferde felső felülete az Atmos felfelé irányuló hangszórót jelzi, a Philips European Design márkaígérete pedig nemcsak a Muirhead bőrrel bevont ledomborított kialakításában mutatkozik meg, amely minden termék felső szélén körbefut, hanem az FB1 Soundbaron található vezérlőn is, hogy a felhasználó a minőséget kézzelfoghatóan is érzékelhesse.

 

Philips Sports Bluetooth hangszórók – S4807 és S7807 

Miután 2021-ben a Philips TV & Sound piacra dobta a GO fejhallgatót, a Philips TV & Sound már el is kezdett dolgozni a GO családot bővítő, teljesen kültéri BT hangszórókon.

 

A fekete és piros, valamint világosszürke és sárga színben egyaránt kapható, egyedi védősapkákkal és süllyesztett, színnel hangsúlyozott hangszórófuratokkal ellátott kialakítás modern, mégis robusztus hangmegoldást kínál kültérre. A színes hangsúlyok a fém részleteket és a szövetpántot egészítik ki.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17