Együttműködési megállapodást kötött a CETIN Hungary és az Óbudai Egyetem

forrás: Prím Online, 2022. május 11. 12:45

Együttműködésről állapodott meg egymással a CETIN Hungary Zrt. és az Óbudai Egyetem. A partnerség keretében a független, integrált infrastruktúra-szolgáltató egy 400 tételt meghaladó átviteltechnikai eszközcsomagot adományoz az egyetemnek. A felek alapvető céljaik közt fogalmazták meg többek közt a mobilhálózati, illetve az 5G hálózati infrastruktúrák és az ezekhez szorosan kapcsolódó rendszerek fejlődésének elősegítését.

Hosszú távú, a műszaki ismeretek fejlesztését célzó, valamint a munkaerő-igényekhez igazodó, versenyképes diplomával rendelkező szakemberek képzését támogató együttműködésről írt alá megállapodást egymással a CETIN Hungary és az Óbudai Egyetem. Az együttműködés keretében a CETIN összesen 417 darab átviteltechnikai eszközt adományoz az egyetemnek az oktatás színvonala, valamint a tanintézmény infrastruktúrájának fejlesztése céljából. Ezen felül a vállalat az eszközök felhasználását és jövőbeni alkalmazását segítve szakmai konzultációt is nyújt az egyetemnek.

 

„A CETIN számára nagy jelentőséggel bír az utánpótlásnevelés színvonalának emelésében való részvétel, különösképp a cég humánerőforrás-igénye szempontjából kiemelt fontosságú képzési területeken” – mondta Ötvös Tamás, a CETIN Hungary Zrt. vezérigazgatója. „Éppen ezért örömünkre szolgál, hogy az Óbudai Egyetemmel kötött megállapodásunk révén idén már a második jelentős partneri együttműködés veheti kezdetét felsőoktatási intézménnyel.”

 

 

„Folyamatosan arra törekszünk, hogy hallgatóink ne csak az elméleti, hanem a mindenkori piaci igényekhez igazodva megfelelő gyakorlati felkészítésben is részesüljenek” – hangsúlyozta Dr. habil Felde Imre, az Óbudai Egyetem ipari és üzleti kapcsolatokért felelős rektorhelyettese az aláírást követően. Mint fogalmazott: „Az Óbudai Egyetem értékes és jól hasznosuló diplomával bocsájtja ki hallgatóit, az itt végzettek több mint 90 százaléka szinte azonnal el tud helyezkedni tanult szakterületén. Ennek is köszönhető, hogy ma már minden harmadik mérnök az Óbudai Egyetemről kerül a munka világába” – tette hozzá a rektorhelyettes. Kiemelte: ezért is van kiemelt jelentősége a ma született megállapodásnak Magyarország egyik vezető független távközlési infrastruktúra szolgáltatójával. „Az együttműködés hosszú távon hozzájárulhat majd ahhoz, hogy hazai és a nemzetközi viszonylatban is egyaránt keresett és versenyképes szakembereket képezzünk” – húzta alá Dr. habil Felde Imre.

 

A felek a megállapodás szerint a jövőben törekednek az együttműködés kiterjesztésére elsősorban közös képzési és kutatási programok kidolgozásával és elindításával, valamint közös szakmai projektek beazonosításával és megvalósításával.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17